Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 5-6 let, byl pro mě Muž z Hongkongu jediným filmem, na který se dalo koukat. Poměr dobrodružné akce (80%), napětí (15%) a svižných rozhovorů (5%) byl na rozdíl od jiných akvizic Ústřední půjčovny filmů tak akorát. Kybych své tehdejší nadšení pro film, jehož existenciální podtext jsem neregistroval, hodnotil dnes, měl bych se za klasický ADHD případ. A ani mě nenapadlo, že jde vlastně o hóóódně natahovanou grotesku plnou eskapád - skoro přesně takovou, jež později Belmondo s gustem vytěžil v roli Mike Gaucher / Bruno Ferrari. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Chápu Ursulu Anderss, že ji při natačení tohoto okouzlil svoji schopností ji rozesmát což vedlo k tomu, že se načas stali párem. Mnohem delší čas snad budou jejich postavy Artur Lempereur a Alexandrine Pinardel vytvářet smích na tvářích generace diváků celého světa. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po překvapivém úspěchu s Mužem z Ria chtěl Phillippe de Broca vytvořit nevídaný vysokorozpočtový film, který svého předchůdce ještě ve všem překoná. Že nakonec diváci výsledkem moc nadšení a kritici doslova ohrnovali nos jsem z dnešního pohledu bral spíš jako dobovou zajímavost než jako fakt, kterého bych se musel nějak děsit. Říkal jsem si, že v tomto případě nemusím nic řešit. Prostě jen na hodinu a půl zažiju nějaké akční dobrodružství s Belmondem a užiju si další šedesátkovou jízdu. Jenomže zklamání je tady fakt velké. Pořád jsem čekal kdy se to rozjede, až to najednou skončilo a když obrazovka definitivně zčernala uvědomil, jsem si že tady je fakt problém. U tohoto typu filmu opravdu nejsem nějak náročný. Jenomže zde po letech (a možná ani v rámci doby vzniku) nefunguje takřka vůbec nic. Exotické prostředí je v tomto případě nudné, humor otravný na úrovní zvláštní mateřské školky a děj nemá hlavu ani patu. Furt se jen někam utíká, střílí a skáče. Jistě to k tomu patří a týka se to i Může z Ria, kterého mám za pět. Jenomže jsem ani netušil proč se to děje, kam příběh směřuje a co vlastně divák sleduje. Jistě, dá se pořád doufat, že to zachrání akce. Jenomže v tomto mě De Brocha tentokrát teprve zklamal. Nějaká akce se tady rozjede až ve druhé polovině a je natočena velmi podivně.bez jakékoli impozantnosti, zábavnosti a vyvolávajících vzrušujících pocitů. Jistě, ještě se dá alespoň doufat v že zde budou alespoň hezký holky. Ale ouha. V mém životě jsou prostě dvě nejtěžší otázky . Jestli je měsíc opravdu ze sýru a co všichni viděli na Ursule Audressové, která nemá vůbec hezké rysy a fakt se mi nelíbí. Ufff, samá negativa. Vidíte já vám říkal, že tady nic nefunguje. Ale já něco vymyslím a vyčaruju dvě hvězdy. Tohle totiž na druhou stranu není typ filmu, co by mě mohl urazit či nějak výrazněji vadit a je zde pořád ten Belmondo, který tentokrát sice nemá co hrát ale tak nějak nemůže zklamat, protože se prezentuje naprosto klasicky. Ale tohle je snad největší zklamání s ním v hlavní roli. Tento film je nejenom dle mého pohledu nudný. Ale on je prostě objektivně špatný. Co teprve, oproti ostatním Mužům. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho mamonu. A utrpení mladého boháče je rázem na světě. Skoncujme ho. Hon na Jeana-Paula začíná. Běž, Belmondo, běž, s neposlušnou lokýnkou i bez. Z vlastní vůle oběť na útěku. Velím do šantánu. Tam na tebe sličná slečna, pleti i vlasů barvy bílé kávy, čeká. Trochu šťávy a kuráže do života. Kaskadérské skoky, dobrodružné vrtochy, smyslné plážové pózy, odhalené zahalení krásné panny na mořském dně. Však zcela se nezahojily milionářské šrámy mé. Ach ne, jsem opětovně nesnesitelně bohat, sebevraždu je třeba důkladně naplánovat. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se dost nudila. Zabít mě neměl kdo, tak jsem si pustila Bebela s patkou, který řešil stejný problém :-) opět paráda, navíc s původním dabingem (Brabec, Kopecký). Btw. tenhle dabing je luxusní, hlavně Kopecký dabující Rocheforta. Klasika plná akce a vtipu s femme fatale v podobě Ursuly Andress, které už "412 mužů řeklo, že se vrátí a žádného už nikdy neviděla." ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)
  • Bylo to poprvé, co herci ze západu pracovali v Nepálu. Z města Patan byli někteří jeho obyvatelé kvůli natáčení na týden vystěhováni. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) a Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) se seznámili při natáčení právě tohoto filmu a sedm následujících let byli párem i v soukromí. Andress později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil schopností ji rozesmát. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama