Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Melodie podzemí se sice linou libozvučné žánrové tóny, ale přeci jen od takových pánů muzikantů jako Gabin či Delon pod taktovkou dirigenta Verneuilova talentu by posluchač mohl skoro až dojít k závěru, že místo očekávané prvotřídní symfonie se tu hraje až příliš obyčejná vesnická odrhovačka, kde nic netvrdí muziku. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě mnohem více bavil o deset let mladší Lelouchův Šťastný nový rok. Plán krádeže byl promyšlenější a tudíž vtipnější. I ten závěr se mi jevil mnohem zdařilejší. Hereckým výkonům pánů Gabina a Delona nelze nic vytknout, jen když spolu sehráli dojemný part ve filmu Dva muži ve městě (mimochodem také za deset let), dokázali mě zkrátka zaujmout mnohem více. I Verneuili má na svém kontě mnohem lepší filmy, než Melodii podzemí. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočeno, výtečně zahráno, příběhově poněkud mimo mé chápání. Ale "umělecky" nesporně zajímavé. Když přijde na promyšlené krádeže vloupáním, jsem asi příliš konzumní a laciné zábavy chtivý. A protože já špína hodnotím podle prožitku, dávám jen 60%. PS: Pan Lakomý jako Delon v (alespoň fyzicky) nejlepších letech? Nějak to k sobě nesedí. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Gabin a Delon jsou asi nejlepší filmový pár:-) Všechny tři filmy, které jsem s nimi viděla, jsou pětihvězdičkové, nejvíc samozřejmě Dva muži ve městě (mám v TOP 10). Gabin dokáže udělat pětihvězdičkovou záležitost z čehokoli, on je prostě neskutečný, mám ho ráda naprosto bez výhrad a teď, když vidím ty úplně staré filmy s ním, obdivuji ho ještě víc. U tohoto filmu jsem se fakt bavila, precizně promakaný scénář filmu i loupeže, napětí i humor, elegance 60. let...Mňam! ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Gabin a Delon v roli vyčuranejch zlodějíčků kteří mají svůj plán dokonale promyšlenej do nejmenších detailů ale....To by nebylo přece tak zajimavé kdyby se jim loupež zdařila a tak se přeci jen do plánu vloudí chybička.No a konec totálně pohnojí mladej vycukanej Delon který při pohledu na poldy totálně zazmatkuje a pak se jen kouká jak mu prachy z obrovskejch dvou tašek plavou na hladině bazénu.V ten moment se Gabinovi musí honit hlavou příšerné myšlenky že copak si to vzal k sobě za amatéra. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Zbraní použitou při přepadení je francouzská MAS-38 (7.65x20mm Longue, zbrojovka St. Etienne). Stejnou zbraň použili partyzání k atentátu na diktátora Benita Mussoliniho (nocturne)
  • V závěru filmu má Alain Delon na sobě džíny a černé triko. Stejně byl oblečen ve velké části filmu Dobrodruzi. (sud)

Reklama

Reklama