Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zďaleka som nevidel všetky film s A. Delonom , ale som si istý, že tento je jeden z jeho najlepších. Chytil ma hneď v úvode atmosférou talianskeho mestečka a po zaznení mena Ripley mi síce docvaklo, ale nie úplne. Hovorím si asi náhoda...Až po nastúpení na jachtu a hláške namysleného pracháča . "Veď on si všetko vymýšľa..." mi docvaklo úplne, že to bude asi film na základe ktorého vznikol remake Talentovaný pán Ripley s M. Dammonom v hlavnej úlohe. Ten remake mám rád a francúzko-taliansky originál nie je o nič horší. Je v mnohých detailoch iný a mladý Delon výsledku výrazne pomohol. Napínavých momentov je tu požehnane a záver s jachtou je úplná lahôdka. Takmer mu to vyšlo...80%. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tí čo boli zvyknutí na neskoršie role Alaina Delona budú dosť prekvapení. Ženy nadšené lebo s jeho uhrančivým pohľadom sa môže v súčasnosti porovnávať azda len Brad Pitt. Dokonalá atmosféra letného talianska s azúrovým morom, jachtami, slnkom a trhmi, pre ktoré ľudia tak radi dovolenkujú v tejto destinácii. Pridajte čarovnú hudbu a scenár. 4 a pol ()

Reklama

Akana 

všechny recenze uživatele

Delonovo pozdější hvězdné období mi nijak k srdci nepřirostlo, ale ve svých začátcích byl opravdu výborným hercem a o zajímavé role neměl nouzi. Film V plném slunci to dokazuje. Remake Talentovaný pan Ripley jsem zatím neviděl (doženu), takže nemůžu srovnávat, ale tahle neokázalým napětím nabitá studie chorobné ctižádosti, "dokonalého" zločinu a jistě meloucích mlýnů odplaty je opravdu povedená. Pasáže odehrávající se na lodi mi svým podpovrchovým napnelismem připoměla Polanského Nůž ve vodě, i když tu šlo samozřejmě o něco jiného, ne tak intelektuálně šifrovaného a celkový průběh děje, v němž se pomalu ale neúprosně hroutí zločinecké plány, zase odkazuje k Hitchcockovi. Kvalitní, chytrý thriller, který zestárnul jen minimálně. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Původní verze Talentovaného pana Ripleyho. 1) Ti, kteří shlédli obě filmové verze románu Patricie Highsmithové The Talented Mr. Ripley, se neshodnou v názorech, který film je lepší. Já si myslím, že jednoznačně vyhrává remake. Pravda, knihu jsem nečetl a neumím se vyjádřit k tomu, jak dalece který film odpovídá své knižní předloze, avšak z čistě diváckého pohledu je to pro mne jasné. 2) Grázlovský hajzl Tom Ripley s falešným, pro někoho podmanivým úsměvem, ztělesněný zde velmi přímočaře Alainem Delonem, nemůže v mých očích ustát srovnání se sofistikovanou přeměnou slušňáka v ďábla v podání Matta Damona. 3) I celkové akčně - thrillerové pojetí francouzské verze neobstojí porovnání s jemnou psychologickou až hororovou kresbou remaku. 4) Celkový dojem velmi kazil necitlivý český dabing z roku 1994. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Alain Delon jako pan Ripley, zákeřňák a morální odpad s andělským úsměvem. Už se těším na srovnání s Mattem Damonem....update is coming soon. Zatím 75% Update po Talentovaném panu Ripleym: Zvyšuju na 5* díky střídmější stopáži a hlavně díky mnohem lepšímu zakončení. Alternativní konec Talentovaného pana Ripleyho ale vítám, člověk se tak může mrknout na obě verze bez mrhání časem. 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • V jedné z prvních scén se v epizodní roli objeví Romy Schneider, která v době natáčení byla přítelkyní Alaina Delona. (vesper001)
  • Delon během natáčení trpěl mořskou nemocí. Po skončení filmování se Delon zapřísáhl, že už nikdy nebude točit film na moři. Z tohoto důvodu také odmítl roli ve filmu Crabe tambour (1977). (theSaint)
  • Natáčení na moři bylo velmi komplikované a velká část záběrů je improvizace. Vlny dosahovaly velkých rozměrů a vlnami zapříčiněný pohyb jachty přesahoval i 2 metry. (theSaint)

Související novinky

Reklama

Reklama