Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala, ale jelikož šlo o Alana, tak jsem na projekci nemohla chybět. Nicméně mě snímek mile překvapil. Již na začátku bylo řečeno, že je to smyšlený příběh, takže od historického životopisu jste se jednoduše museli odpoutat. Až poté vám film mohl nabídnout jednoduše krásu, která byla vyvážena jak jinak než díky milostnému příběhu a vtipem samotné postavy Alana Rickmana. Pro mě to byl neopakovatelný zážitek stejně jako pro většinu osazenstva v sále. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jakou jinou roli by si měl režisér dát, než krále, že? Alan Rickman se ale spokojil s vedlejší úlohou a do centra dění umístil Kate Winsletovou. Ta je stále ve výborné herecké formě, bohužel jí ale moc nepomáhal scénář, aby z toho byl film, který si divák s chutí pustí znovu. Ve výsledku příjemná podívaná, která neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok s príjemne rozvíjajúcou sa zápletkou napokon v ďalších fázach deju nesmierne upadol do totálneho klišé ako z pera Rosamundy Pilcherovej. Nechápem! Tak skvelý základ, a napokon taká priamočiara nuda? Prvotné nadšenie nahradila šedá fádnosť, na ktorej ma potom bavili viacmenej už len tie krásne kostýmy a kulisy 17.storočia zasadené do kráľovského Versailles, no a samozrejme ako tak to zachraňovala najmä úžasná Kate Winslet. Ale inak bieda... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný zážitek. Chvílemi jsem měl pocit, jako bych se vrátil do 90. let, kdy podobných kostýmních dramat vzniklo nespočet. Překvapivě mi vůbec nevadilo lehce patetické pojetí, nevadil mi ani jednoduchý příběh a schématický děj. Viděl jsem příjemný, nenáročný film plný známých tváří, krásných záběrů a honosných kostýmů – a o nic jiného ani nešlo. Králova zahradnice není kult, nenese hluboké poselství, je to zkrátka řemeslně dobře odvedená práce. A jako taková mě baví. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je, vlastně teď už bohužel byl, docela slušný herec, ale po Králově zahradnici mám oprávněnou obavu, že jako režisér a scénárista by se tedy asi neuživil. Tento jeho snímek je totiž skutečně nezáživnou, nevýraznou a ničím zajímavým oplývající podívanou, kde na mě krom, tedy ale ostatně jako vždy perfektní Kate Winslet, nezapůsobilo vůbec nic jiného. Rozhodně tu nemám tedy v plánu nějak výrazně kritizovat zápletku, její tempo, její vývoj, či vyústění, o tom tento snímek až tak není. Je to totiž především drama, soustřeďující se na postavy, vztahy mezi nimi a na emoce. A právě v tomto ohledu to prostě nefunguje a selhává. Prakticky k žádné postavě si nelze vytvořit nějaký bližší vztah, veškeré ty jejich avantýry šli zcela mimo dění a emoce byly chladné jak sychravý podzimní večer. Navíc se tu vůbec nevyskytovali nějaké silnější scény, či momenty, hodně se tu dost o ničem mluvilo a mluvilo, a opomenout nemohu ani opravdu nepůsobivou atmosféru a ani mdlý vizuál, což je pak i vzhledem k ústřednímu tématu fakt už dost na pováženou, zkrátka Králova zahradnice není vážně povedený film, a když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, kdo by si ho mohl kvůli něčemu jakýmkoliv způsobem skutečně užít. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2014 na Torontském IFF. (Varan)
  • Alternatívnym názvom filmu bol aj názov The King's Gardens. (MikaelSVK)
  • Hoci André Le Notre bol skutočnou osobou, postava Sabine je fiktívna. V tej dobe bolo nemožné, aby žena vykonávala danú profesiu. Alan Rickman sa vyjadril, že miluje myšlienku "vloženia úplne fiktívnej postavy do známeho kúska histórie". (Laslo)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama