Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

Knor 

všechny recenze uživatele

No fuj...musím uznat, že je to fakt kekel. Jde tu opravdu jen o ten rozklad, jak psychický tak hlavně fyzický. Slabší nátury by tento filmeček měli obejít a neohlížet se, protože je to síla. Rozjíždí se to pravda trochu pomalu, ale mě tohle opatrné stupňování od mírného zhnusení po extrémní humusfest vyhovuje. No chudák holka, tu by snad nezachránil ani COLDREX. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Líbivý filmeček,sice skoro němý,ale opravdu je cítit ta beznaděj a posléze už oddanost blížícího se konce rozkladu těla za živa,. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo něco. Film který většina lidí ohodnotí nevděčně. Na takovýto film je třeba nahlížet s nadhledem, nejdříve si zjistit o čem to je a počítat s nechutností. Nedočkáte se žádného příběhu, scénáře, efektů prostě ničeho. Ve filmu se totiž nic neděje. Vlastně jedna věc jo a to je umírání, postupné, zaživa, neboli rozklad organismu. To co se děje s každým tělem po smrti s rozdílem, že tady se to hlavní postavě děje před smrtí. A proto taky na to tak nahlížet i při hodnocení, protože by to jinak byl odpad. Ten film je ale vytvořený aby lidem předal nechutnost, špatně pocity a šokantní záběry. Proto je důležité si zjistit o čem to je a vysloveně se do toho pustit jen v případě, že něco takového očekáváte a možná si to i promyslet. Rozhodně to není pro slabší povahy. Začíná to velice pozvolna. Postupně se začíná postava měnit, pak to dojde do fáze kdy černá, zapáchá a končí to naprosto drsnou proměnou kdy záběry, třeba jak se plazí po zemi, vypadají dost brutálně, hnusně a opravdu jako z hororu. Svůj účel to splnilo, mě to bavilo a svým způsobem se jedná o velice intenzivní a nepříjemný požitek. Možná více detailů, více rozpočtu a vizualizaci toho, co se vlastně děje s tělem po smrti, šel bych ještě výše. Nechutné 4* ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete z filmu něco mít, zvyšte si jas a kontrast a to o hodně. Je to totiž stále v takovém pološeru. Jinak jde o velmi výživný a šťavnatý kousek, který asi nebude pro každého. Proto je velká škoda občas nezaostřené kamery. Ke konci už trochu ohleděné, ztrácí to šťávu a začne to být statické. Mělo to někam dospět, nebo k něčemu dospět. Hudba nic moc, občas vadila, dialogy v podstatě nebyly. Ani nebyly potřebí. Pro mne velmi dobrá podívaná, ale jak zmiňuji výše, ne každému bych ji doporučil. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Thanatomorphose je komornejšia, divadelnejšia verzia Contracted. Falardeau si vystačí s minimom dialógov, necháva radšej prehovárať obraz. Je to vlastne pseudo-artový dokument, explicitný, otvorený, no až príliš chladný. Contracted mi je o niečo bližší. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Námet hodný Sixovmu nadhľadu, aký mal aj pri posledných dvoch STONOŽKÁCH. Odvážne aj pre film amatérskych rozmerov. Totálna telesná deštrukcia, s hororovým výzorom a tupým charakterom hlavnej predstaviteľky, ktorá bez pudu sebazáchovy nenavštívi žiadneho doktora alebo nemocnicu, ale radšej sa promenáduje holá, nadržaná a hnijúca po byte. Aj tak, tu musíte mať gule aby ste hrali v niečom takomto. Nekrofili si tu prídu na svoje a každému (ne)normálnemu, kto si to pozrie, to z hlavy len tak nezmizne. A prečo tomu dávam vlastne 4* :)? ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Thanatomorphose - tak toto je film vyloženě pro velmi tvrdé nátury! Osobně tento styl hororu nepreferuji a po shlednutí Thanatomorphose mám "vystaráno" na několik let... ()

ShortyIC 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčil film Contracted, určite vás osloví aj Thanatomorphose (kurva to je ale názov..), lenže možte počítať asi o 60% vačší brutal, keďže niektoré scénky sú fakt "vydarené".. Určite možem film zaradiť medzi najnechutnejšie horory aké som kedy videl. Možno to bude tým, že som kvalitný krvavý horor dávno nepozeral, ale toto bol fakt (ne)príjemný hororový zážitok.. ()

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Toto tu už bolo, pred 30. rokmi, volalo sa to Mucha a malo to to, čo film má mať. Príbeh, nápad a bolo to výborne spracované a zahrané. Toto tu je bez nápadu, deja, hercov, dialógov. Jediné, čo tento výtvor posúva ďalej, sú hranice pri zobrazovaní nechutností, ale to je málo- zúfalo málo. ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem tohle měl zapotřebí. Ale jo. Chtěl jsem to, dobře mi tak. Po tomhle filmu mě prakticky přešla chuť naprosto na cokoliv. Takovou odpornost, aby člověk pohledal. Dobře si rozmyslete, zda vám za to stojí 90 minut sledovat ty největší hnusy co si umíte představit. Extrémně nepříjemnej zážitek. Ale působivost se mu upřít nedá. ()

jungledmnc 

všechny recenze uživatele

Pro sadisticky hnusaky super film. Pro nas ostatni odpornej humus, kterej se (doslova) nedal dokoukat, lidi se v tom chovaji jak kokoti, C-ckovy herecky vykony (az na hlavni hrdinku a ta uz po 45 minutach nejde poznat :D)... ()

Templář 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká pouze nechuťárnu o zaživa se rozkládající holce, bude možná lehce zklamán, protože neuvidí myslím nic, co by neviděl už v minulosti v jiném filmu. Ovšem film není pouze o rozpadu fyzickém, ale i duševním a hlavně ve mě prostředí bytu téměř bez oken a "horačnaté" stavy hlavní protagonistky, kdy se stále "nemocnější" probouzí do tmavé noci, či naopak bílého dne, sama v téměř holém bytě, neuvěřitelně evokovaly mé pocity z dětství, kdy jsem býval nemocen a blouznil jsem v horečkách... Tahle depresivnost mi přišla děsivější a svíravější, než samotný fyzický rozklad hlavní hrdinky... Za mě 70%. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Jste-li nekrofilní prase vyžívající se ve sledování ultimativního hnusu a nechce se vám čekat na pokračování Babovřesk, je toto film právě pro vás. Budete 90 minut sledovat megeru potulující se po bytě, z které odpadávají postupně nehty, kůže i maso a jejíž tlející tělesná schránka poskytuje útočiště pro červíky všeho druhu. Já tedy švindloval a tu nekonečnou nudu potaženou slizem jsem si přetočením o půlhodinu zkrátil, abych si vychutnal jen grandiózní finále. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Celkem přímočará podívaná, která ve mě kupodivu nevyvolávala takové pocity znechucení, jak jsem původně očekával. Spíše než efektní ztvárnění postupné kompostifikace lidského těla mě deprimovala celková atmosféra filmu, rozpad psychiky hlavní hrdinky, její izolace od okolního světa, neodvratnost postupující hniloby. Asi spíš preferuji tuhle kategorii snímků před gore výjevy, které v mé outlocitné duši zanechávají větší spoušť. ()

veverysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Čo už, aj takéto sa pasuje za umenie, ja nedokážem pochopiť pohnútky autorov niečo podobné zo seba vyplaviť, kto je cieľová skupina ich výplachu a ako sa môžu akademici na niečom podobnom s krochkaním odbavovať, tak si odpoviem sám po prvé - sú to exhibicionistickí devianti, po druhé - oni sami, po tretie - ľuďom čím ďalej tým viac jebe, takže 0%. ()

Reklama

Reklama