Reklama

Reklama

Muž, který se mi líbí

  • Francie Un homme qui me plaît (více)

Obsahy(1)

Henri (Jean-Paul Belmondo) je úspěšným skladatelem filmové hudby, který přijíždí do Los Angeles za svou další zakázkou. Na natáčení se setkává s příjemnou francouzskou herečkou Françoise (Annie Girardotová). Ze začátku nezávazný vztah na jednu noc se mezi nimi postupně mění na silnější pouto. Těžké rozhodnutí o dalším pokračování jejich vztahu odsouvají a užívají si společné chvíle až do okamžiku, kdy se Françoise musí vrátit do New Yorku na natáčení. Teď již rozhodnutí odložit nelze. V sázce je však velmi mnoho. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Milý, sladce romantický příběh, který na konci zanechává jistou příchuť hořkosti a pocit smutku. Příběh tisíců zamilovaných a okouzlených náhodnou známostí, tak jak se to v životě stává. A konečně také příběh o nenaplněných touhách a přáních jedné mladé ženy a jednoho nezodpovědného muže. Vynikající herecké výkony Annie Girardotové a skvělého, pro tentokrát "neakčího" Jean-Paul Belmonda nabízejí příjemnou zábavu a pěkný divácký zážitek. Jean-Paul, jak ho neznáme a Annie, naopak taková, jak ji známe z mnoha hereckých rolí. Příjemná a zábavná, ale tentokrát navíc trošku naivní, jako každá žena, která od života čekala víc než dostává. V tomto filmu se vzácně setkali dvě velké herecké osobnosti francouzské filmové školy. Je jistě škoda, že takových společných setkání Girardotová - Belmondo ve francouzském filmu nevzniklo více. Vynikající český dabing s Jiřinou Galatíkovou a Jiřím Krampolem dodává snímku ten nejvyšší možný lesk. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Muž a žena, kteří byli. Bezcílnými destinacemi. Cesta bezva nenapravitelného "playboye" letem americkým světem. Ne, ani trochu není u konce s dechem. Jean-Paul Belmondo nepřehlédne žádnou sukni, ladí linky hudební, hází sympatické cukrbliky, dobře padnoucí žertíky sype z rukávu, ne pomálu, jeden za druhým, klidně i po ránu. Je stále tak nějak nad věcí, nepřipouští si k tělu žádné starosti. Francouzsky elegantní a hravě civilní Annie Girardot čeká /možná ho předběhne i samotný Godot/, zda vystoupí z letadýlka ten pravý, její vyvolený - muž, který se jí líbí. Vždy a za všech okolností módně šik. Svírá ji citový vzlyk. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

William Wyler z USA natočil v 50. letech Prázdniny v Římě. Tak jo, tady si Lelouch z opačné pozice natočil něco jako "prázdniny v Americe". Žel romantická komedie na cestách mne ani zde neoslnila. Existují filmy, v nichž mne Annie Girardot i Belmondo před časem zaujali velice, ale nemůžu si pomoct, tentokrát mne nebavili vůbec... Lelouchovu ranou tvorbu beru z větčí části spíše jako něco, kdy slavný režisér teprve sbíral zkušenosti natáčením prvních celovečerních kousků, vytvářel si svůj rukopis a filosofii, které pak v dalších dekádách přetavil do řady jedinečných mnohavrstevních snímků, ale zde je to dle mého názoru od počátku bída. Námět o bližším setkání herečky s filmovým skladatelem, z nichž asi jeden nejsou příliš spokojeni s filmy, na kterých pracují, při tom vypadal slibně. Jenomže filmovému prostředí se to věnuje velmi málo a po dlouhou dobu jenom sledujeme romantické prožitky hlavní dvojky v posteli, na večírku nebo cestou autem. Film nepostrádá pár typických "lelouchovských" momentů, z nichž se mi nejvíc určitě líbil ten, kdy Henri během jízdy v autě vysvětluje, jak skládal svou první hudbu k westernu a během vyprávění se střídají ukázky z nahrávacího studia. Ale jinak mne to s výjimkou závěru nechalo úplně chladným. Natočit to jiný režisér, zřejmě bych za těch pár pěkných momentů 3* dal, ale od Lelouche jsem zvyklý na zcela vyšší level a ještě se mi u něj nestalo, abych po 90% času filmu tolik klimbal znuděním a nezájmem. Poté, co se Lelouch dočkal celosvětového uznání za autorský film Muž a žena, plný osobitého vyprávění, propracovaného vizuálu a jedinečné hudby, považuji od něj tematicky podobného a rutinně natočeného Muže, (ještě ke všemu dle cizího scénáře začínajícího autora) za výrazný krok zpět. 50% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jejich cesty svedla dohromady práce, ona je herečka a on k natáčenému filmu skládá hudbu, takže spolu stráví nějaký ten čas jen okukováním a seznamováním, no a jakmile to mezi dvěma zadanými kolegy začne jiskřit, snímek začne nabírat otáčky a to nejen cestováním po Americe.. Filmový pár Annie Girardot a Jean-Paul Belmondo nádherný, krásně se mi na ně koukalo, měla jsem pocit, že se dívám na život, ne na film.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První třetina je velmi slabá, ani bych neřekla, že ji režíroval Lelouche, ale pak následuje to, co umí nejlépe: silně vyprávěný jednoduchý příběh. Jak už bývá u Lelouche tradicí, opět se zaměřil na silnou hudební stránku, kterou svěřil svému oblíbenci Leiovi. Duo Belmondo - Girardot se mi více líbilo v Bídnících. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně 15 minut před koncem zpívá starší paní naživo na mikrofon píseň „Just A Closer Walk With Thee“ – stejnou jako zpíval Harry Dean Stanton ve filmu Frajer Luke (1967), rovněž naživo. (bjh)
  • Časti filmu boli natočené v Monument Valley a Goulding Trading Post v Utahu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama