Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aktuálnych 81 % považujem za prejav zlého úmyslu užívateľov ČSFD, ktorého cieľom bolo dosiahnuť, aby som si pozrel túto mizernú (vraj) komédiu. Jej pozitívom bolo, že pôsobila na mňa silno hypnoticky a dobre som si pri nej oddýchol. V období medzi spánkovými breakmi som mal neodbytný pocit, že sa pozerám na film s Fantozzim bez Fantozziho alebo na nejakú kvázi ľudovú komédiu z ostblocku, na ktorej sa dobre zabaví aj negramotný pastier kôz. Samozrejme, že sa nebudem pozastavovať nad vysokými hodnoteniami niektorých užívateľov. Možno mi v tele chýba nejaký enzým, ktorý je nevyhnutný na strávenie tejto komédie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná buranská komedie s hrdinou, který není až tak úplně buran. Scenárista měl nápadů na tři filmy a chrlil vtipy s takovou kadencí, že mu nezbyl čas ani na gradaci, ani na pointy. Renato Pozetto, herec převážně komediálních postav byl v roli úplně ztracený. Ruku na srdce, tohle by nezahrál ani Peter Sellers. Vše okolo moderního bytečku je ovšem perfektní a úvodní vstávání do zimy alespoň skvělé. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Film byl pěkný, ale moc by mne potěšilo, kdyby alespoň jednou donesl té krásce ty kytky v pořádku. ;-) Renato Pozzetto je narozdíl od Paolla Villagia tak trochu suchar a tím u mě boduje. A nemyslím si že by tu zahrál burana, právě naopak, hrál tam velice srdečného člověka z vesnice. Taky bych nerad zapomenul na hlášku, že jednopokojáky došly, tak už mají jen dvou ... po dvou minutách zjistíte, jak jde ušetřit prostor v bytě. :-D ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Byl jsem unavený a líný, a nechtělo se mi na nic myslet. Rozpoložení díváka v okamžiku dívání se na film, je nejspíš důležitější, než se běžně předpokládá. - A pokud byl Artemio obyčejný vesnický balík (jak by se dal přeložit název filmu, který se tak vztahuje více k vesnici než k městu), pak si z venkova přinesl do města mimořádně pozitivní vlastnosti (zvláště v kontrastu s jeho partnerkou Angelou), které mu nejen umožňovaly přežít, ale i začlenit se do městské společnosti (byt, povolání, byť neúspěšná, kontakt s druhými,...), a sám je deklaruje jako trpělivost, schopnost čekat, přestávat svoje trable a rozmary jiných (jako rozmary počasí); neopustil ho však ani selský rozum. To, že před Angelou dal přednost Marii Rose ukazuje, že mantinely dané hranicemi polí, respektuje i on. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Angela (Donna Osterbuhr) řídí auto Citroën 2CV6 Charleston a Severino (Massimo Boldi) jezdí na Piaggio Vespa PK 50. (SONY_)
  • Natáčelo se v Lombardii, konkrétně v Miláně, Pavii a ve filmových studiích Cinecittà v Římě. (SONY_)

Reklama

Reklama