Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

mortak 

všechny recenze uživatele

Vynikající zábava. Takové scénáře jsem chtěl vždycky psát. Vezměte skupinu lidí, každého na začátku přesně charakterizujte a pak je vhoďte do extrémní situace. A tenhle film je ještě šmrcnutý francouzským šarmem, takže místo hollywoodské vyvražďovací těžkopádnosti se budete bavit Belmondovým uličnictvím. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle mrchožroutský film si na mě smlsnul. Vydržel jsem ho cca 40. minut, pak jsem to vzdal. Nedodívané a ani toho nelituji. Něco tak prasácky ubohého jsem dlouho neviděl. Pokud ve filmu, přes příšerný děj a zápletku číslo nula, došlo na nějakou akci, tak jsem se chlámal jak pominutý. Dotáhl jsem to ke rvačce legionáře Belmonda s nějakým druhým zavile se tvářícím legionářem. To se nedá popsat, to se musí vidět. Překližka přeražená o Belmondovu hlavu, do toho Krampolův jakože namáhaný hlas při rvačce a pak zvuky při úderech, jak když bušíte do něčeho, co spíše připomíná duté zdi než úder do těla a ještě i totálně asynchronní. Dál jsem neměl sílu. Film opravdu šílený a ani ten Belmondo si nezaslouží za svůj buldočí rypák ani tu jednu hvězdičku. 0% je odpovídající hodnocení francouzského válečného shitu. Nechápu, jak s touhle jakože klasikou a přitom starou hrůzou, někdo může být spokojený a novinky tady končí v podprůměru. Ach jo, mě to tady tak už neba. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Honba za válečným pokladem v podobě zlatých cihel po francouzsku. Je duben 1943 a válka v Severní Africe se blíží ke konci. A právě v těchto dnech se odehrává příběh, kde skupina francouzských legionářů bojuje o banku a pak sami se sebou. Ohraný příběh i z francouzské strany mi nějak zvláštní nepřišel. Žádný zapamatovatelný zážitek tam nebyl a nemůžu si pomoct, ale druhý den si ten film moc nevybavuju. Prostě takový průměr jenom. Co bylo ale výborné, byl Jean Paul Belmondo. Ten, ale i ostatní herci drží Mrchožrouty na 65%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem nejbohatším mužem na světě". "Zlato mě zničilo, zlato". Belmondův skvost napěchovaný granáty, výbuchy, mrtvými a geníálními dialogy. Společně s neskutečně sexy M.Laforet, s francouzským šarmem Jeana P.Belmonda a přirozeným dabingem J.Krampola to ve Vás zanechá příjemně smíšené pocity, zahalené do vůně pouštního prachu a výstřelů střílejícího kulometu cizinecké legie. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Seržant Augagneur 1.pěší prapor cizinecké legie."Vojenský film, který si vystači s jedním BRENem a pár MP40kami. Přepad hned ze začátku mne mile překvapil, avšak netrvalo to dlouho a překvapení se otočilo na druhou stranu. A poté sledujete příběh zrady a pomsty kvůli válečné kořisti. Jean-Paul Belmondo si legionáře zahrál velmi slušně. My skrejem zlato Francie, aby ho nevzal nepřítel. Copak neslyšíš ten kus vlastenectví, co v tom je ?! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)

Reklama

Reklama