Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný akčnější drama, kde jde o řízení náklaďáků, o přátelství, o zradu, a v první řadě o peníze. Rocco (výtečný Jean-Paul Belmondo) využívá šanci k zbohatnutí a zmocňuje se nového kamionu, za jehož náklad mu někdo nabízí 100 tisíc dolarů. Tak vezme svoji lásku Pepu ( ohnivá Andrea Parisy) a jede přes poušť. Za ním je vyslán jeho nejlepší přítel Brouk (svérázný Lino Ventura), má za to slíben velký balík peněz a také sám doufá ve zmocnění se nákladu. S ním se sveze John Steiner (Reginald Kernan), původní šofér nového kamionu ze kterého se vyklube Peter Frocht, nájemný zabiják v subsaharských státečkách najímaných na převraty. A začíná působivá honička, při které brouka několikrát vytáhne z bryndy dobrácký šofér Mitch-Mitch (Bernard Blier). Je to točené s nadhledem a i přes rozkmotření kamarádů v nehostinných podmínkách se zase sbratří, když Roccovi vyfoukne náklad jeho milovaná snoubenka. Velmi napínavé a zajímavé drama při sledování, čeho všeho jsou lidé schopni pro pořádný balík peněz. A to vše s příjemným humorem. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Road-Truck-movie, která svým dějem sice není nijak originální, ale je velmi dobře zahraná. Ventura i Belmondo jako dva "nerozluční" kamarádi. Exotická a drsná Afrika, kde se odehrává honička dvou kamionů je výborným prostředím pro tento film. Chlapi jsou chlapáčtí a ženy křehké, auta težká a silnice dlouhé. Líbily se mi dialogy a vedlejší postavičky s různými charaktery. Musela to být pěkná dřina bez nějaké navigace, bez posilovače řízení či bez kompletně odpružené kabiny jako bývá dnes zvykem. Bernard Blier byl skvělá postavička :-). Zajímavé u tohoto filmu je, že celou dobu je film jako akční komedie, ale místy se ukáže i realita. ()

Reklama

Pražák 

všechny recenze uživatele

Kam se ztratila lehkost tohohle žánru ptám se v roce 2008? Malý štáb, dva skvělý herci v hlavních rolích a příjemně utíkající příběh o dvou kamarádech, které momentálně rozděluje vidina slušného balíku. Belmondo vs Ventura! A ten Belmondo je tam obzvlášť skvělý. Ten jeho sympatický mladický úškleb a ta francouzská spratkoidní elegance tu dostali parádní prostor. Ventura zdatně sekunduje. Vynikající původní dabing je třeba také zmínit! Honičky starých kamiónů či finální chlapská bitka u fontánky mi zkrátka bavila a dýchla na mě skvělou atmosférou filmů 60. let. Mimochodem, co bylo teda v tom nákladu? :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Westernové schéma aplikované na francouzské šoféry náklaďáků v Maroku roku 1963. Mužně upocený film plný drsných charakterů, prachu, písku a špíny. Lino Ventura je kabrňák a "ucho" Belmondo je... Prostě klasicky výtečný Belmondo. Navíc je to famózně natočeno. Všechna čest Henrimu Verneuilovi. Kupříkladu minimalistická stíhací jízda skrze serpentýny je nasnímaná (nejen) na rok 1964 přímo neskutečně. Bez sebemenších problému by i dnes byla ozdobou jakéhokoli snímku. Nemluvě o hudbě. Takže zapněte si větrák, pusťte klimošku naplno a vydejte se spolu s touto drsnou "rošťáckou" cháskou do výhně a dusna marocké pouště. A třeba, ale opravdu jenom třeba, na vás na konci bude čekat těch stotisíc dolarů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale mohlo to byť výrazne lepšie. A určite by to bolo lepšie, ak by to bolo kratšie, možno až o pol hodinu. Určite by to bolo lepšie, keby si na hudbu najali niekoho, kto by celý film nerušil hrdinskou, donekonečna opakovanou melódiou. Určite by to bolo lepšie, ak by si na bitky najali odborného poradcu a držali sa jeho rád. A určite by to bolo lepšie, ak by sa odstránilo niekoľko nezmyslov a zbytočností zo scenára. Keďže sa tak nestalo, najlepšími filmami H. Verneuila naďalej ostávajú Sicílsky klan a Melódia podzemia. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)
  • V českém dabingu pro DVD je zajímavá chyba. O Berlietu TLM tu mluví jako o „novém červeném kamionu“ (film je černobílý). Překladatelé pravděpodobně viděli kolorovanou kazetu VHS. Původně (a na DVD) je film černobílý, ale už dávno pro VHS a TV byl dobarvený. Jenže se stala chyba a při obarvování vyměnili barvy náklaďáků. Berliet GBC Lino Ventury (ve skutečnosti červený) byl zbarven zeleně a TLM Belmonda (zelený tahač a černý přívěs) TLM byl zbarven zcela červeně. Z natáčení existují barevné fotografie, které dokládají skutečné barvy použitých vozidel. (Stejšn)
  • Rocco (Jean-Paul Belmondo) v tomto filmu řídí vozidlo Berliet TLM 10 M2. Hervé (Lino Ventura) řídí také Berliet, ale typ GBC 8M Gazelle. A do třetice cisternový tahač řízený Mitchem (Bernard Blier) je také Berliet, tentokrát typ TBO 15. (Stejšn)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno