Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šéf je zderský odporný tučko. Chod svojej nízko nákladovej prepravnej firmy kryje sloganmi o jednej veľkej rodine. Tam, kde boss potrebuje oddanú otrockú pracovnú silu pracujúcu zadarmo alebo za almužnu, to zaberá. Na určitý čas. Kým sa z poslušného otroka: šoféra nestane vzbúrený rebel, túžiaci po lepšom svete. Rozhodne sa vziať dlho odopierané platové bonusy vcelku a tak šlohne kamión s nákladom. Naloží doň aj frajerku a sníva si sen o lepšom živote. Lenže na prísľube štedrej odmeny pracuje aj zlodejov kamoš, ktorý sa nechá zaplatiť štedrou ponukou lakomého šéfa-zdierača. Ponúkne mu milióny ak mu prinesie ukradnutý nákladiak aj s nákladom. Začína stíhací súboj púšťou, v ktorom sa v mene chiméry peňažného raja a naplnenia si životných snov prostredníctvom veľkej hotovosti súperí na hrane života a smrti. Púšť okolo hrdinov, piesok v v ich hlavách, pobláznených miliónovým snom. Na konci sa obaja aktéri omlátia takmer na smrť. Otlčení, krvaví a zbití si uvedomia márnu hlúposť celého svojho nenávistného naháňania sa. Ale len a len preto, že chiméra vyprchala spoločne s prefíkanou kočkou kamsi ďaleko, za hranice piesočného pekla menom Sahara. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Road-Truck-movie, která svým dějem sice není nijak originální, ale je velmi dobře zahraná. Ventura i Belmondo jako dva "nerozluční" kamarádi. Exotická a drsná Afrika, kde se odehrává honička dvou kamionů je výborným prostředím pro tento film. Chlapi jsou chlapáčtí a ženy křehké, auta težká a silnice dlouhé. Líbily se mi dialogy a vedlejší postavičky s různými charaktery. Musela to být pěkná dřina bez nějaké navigace, bez posilovače řízení či bez kompletně odpružené kabiny jako bývá dnes zvykem. Bernard Blier byl skvělá postavička :-). Zajímavé u tohoto filmu je, že celou dobu je film jako akční komedie, ale místy se ukáže i realita. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s Belmondem. Poněkud zamrzí černobílá podoba. Dabing je je jiný než jsme zvyklý a to v podáná Jana Třísky, ale kupodivu to je poměrně podobný jako známější Jirka Krampol, tak že to moc nevadí. Děj je velice jednoduchý spediční firma v Africe si pořídí nový nákladák, a řidiči to okukují a dohadují se kdo ho asi dostane. Šeéf si najme novýho šoféra pro nové auto. Ŕidiči jdou večer chlastat a ráno vidí šéf jak nový auto odjíždí, jenže za nedlouho vidí onoho řidiče a zjištuje že s autem odjel řidič Rocco atak pošle zaním řidiče Marka, který cestou vezme toho řidiče co mu vyfounul ten nákladák. Rocco totiž zjistí, že náklad je velmi cený a proto, ho ukradl a chce ho prodat sám. Jede s dívkou Pepou a to je v podstatě celý film auta se různě honí a dělají si naschvály až nakonec nemá nikdo nic nebot, jak se říká neber sebou ženskou na podobný kšefty. Film je celkem slušný sposta akce a slunce, jenž škoda absence barvy. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to drsné, je to chlapské. Ona ta profese a prostředí ani nic jiného neumožňuje. Přijde mi to ale až příliš roztahané a Belmondo moc velkého sympaťáka nehraje, závěrečná konfrontace mezi Venturou a ním potěší stejně jako občasné vtipné anabáze Bernanda Bliera. Chybělo mi nicméně větší sepětí s příběhem a více napětí. Přirovnal bych to k poušti, občas duna, občas laguna, ale jinak monotónnost. P.S. Tříska je podle mě lepším Belmondovým dabérem nežli Krampol. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)

Reklama

Reklama