Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním priemernej jednotky. Opäť je tu jeden spojovací príbeh a štyri samostatné, spojovací beriem len ako takú nutnosť, dá sa na to pozerať, ale nenarazil som tu ani na jeden moment, ktorý by ma výraznejšie zaujal. A tak lepšie sú už na tom tie samostatné, pri ktorých treba oceniť aj slušnú rozmanitosť, duchovia, zombie, okultizmus a mimozemšťania, čo mi príde ako zaujímavá kombinácia. Prvý príbeh o mužovi s umelým okom, ktorý začne vidieť duchov zaostáva kvôli nudnému hlavnému hrdinovi a americkému podaniu duchov, ktoré ma moc nebaví, ale zase nájde sa tu aj nejaký lepší moment a celkovo je to obstojná zábava (60%). Druhý príbeh o cyklistovi, ktorý je pohryzený nakazenou ženou a sám sa stáva zombiou je zo všetkých jasne najslabší, v prvom rade mi to príde skôr ako paródia a navyše tento typ zombií sa podľa mňa do tohto žánru moc nehodí, ale na ten priemer to hlavne kvôli záverečnému útoku na oslavu stačí (50%). Tretí príbeh o štábe dokumentaristov, ktorí prídu natáčať život jednej sekty využívajúcej okultizmus je najlepší, síce rozbeh je trochu dlhší, ale aspoň si ma získali postavy a v druhej polovici to už prejde do mimoriadne dynamického a napínavého survivalu s niektorými perfektnými scénami, pričom sa vydaril aj záver. Jedine ma tu mrzí jedna nekvalitná maska, ktorá svojej postave uberá rešpekt, no aj tak sa to nadmieru vydarilo (85%). A štvrtý o skupine teenagerov, ktorí sú u nich doma prepadnutí mimozemšťanmi na moje príjemné prekvapenie zaostáva oproti predchádzajúcemu len trochu, tu ma mrzí jedine umiestnenie kamery na psa, to podľa mňa nebol najlepší nápad, ale aj tak útoky mimozemšťanov sú nadmieru napínavé a opäť sa to zmení na vydarený survival, ktorý miestami berie dych (80%). Takže hororová stránka týchto posledných dvoch poviedok je na vysokej úrovni, či už skvelá atmosféra, v akcii neustále napätie a aj jednotlivé hororové scény sa nadmieru vydarili, ale ani v predchádzajúcich to nie je zlé, ale už to nestojí tak za pozornosť. Takže v porovnaní s jednotkou, kde sa mi výraznejšie páčil len jeden príbeh, ten posledný je to rozhodne pokrok, tu mi skvelo sadli až dva, ale aj celkovo mi to s výnimkou spojovacieho príbehu prišlo kvalitnejšie a bez nejakých zbytočností a naťahovania. A tie dva posledné by som chcel vidieť v celovečernej verzii. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce po všech stránkách zlepšení, což pro mě tedy bylo obrovské překvapení. Příběhy mají výrazně propracovanější a zajímavější obsah a jejich aktéři nejsou protivní retardi, obraz je kvalitnější a kamera se většinou o něco zklidnila. I hlavní "spojovací" dějová linie o dvojici pokoutních slídilských filcek se vcelku povedla. Skvělá byla povídka č.2 o zombiích, z té by mohl být parádní celovečerák, ať už v takovémhle lehce nadsázkovém a úsměvném duchu, nebo zahraný na vážnější a brutálnější notu. Ovšem naprosto kulervoucí je 3.epizoda o jisté ďábelské indonéské sektě se šíleným pedofilním guruem v čele. Škoda jen epileptické kamery v závěru. A škoda i slabé čtvrté povídky s nepůsobivou home invasion emzáků a kňučícím čoklem. A propos co takhle třeba začít točit FFka aspoň moderními smartphony se stabilizátorem obrazu? ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V/H/S 2 lieta vo viacmenej rovnakých kvalitatívnych výšinách, ako vynikajúci predchodca. Prvé dve ´´pásky´´ síce niesu dejovo to najlepšie, ale remeselne sú spracované opäť na vynikajúcej úrovni ( tie kamerové vychytávky fakt nemajú chybu ). To pravé hororové ale príde až s poslednými dvoma príbehmi, ktoré sú viac než podarená hororová zábava. Strašidelné, zimomriavkové. Táto anthologhy séria sa pre mňa stáva jednou z najlepších žánrových počinov tohto desaťročia. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Viděno va Varech při půlnočním promítání a musím říct, že jsem takovou jízdu vůbec nečekal. Film slepuje dohromady příběh Tape 49, který je opravdu jako takový můstek mezi všemi a jinak ho ani nelze brát - docela bizarní zakončení. Vše začíná Phase I Clinical Trials a je o muži, který po nehodě od doktorů místo oka "dostane" kameru a začně vidět nevšední věci ve svém bytě. Jako otvírák to poměrně funguje dobře a diváka naladí na děsivou scenérii. A Ride in the Park nabídne takové odlehčení, kde mladík nasadí svoje GoPro na přilbu a hodlá se na kole projet parkem. Narazí ovšem na zombie, které ho nakazí a vy tak sledujete vše z pohledu chodící mrtvoly, která má neustále hlad. Velmi originální nápad a moment, kdy vpadne nakažený mladík na dětskou párty je vtipný. Safe Haven je už opravdu drsný sousto, které graduje takovým způsobem, že jsem byl napjatý jak struna na kytaře a vše je dotaženo ad absurdum. Začátek se tváří nevinně až se to nakonec zvrhne v démonicko sektářskou řežbu. Děsivé! Slumber Party Alien Abduction je finále a na mě v kině působil jako to opravdu poslední, co jsem chtěl vidět, protože nevím jestli bych to dál zvládnul, vysvětlím... :-D Většina lidí tu o něm píše jako o nejslabším, ale to dle mě nejde říct tak jednoznačně. Kamera je sice dost rozstřesená, protože je umístěná na psovi, ale od toho je to přeci found footage horror a ten přeci na tom stojí ne? Nechápu proto to neustále stěžování na epileptické záběry kameramanů. Na mě ta silná dezorientovanost působila atmosféricky a když si k tomu připočtete ten hlasitý zvuk v kině, složený z velmi nepříjemných ruchů, dost drásajících ušní bubínky, musel jsem v pár momentech si zacpávat uši a odvracet pohled. Neříkám, že byl příběh nejlepší, ale v ten moment to bylo logické vygradování všech sekvencí a já se po skončení cítil jako po jízdě na horské dráze. Celek je působivý a byl to vskutku nevšední zážitek. Líbilo se mi to víc než jednička. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama