Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Útěk před Bulharskem, pátrání po pytlákovi i srnce Líze je fajn pokračování prvního dílu. U tohoto dílu si vždycky vybavím "zmijáka" Josefa Kemra a dva trampy v podání Karla Heřmánka a Pavla Zedníčka... i ten jejich song! :) ,,Ááá... srdečně vás vítáme, haťapaťa, už v tom zase lítáme... od rána, do noci, už nám není pomoci." ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pokračování spíše komorního a jednoduchého úvodního příběhu je už trochu jiné, nevidíme tolik záběrů na šumavskou přírodu a její lesní obyvatele, zato se nám dej zahustil novými postavami (dodnes nevím jestli Vinklář a Sloup jsou jedna a ta samá, to samé fořt a polesný??). Děj je napínavější, a odpadá seznamování se s rodinnou situací. Stejně kvalitní podívaná pro mladší i starší jako první díl trilogie. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, navíc obohacené o úžasné herectví pana Kemra a zajímavou zápletku, kdy pátráme po pytlákovi, kterým může být v podstatě kdokoliv. Finále, kdy Véna bloudí lesem v obrovské bouři, je velmi silné. Ovšem toho mrtvého pytláka měli divákovi ukázat lépe a déle, takhle myslím, že kdo vidí film poprvé, možná vůbec nepostřehne, kdo že tím pytlákem vlastně byl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dětská detektivka na úrovni. Holý už sice trochu ztrácel ze své autentické přirozenosti, ale nejen on film dokázal držet v kvalitních intencích. Pátrání po pytlákovi je místy zajímavé, místy napínavé a režisér Gajer si se zvolenými přírodními lokalitami zručně tyká. Přesto mě tento film až tak nezaujal. S odhalením pytláka v tmavém lese a za urputné bouřky film ztratí na zajímavosti. Největší potíž je však hlavně v tom, že druhé zhlédnutí pekelně nudí. 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý. Neznám celou jeho filmografii, ale on prostě a jednoduše kde hrál, tam to rozzářil. Jeho filmy mají už jen díky němu své kouzlo. Zajímavé dialogy, jako by je skutečně psalo dítě, ovšem nesmírně nápadité, příjemná hudba a to krásné prostředí, ve kterém se natáčelo. K tomu všemu přitom stačí jen několik málo zajímavých postav a máme zajímavý film. Snímek jsem viděl už mnohokrát a nikdy jsem se nenudil. Ač vím, jak to dopadne s hledáním pytláka. A neméně zajímavé výkony podali třeba i Václav Sloup a skvělý pan Kemr. A pak P. Zedníček a K. Heřmánek. Jejich haťapaťa je také legendární. Na lva by to dnes nedosáhlo, ale je to takové milé pohlazení po duši. Takových filmů bych leckdy bral víc než nudných a nezajímavých aspirantů na Českého Lva. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Když přichází děda (Gustáv Valach) k hájovně, ze dveří vybíhá Brok. V dalším záběru Brok teprve seskakuje z postele, kde spí Vašek (Tomáš Holý). (Mr.Hudson)
  • Asi nejtěžší scéna filmu prý byla jedna ze závěrečných, která se musela točit v noci v dešti, přičemž byly použity letecké motory, které navodily dokonalou atmosféru bouře a vichřice. (rockwoman)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) s Brokem odcházejí za dědou (Gustáv Valach) do lesa, následuje záběr na prázdnou lavici. Když se však děda vrací domů, je na lavici modrý kastrol. (TheDave)

Reklama

Reklama