Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Chápu Ursulu Anderss, že ji při natačení tohoto okouzlil svoji schopností ji rozesmát což vedlo k tomu, že se načas stali párem. Mnohem delší čas snad budou jejich postavy Artur Lempereur a Alexandrine Pinardel vytvářet smích na tvářích generace diváků celého světa. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se dost nudila. Zabít mě neměl kdo, tak jsem si pustila Bebela s patkou, který řešil stejný problém :-) opět paráda, navíc s původním dabingem (Brabec, Kopecký). Btw. tenhle dabing je luxusní, hlavně Kopecký dabující Rocheforta. Klasika plná akce a vtipu s femme fatale v podobě Ursuly Andress, které už "412 mužů řeklo, že se vrátí a žádného už nikdy neviděla." ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co všechno musí chlap, který může mít všechno, udělat, aby ho zase začal život bavit? Pokud je tím mužem Jean-Paul Belmondo, pak opravdu hodně. A bude to zábavné a napínavé? To rozhodně. Tak proč 60%? Protože mezi Bebelovými eskapádními filmy nijak zvlášť nevyčnívá a zase tolik toho k nabízení nemá. Muž Z Ria je ve své seriózní dobrodružnosti podle mě lepší volba. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Po hodinovom bezduchom prepinani v TV som narazil na zaciatok tohto filmu. Vravim si, že Belmonda si realne pamatam mozno z jedneho filmu, tak to skusim na pat minut. Nakoniec som to dopozeral cele. Bola to teda poriadna jazda. Podobnych fimov za sebou nemam vela, takze som ostal viac menej ohureny ake tempo si film drzi pocas celeho deja. Tie niektore sceny su fakt wau. Navyse nadherna Ursula bola bonus k tomuto zazitku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, honičky, přestřelky, odvážný kaskadérský kousky, převleky, bláznivý situace, krásný ženy ( Ursula ) a především a hlavně neuvěřitelná porce zábavy a smíchu, vlastně my tohle všechno umíme pojmenovat jedním jediným slovem, resp. jménem.....Belmondo ! Pane bože díky za tyhle filmy, protože s nima je ten náš život hned o pár galonů lehčí. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Jean Paul Belmondo opět prováděl všechny své kaskaderské kousky sám. Připravoval mu je jeho kumpán Gil Delamare, který byl také vždy ochoten zúčastnit se těch největších a nejnebezpečnějších ztřeštěností. Jednou se s Jeanem Paulem vsadili, kdo z nich ujde delší kus po římse v 65. patře hotelu Hilton. Ani jeden to nevzdal a skončili nerozhodně. (Pierre)
  • Když Arthur (Jean-Paul Belmondo) a Leon (Jean Rochefort) cestují do Himalájí strojem soukromého dopravce, aby našli klášter Šuli, jsou při letu a přistání použity záběry dvou strojů, což dokazuje střídavě uvedená a chybějící imatrikulace HB na trupu šedivého hornoplošníku. (Robbi)
  • Natáčení probíhalo téměř výhradně v exteriérech, v ateliéru vzniklo asi jen pět procent scén. Točilo se mj. v Káthmandú, Kuala Lumpur, Bombaji, Karáčí, Kalkatě, Hongkongu, malajské džungli a v Alpách. Natáčelo se od 5. ledna do 14. května 1965.
    (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama