Reklama

Reklama

Plechový panáček

  • USA Tin Toy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1988, 5 min

VOD (1)

Malé děti jen stěží působí jako nestvůry, pokud však nejste hračka. Jakmile se ale Tinny vymaní ze spárů žvatlajícího mimina, uvědomí si, že by si s ním přece jen rád hrál. Chvíli mu trvá, než zjistí, že jeho malý trýznitel zaměřuje svou pozornost na věci, které mohou připadat zajímavé jenom dětem. Chcete znát tajemství? Zvědavé mumlající děti jsou příčinou toho, že se hračky “ztrácejí” pod nábytkem a za prádelníky. Ale plechový panáček Tinny není jako ostatní vystrašené hračky pod pohovkou. Dobře ví, že má za úkol děti rozesmát, nikoli rozplakat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu věřím, že to je rozhodně zajímavé, ale i tak v dnešní době animace nemá co nabídnout. Žádné stíny, žádné přebytečné efekty. Prostě suché počátky něčeho, co v dnešní době kvete. Příběh jinak opět velice slušný. --- 60 % --- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Takto vypadali začiatky 3D animácie z dielne Pixaru, a dá sa povedať že slušnú úroveň dosiahli už v úplných začiatkoch, je tam moc cítiť vplyv hlavnej osobnosti Pixaru a to Johna Lassetera. Na malej ploche je ponúknutý príbeh z čias keď každý vníma prvé podnety v živote s pohľadu hravosti a spoznávania nového v spojení s hračkami a ich údelu. To bábo tam vypadá trošku strašidelne, ešte tak neohrabane ale také už boli začiatky, ostatné veci v tejto animácii sú graficky omnoho lepšie spravené. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Tin Toy" sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Toy Story - Príbeh Hračiek alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, ve kterém jde o život. Tenhle animák mě vystrašil, napjal (pronásledující dítě) a dojal ( hračky pod postelí ). 90%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pro tenhle kratas si v Pixaru nevybrali zrovna nejlepsi hracku a tudiz nevzniklo ani nic extra vtipnyho. Nejvic me zaujalo, diky tehdejsi kvalite animace, naprosto zrudne pusobici dite. Jinak to je prumer, neurazi, neprekvapi. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Na zpracování snímku TIN TOY jde vidět, že animace „živých předmětů“ (miminka) byla stále ještě „v plenkách“. Jinak se (vzhledem k době vzniku) jedná o velmi zdařilý „kraťas“. Obsahově jde o veselý příběh s dobrou (humornou) pointou v závěru. Hračky to s námi lidmi prostě leckdy nemají lehké... :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pořád to ještě není ono. Taková zkrácená verze Toy Story s velmi podivnou pointou, která je možná vtipná, ale nesmyslná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vtipné, nicméně proměnlivá kvalita technického zpracování (narážím na propastný rozdíl mezi panáčkem a ostatními hračkami) to trošku kazí... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zřejmě první pokus o nějaký vyrenderování něčeho živýho, aby to vypadalo realisticky, možná že to je i nasnímaný a co si budem povídat, nedopadlo to nejlíp, fakan vypadá neskutečně uměle a po pohybový stránce to taky neni zrovna vyladěný. Hračky už sou na tom líp, tam už byl Pixar i v tý době sběhlej a je to na tom vidět. Příběhově nic moc, ale dítě je fakt nebezpečný, to se povedlo pixaru navodit dokonale ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemal som ani poňatia, že PCgrafika bola v '88mom na takejto úrovni Lasseterovi môžu vďačiť všetci dnešní grafickí mágovia. Ale k filmíku. No obsahovo nič moc, ale za toho trubadúra a hračky pod kreslom to stojí. 75%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Za tie hračky pod gaučom mám chuť dať plný počet. Vtedy som myslel že puknem. Animácia je však na dnešnú dobu dosť slabá (1988 niet sa čo diviť). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To děcko bylo hodně hororové a hračky pod postelí si to dobře dávaly. :-D Ale jinak to bylo docela nemastné neslané, ale na pixarovské začátky to je slušný kraťas. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé, vidno však, že animácie ešte nie sú veľmi podoťahované a kvalitné, to malé decko bolo skôr odpudzujúce, šlachovité a veľmi komické:) na rok 1988 je to akceptovateľné... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou jednoznačně vystrašené hračky pod gaučem. Jinak solidní krátký příběh s hezkým závěrečným otočením rolí. ()

Reklama

Reklama