Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantozzi se nehodlá smířit s tím, že je neschopná nula, a tak využívá každé příležitosti, aby získal sebevědomí. Do podniku, v němž pracoval i účetní Fantozzi, se každoročně přijímají noví zaměstnanci. Šéf firmy kníže Barambani je vybírá osobně a klade důraz na to, aby byli bezcharakterní a vypočítaví. Čím více mají špatných vlastností, tím vyšší pozici získají. Fantozzi už je důchodce a do firmy je povolán pouze v případech, kdy chce Barambani ukázat nováčkům odstrašující případ. Muže, který nikdy nelhal, nedonášel, nekradl, ani nepodplácel, a tak to za celý svůj život nikam nedotáhl. Jednoho dne dostane Fantozzi příležitost změnit svůj osud. Cestou z baletní školy upoutá jeho ošklivá vnučka Ugina pozornost filmových producentů. Fantozzi zjistí, že získala roli ve filmu Planeta opic, aniž by se museli maskéři příliš činit s její proměnou. Brzy poté je Fantozzi vybrán jako soudce v procesu s nebezpečnou sicilskou mafií. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (34)

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Byla jsemm znasilnena. Co to rekla ... znasilnena ? Jo, znasilnena. At si me znasilni jednou, dvakrat, trikrat, ctyrikrat , petkrat ...... pani, ja vam nechci do toho mluvit, nemyslite, zeby jste si obcas mela dat malou prestavku ? " Jo, jo, Paolo Villaggio a jeho Hugo Fantozii patri veru do tzv. vseobecneho prehladu, film ani nema dejovu liniu, su to len komicke scenky naukladane na sebe . 75 % ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, problém je ten, že som si pustil viacero filmov o Fantozzim (ktoré som ešte nevidel) v krátkom čase po sebe a šiel som od konca. Až teraz dochádzam na to, ako sa tie vtipy (s menšími obmenami) opakovali. Nápad so sudcom z ľudu a mafiou bol fajn, asi preto, lebo bol kompletne nový, ale ostatné recyklácia pôvodných nápadov. Hej a Fantozzi pretiahol obriu chobotnicu, tak to už bola úplná haluz. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Důchna Fantozzi sedí doma a vyvolává na erotické linky. Vnučka začne svou kariéru herečky bez namaskování v Planetě opic 5, Fantozzi začne kariéru soudce z lidu, aby se potom stal opět zaměstnancem, tentokrát už ve fukci vyšší a vyšší, aby byl potom obviněn z úmyslného bankrotu. Ke konci se Fantozzi rozvádí, aby potom a seznamce potkal opět svou ženy. Už takový horší díl. 55% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento sedmý film s Fantozzim je u nás jediným filmem s Fantozzim, který u nás ještě nevyšel. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů!(u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ako bláznivá komédia je to skvelé a ako sociálna groteska ešte lepšie. Neviem teda, prečo by som mal Fantozziho hodnotiť nízko. Pretože sa to "nepatrí"? "Fyzický" humor má pôvod v ranej americkej groteske. V Chaplinovom prípade ide údajne o klenoty kinematografie, v prípade Villaggia o odpad. Tak priepastný rozdiel nevidím. Top scéna: Neviem sa rozhodnúť medzi "Ja som rybofil" a "Vila pre slečnu Silvaniovú". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 01:16:10 je Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) v seznamovací agentuře, odpovídá na otázky a asistentka zadává údaje do počítače. Základem „velemozku“ je počítač Commodore C64. (HonzaR.)

Reklama

Reklama