Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Melova první, ale přesto velmi solidní režijní práce. To stejné platí pro scénář, který má hloubku, cit a jistou váhu. Jen škoda, že si nenapsal trošku víc prostoru, protože ta role, i když není oscarová, je velice zajímavá. Ale chápu, že v hlavním dění byl a měl být malý Nick Stahl, který zahrál víc než dobře... mám pocit, že dnes ty děcka neumí tak hrát, nebo jsou menší nároky. Pěkný film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Režisérsky debut Gibsonovi vyšiel. Škoda, že to malo silný rodinný nádych a nevyhýbalo sa klasickým filmovým klišé, ako rodina, problémy s rodičmi, otec-alkoholik alebo otec-velký vzor, staršia sestra a pod. Scenár je trošku plytkejší a takmer 2 hod sú zbytočne veľa, ale réžia je podarená. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia na minulosť myslia často, ale nech je, aká je, je preč.“ Príjemný, civilný, ale možno až príliš tuctový a miestami nudný režijný debut Mela Gibsona, ktorý sa svetu pokúsil dokázať, že nie je len akčný búchač, frajer a sexidol, ale i talentovaný režisér. Ale to dokázal až svojimi neskoršími filmami (Statočné srdce, Umučenie Krista, Apocalypto). Muž bez tváre je komorná dráma o dôležitých veciach, ale trochu jej ubližuje málo rázna réžia, scenár plný klišé a myslím si, že aj Gibson v titulnej úlohe. Posledná scéna s vojenskou slávnosťou (a „vodná teória“) patrí k mojim obľúbeným filmovým scénam, ale inak priemerná nostalgická melodráma. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, nebyť Mela Gibsona pred a za kamerou, tak o tento film ani nezavadím. Čo by bola škoda, lebo je to veľmi príjemná dráma so sympatickými postavami v hlavných úlohách. Vývoj deja je síce predvídateľný, ale vôbec to nevadí - na príbeh priateľstva znetvoreného muža s malým chlapcom sa aj tak pozerá veľmi dobre. 7+/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální? Proč? Mně naopak přijde tenhle film emocionálně dobře ukočírovaný. Nijak zvlášť náročný, ale příjemný příběh o předsudcích, přátelství, rodinných vztazích a úctě, mezi řádky lze vyčíst i něco o vině a odpuštění. Líbilo se mi zejména věrohodné ztvárnění Chuckových domácích poměrů i jejich kontrastu s poklidným prostředím McLeodova domu... Dobré výkony Gibsona a mladičkého Stahla, ten prvně jmenovaný se za svůj režijní debut stydět zdaleka nemusí. Značka: Útočící kočka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)
  • Justin McLeod (Mel Gibson) má v některých scénách zohavenou pravou stranu obličeje a v jiných scénách levou. (Morevna)

Reklama

Reklama