Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak zase musím hodnotit každou epizodu jednotlivě, protože je mezi nimi velký rozdíl. Rozjezd je celkem slušný, první příběh nás zavede doslova do oka jednoho bohatýho týpka, který si zadělá na solidní problém s nepřizpůsobivými duchy :-D - jasných 70%. Druhý příběh o zombíkách je celkem trapný a nechutný. Když dám 25% za dobré masky, tak je to ještě dost. Třetí příběh nebudu nijak blíže specifikovat, ale je fakt brutální. Klidně bych si ho dovedl představit jako samotný film, snad jen kdyby tam nebyla ta příšera. Ale jinak ten se povedl. 85% Čvrtý příběh je s malýma fakanama, které unesou mimozemšťani. No tam to mohlo být mnohem lepší. 40%. Zbytek už je jen takový dovětek. No celkově je to takový obyčejný průměr mezi horory. Škoda jak píše verbal, že tvůrci prostě musí s tou kamerou tak brutálně třást a furt musí šumět. Je to dost nepříjemný a hororové atmosféře to spíš ubírá... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ha ! Zatímco jednička se brodila v uličce průměrnosti , tak dvojka si vyšlápla přímo na bulvár a téměř od první minuty dává okázale najevo, že není jen levná holka, ale pěkně drahá běhna, která není pro každýho. Sice je to pořád jen šlapka, ale trochu Pretty Woman, která v sobě může mít třeba i něco jinýho než jen dalšího zákazníka... Prostě tohle found footage má oproti jedničce daleko větší spád, je krvavější , napínavější a díky klidnější kameře i přehlednější, ale hlavně jsou jednotlivé příběhy originální a většinou prošpikované černým humorem. Tentokrát téměř plesám, k nasrání byl jen ten poslední příběh alá Blízká setkání, to se opravdu moc nepovedlo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak škoda po výborných recenzích a ohlasech jsem čekal že mě film bude bavit stejně nebo možná i více než jednička, nicméně jsem očekával asi hodně protože film mě nechal poměrně chladným. Hlavní příběh je tentokrát o dvou lidech hledající jakousi dívku. Nic extra a celé to bylo dobré jen na konci.40%. Další povídka o operaci oka je docela dobrá, hlavně má výborný nápad. I když není zas tak originální díky Oku. Ale i tak nadprůměr. 70%. Další povídka o zombie byla výborná a originalita tu jen sálala, jedná se o nejlepší povídku. 80%. No a teď údajně hlavní tahák filmu. Tak ten mě zklamal nejvíce, ze začátku mě nudil a ke konci jsem se smál. Sice je hodně fajn brutalita tohohle snímku ale u mě vyšel naprázdno. 40%. No a poslední povídka je o mimozemšťanech, nic extra to nebylo ale pár dobrých scén tu bylo. 50%. U mě je druhý VHS průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama