Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Niox je vášnivým sběratelem a obchodníkem se starožitnostmi, které však nehromadí a navíc o ně v okamžiku, kdy je získá, ztrácí zájem. A to jen proto, aby vyhledal nový objekt svého zájmu, za kterým se bezhlavě vrhne, ať již jde o starožitnosti nebo o ženy. Vášeň Pierra Nioxe začne zcela pohlcovat a donutí ho k vysokému životnímu tempu, urychlování, odmítání všeho, co nemůže mít hned. Na aukci se objeví velmi vzácná starožitná váza, která před mnoha lety Pierrovi na aukci unikla. Okamžitě se rozhodne, že jí chce za každou cenu. Cena je však velmi vysoká a ještě větší cenu zaplatí Pierre Niox. (borsalino)

(více)

Recenze (36)

Historik 

všechny recenze uživatele

Pro Delona, tak, jak ho máme zaškatulkovaného, docela netypický film. Ale ona ta škatulka není přesná, je dána tím, že řadu jeho filmů prostě neznáme a objevujeme je se zpožděním. Tady zahrál velmi dobře. Film samotný ve mně zpočátku vzbuzoval spíše rozpaky, ale pak jsem se chytil a jak se tempo zrychlovalo, docela mě to chytlo a musím konstatovat, že oproti původnímu očekávání jsem viděl snímek až podmanivý a docela silný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem z toho cítil Delonovu produkci, což ostatně v poslední době bylo hned u několika filmů s ním, které jsem viděl. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že si svoji postavu ve scénáři ještě poupravoval a dostylizoval. Jako hlavnímu hrdinovi se mu tady nedá nic vytknout, jedná přímo, čestně, s ničím se neloudá, je jako chlap ješitný a jako opravdový sběratel pošetilý. Osudová žena Mireille Darc nejprve nepůsobí dojmem správně vybraného typu herečky, aby se nakonec ukázalo, že neměla být osudovou. Tehdy si začnete lámat hlavu, skončí to dobře, nebo špatně? Neprozradím. Viděno v solidním dabingu Novy 1995, kde už se začíná objevovat nešvar více postav pro jednoho dabéra (hlavně Knop, Klapka). ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je bezpochyby originální, leč bez špetky přidané hodnoty. Molinaro k filmu přistoupil rutinérsky a též mu nic nepřinesl. Tento zapomenutelný snímek může být přínosný pro obdivovatele Darcové a milovnice Delona, z tohoto pohledu se na film hezky kouká. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že bych mohl shlédnout také nějaký dobrodružný film. Vybral jsem si tento, ne kvůli Delonovi, ale podle poměrně vysokého hodnocení na čsfd. Nebyla to ale trefa do černého; dokonce jsem si uspěchaný film místy ještě trochu urychlil. Adrenalinový šarmantí Delon může sice být vzorem či prototypem dnešních hektických manažerů (sám jsem jich poznal celou řadu), ale sotva něčím víc. Samotný děj je plochý, účelový, příliš vyhraněný... Ostatně, etruská váza z 6. stol. před Kristem se mi také velice líbila, také bych dal za ní těch ca. 25 milionů franků, ale ani o floka víc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Z Delona vždy sálal ľadový pokoj, postava uponáhľaného vášnivého zberateľa a obchodníka so starožitnosťami by skôr pasovala inému hercovi. Chyba ! Delon opäť potvrdil, že je výborný herec, svojej postave dokázal vtlačiť vášeň pre vec, jeho roztekanosť a chorobná zarputilosť bola obdivuhodná. Krátka minutáž snímku svedčí, hudba je pekná a nevtieravá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama