Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 1

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (448)

juta 

všechny recenze uživatele

O režisérovi jménem Mike Flanagan se mluví jako o nástupci Jamese Wana, jestli bude jeho další film dosahovat kvalit alespoň stejné úrovně, jako měl tento horor Oculus, tak by se klidně mohl stát jeho následovníkem. Oculus vůbec neoplývá lekačkami podpořené zvuky pro zvýšení lekavosti, což já mám u filmů rád, zde mi to chybělo, ale na druhou stranu jsem byl rád, protože jsem nemusel býti v pohotovosti a nemusel jsem si vzít bezpečnostní hnědé trenky. :D Prostě to bylo něco jiného, než na co jsem byl zvyklý, proto nemohu dát plný počet, ale jinak jsem zvědavý, co se z tohoto režiséra nakonec vyklube. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď horory skoro vôbec nefungujú a mám pocit, že prichádza jeden hrozný horor za druhým som sa dostal k tomuto filmu a musím povedať, po dlhej dobe som mal konečne film, ktorý mi priniesol potrebný strach atmosféru a zážitok, ktorý som chcel vidieť. Veľa kvalitných tichých momentov, nikdy sme nevedeli čo je skutočné a čo sú len triky zrkadla a výsledok je jeden skvelý skvelý film, na ktorý asi tak skoro nezabudnem. Dúfam, že si k nemu viac ľudí nájde cestu a odpútajú sa od všetkých hororových nezmyslov, ktoré teraz vznikajú. Herci sú skvelí, atmosféra je skvelá, príbeh je relatívne kreatívny a dobre spracovaný, je zaujímavé sledovať minulosť a súčasnosť zároveň... podľa môjho názoru, čeknite si ho, ak ste to už nespravili. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě se na 90% stotožňuju s komentářem uživatele J*A*S*M a George Stobbart, a jen bych se opakoval po nich. U hororů se nebojím, ale u tohoto sem byl s nervama doslova v háji. Postupnej, ale přímočarej, nekompromisní tlak na diváka, kterej poslední třetinu houstne na kraj psychický únosnosti. Neskutečně zneklidnující, neúprosný a prostě STRAŠIDELNÝ. Špičkově zahraný, perfektní vizual, originální ... Woooow!!!! Tenhle typ hororů nemusím,ale když se to povede, proč ne ... 5/5 ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem uvažoval i o 5, ale nějak tak váhám mezi 4-5. Posledních 15 minut bylo takový trošku přehození do klasičtější žánrové podoby, ale jinak předchozí zbytek filmu atmoška jak prase, tu sem si vyloženě s mrazením vychutnával, zvlášť tak v okamžicích cca v první třetině až polovině filmu, jen tak letmo, snad tím moc nezaSPOILuju, po propuštění pokusnýho psa ven z domu a hádce o smyslu prováděných aktivit atd. :-) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak mi v minulosti mohla uniknout taková pecka! Už ten nápad sám o sobě je geniální a aby to nebylo příliš jednoduché, tak je dílo vyprávěno ve dvou časových rovinách. Mimo to si zrcadlo s účastníky dělá takřka co chce a proto mimo samotný čas ještě nápaditě zamíchá realitu s fikcí. Jedná se tak o jeden z nejstrašidelnějších hororů které jsem kdy viděl. Lekaček zde sice nebylo mnoho, ale zato byla každá z nich účinná. To však vůbec nevadí, jelikož jump scare dokáže udělat každý trouba a proto si mnohem více vážím napínavé atmosféry, která zde diváka drtí po celou dobu a považuji ji tak za zcela bezchybnou. U zrcadlových scén vážně běhal mráz po celém těle a přízraky zavražděných mi také zrovna nedodávaly pocit bezpečí. 95% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama