Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Paměťový" detektiv (tzn., že prozkoumává lidem vzpomínky) dostane zdánlivě jednoduchý úkol - donutit bystrou mladou dívku přestat držet "hladovku". Což se samozřejmě zkomplikuje a proniknutím do její minulosti musí vypátrat, zda se jedná o sociopatickou vražedkyni nebo o labilní zneužívanou puberťačku, zda se opravdu trápí nebo s ním manipuluje. A přes notnou nedotaženost to bylo celkem zajímavé a mělo chvílemi i slušnou atmosféru, proto ty 3 hvězdičky dám, přestože jsem měl značný problém nepospávat. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa navnadit touto psycho-mystery zalezitostou a tiez mladuckou Taissou. Hoci ta spolu so Strongom v pohode tahaju dej a aj atmosfera dycha pekne na krk, film sa pre mna stal po pol-hodine lahko predvidatelny a tak som polahky uhadol, ako sa bude odvijat a ako dopadne. To a par logickych preslapov sa da vycitat, avsak ako prosta zabavka na vecer filmik vyhovuje. Minimalne namet, jeho stvarnenie a ustredna dvojka stoji za straveny cas. Odporucam. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Díky samotnému začátku ke konci dost předvídatelné, stejně tak je právě začátku škoda, protože navnadil na film o lidech, kteří dokážou číst vzpomínky jiných. Být to sci-fi thriller ve stylu Minority Report a podobných, mohla to být pecka, takhle je to jen průměrná vyšetřovačka. Taissa mi narozdíl od své starší sestry příliš neuhranula, zato Strong tu byl asi největším kladem filmu, hrál výtečně. 50% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Výborný Mark Strong v překvapivě dobrém thrilleru s lehkými prvky sci-fi (procházení vzpomínek ostatních lidí). Taissa Farmiga naopak ukazuje, že moc hereckého talentu nepobrala a přišla mi tu až moc afektovaná. Kriminální záletka s prvky mystery ale funguje a závěrečná čtvrthodina naštěstí nic nepokazí. Není to kdovíjaká bomba, ale na druhou stranu Mindscape vyčuhuje v záplavě béčkovitých thrillerů bez špetky originality, takže těch 3.5 * se dá s klidným svědomím zaokrouhlit nahoru. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Dát to do rukou někomu mocnějšímu, mohl z toho bejt skvělej inceptoidní thriller. Což o to, ono je to řemeslně zvládnutý, zahraný taky super a vymyšlený jak by smet... ale na indície vedoucí k rozuzlení je během celýho filmu poukazováno moc okatě a doslovně, takže v půlce už většině lidí dojde, čím to vlastně bude vrcholit. Dobře - hlavní pointa musí dojít, ale co se týká psychologickýho rozboru Anny, tam si člověk až do poslední chvíle zase tak jistej bejt nemůže díky výborný skoro až étericky démonický Taisse. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama