Reklama

Reklama

Dotěrný chlap

  • Francie L'Emmerdeur (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nájemný vrah Ralf Milan (Lino Ventura) má objednávku na zastřelení obviněného bývalého vysokého soudního úředníka, který se rozhodl promluvit před soudem. Precizně připravenou akci mu však začne narušovat dotěrný soused z vedlejšího hotelového pokoje Francois Pignon (Jacques Brel). Po neúspěšném pokusu se oběsit chce hotelový poslíček zavolat policii, což se Ralfu Milanovi vůbec nehodí, proto se rozhodne, že situaci vyřeší sám. Netuší však, že zbavit se dotěrného chlapa bude nad jeho síly. (borsalino)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (65)

argenson 

všechny recenze uživatele

Měl ho vodprásknout hned a byl by pokoj:-) Jenže to zas my bychom si nemohli užít tenhle překvapivě svěží bonbónek. Je jasný, že nájemný vrah musí mít nervy ze železa, jenže když zabijáka budete delší dobu přivádět do absurdních situací, tak to vykolejí i jeho. Ledově klidný Lino Ventura se ale nechá vytočit jen několikrát a většinou stav jeho nasranosti naznačí jenom dostatečně výmluvný pohled (výborný herecký výkon!). A Jacques Brel je vážně na vylískání. Občas ovšem i hotelový poslíček (Nino Castelnuovo), vedle toho celkem bez výrazu alespoň půvabná Caroline Cellier jako paní Pignonová. Pro mě osobně určitě na víc než jedno podívání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu vidím nadprůměrnou hodnotu filmu v hereckých výkonech obou hlavních představitelů. Opravdu jsem neměl problém, že Jacques Brel je po rozchodu se samicí bečící mužská troska a Lino Ventura má z podobných lidí nervy v prdeli. Za naprosto nejvtipnější považuju pohledy Lina Ventury, když se mu zase Pignon vsere do života. To jsem byl tak vysmátej, že hrozilo mé stěhování na Smíchov. Ovšem byly chvíle kdy jsem v sobě probouzel pravěké pudy a Pignona jsem měl chut bacit nějakým velkým kyjem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I nájemný vrah má jen jedny nervy. A pokud mu je neustále drásá někdo jako deprimovaný obchodník s košilemi, je zaděláno na malér a v tomto případě naštěstí také na výbornou komedii. Lino Ventura je ohromný, dokáže rozesmát jediným upřeným pohledem, a pokud mi Jacques Brel během filmu lezl na nervy, bral jsem to jako záměr, který Francisi Veberovi vyšel - ne jako minus. Nepopírám ale, že filmu nejspíš dávku působivosti přidává skvostný československý dabing s Martinem Růžkem a Eduardem Cupákem. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Když se srazí drsný zabiják s pomateným bláznem, je z toho komedie jako vyšitá. Ne, že bych se nařechtal, ... to nééé, ale příjemné pokoukání na Venturu a Brela to každopádně bylo. Mladíci a mladice asi pohrdnou tímto titulem, ale pro vyzrálejší filmové diváky to může být příjemně strávený čas s filmem. Brelova dotěrnost hýbala i mou trpělivostí a člověk by pro tu protivnou dotěrnost jednoho cvoka fandil snad i vrahovi. :-)) Tato francouzská komedie je jednou ze vzpomínek, kdy to ještě naši evropští sousedé s těmi komediemi uměli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodičková komédia, ktorej osobitný šmrnc dodáva Lino Ventura - ten jeho pohľad keď mu niekto niečo hovoril bol božský... Veru, nie je nič horšie, ako keď sa vedľa nájomného vraha nasťahuje chlapík so samovražednými sklonmi. Posledná scéna - výbuch smiechu až sa brucho triaslo. Veľká spokojnosť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kde Lino Ventura popíjí na čerpací stanici kávu, drží prodavač hudební album, na jehož obalu je fotografie Jacquese Brela. (Komiks)
  • Lino Ventura už nechtěl hrát role gangsterů a zabijáků. Tuhle přijal, protože se jednalo o roli komickou. Navíc natáčel společně se svým dobrým přítelem Jacquesem Brelem. (Snorlax)
  • Epizodní roli muže, který prodává kávu a v jednu chvíli vezme do ruky desku Jacquese Brela, si zahrál režisér filmu Edouard Molinaro. (vesper001)

Reklama

Reklama