Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet byla prý v době natáčení v prvním trimestru, což možná vysvětluje, jak je po celou dobu nazelenalá a viditelně utahaná. Dvě hodiny se hrabe v hlíně a většinu stopáže vypadá jako strašák do zelí. Víc mi ale vadilo její otravné cicmání s nechutným vlasatým zajdou, kterému říká Mistře. Navíc když dokážete repliky odhadovat předem, je něco shnilého ve scénáři. Alana Rickmana a historické výpravné filmy mám moc ráda, navíc stojí zato zahlédnout slečnu Lemonovou v jiné roli, celkově je ale Králova zahradnice jen planým ovocem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Cože? Komedie? Jak to mohl někdo takto zaškatulkovat? Tento film je smutným filmem. Je to film o stárnoucím králi Ludvíku XiV., který přišel o svoji choť i o smutné zahradnici Sabine De Barra, kterou také tíží těžká ztráta. Křivolakými cestami osudu se tito dva jednoho dne úplnou náhodou potkají v jednou hrušňovém sadu.... Kate nám stárne. Pořád je to ještě krásná ženská, ale ta dívenka z první třídy Titanicu to už není. Moc se mi líbil i Rickman, jako Ludvík XIV. Dal ho parádně, místy jsem z něj cítil únavu a místy až strach... Trochu mi dělal problém koukat na Francouze mluvící anglicky, ale po chvilce jsem se ,,přeladil''. Ve filmu se párkrát mihne i Tucci, který se ,,na venkově vždy ztratí''. Musel to být mazec, když se celý dvůr přesunul z Paříže do Versailles ! Osobně bych řekl, že film je podhodnocen. Je to solidní průměr a dal bych i víc, kdyby se to ke konci nezačalo táhnout a hlavně kdyby zničehonic najednou nebylo dílo pro krále postaveno... Co se týče výpravy, nemám slov. Opravdu pastva pro oči. Doufám, že Alan Rickman měl ze svého díla náležitou radost. Utekly jen necelé dva roky a už ho není... Dávám tři růže. * * * ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Schoenaertsovi to ako romantickému milovníkovi v historickom žánri celkom sadne (Ďaleko od hlučného davu) a je tam sympatickejší ako grázlik v súčasnom eu filme (Darebák a pretekárka, Na dreň) a Kate sa hodí úplne všade a je presvedčivá aj ako kráľova záhradníčka, ale spolu im to ako páru až tak neladí. Chvíľu som mal pocit, že citom nakoniec vzplanie k samotnému kráľovi a určite by sa k sebe hodili. Nerozumiem tak nízkym hodnoteniam pri tak neškodnom filme, ktorý Rickman točil zrejme prevažne pre ženy, aby si molhi poplakať občas aj pri vkusne nakrútenej kostýmovej romantike a so Sabine navyše nie je vôbec ťažké sa stotožniť. Navyše vzťahy na pracovisku sú v súčasnosti v móde, takže kde je problém? Jej trápenie vďaka tragickej udalosti v minulosti by viac vyniklo prerozprávaním nešťastných okolností nehody pri nejakej vhodnej konverzácii, než pri doslovnej retrospektíve, ktorá keď už, tak mala prísť o niečo skôr a nie tesne pred koncom. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na začátku se musím přiznat, že tento film jsem vyhledal zejména kvůli Kate Winslet, ale byl jsem též zvědavý, jak se Alan "Snape" Rickman popere s režií. Bohužel musím konstatovat, že jsem byl do jisté míry zklamán. Z technického hlediska, tj. co se výpravy, kamery, kostýmů a celkově historické autenticity týká, tak jsem byl vcelku spokojen, avšak "kamenem úrazu" byl scénář a občas i chování postav, které ve mně nezanechaly zrovna pozitivní dojmy. Zkrátka ve výsledku průměrný film, který je sice obrazově poutavý, ale děj mu podráží nohy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zástup známých a dobrých herců se motá po zahradách Versailles a...........a to je všechno. Vtip jsem tu nenašel, ačkoliv jsem se hodně snažil, romantická linka je odfláklá, ale hlavně ten film je zoufale o ničem. Herci se sice snaží a kostýmy jsou pěkné, ale to nestačí. Asi to měl být zahradnický Vatel, ale nepovedlo se. Rickman a spol. šlápli pořádně vedle. 30% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Dcéra Kate Winslet – Mia – si vo filme zahrala malú úlohu v scéne z Louvru. Mia sedí na stoličke sama v miestnosti, do ktorej vstúpi Sabine (Kate Winslet) pred davom ľudí. (Laslo)
  • Alternatívnym názvom filmu bol aj názov The King's Gardens. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2014 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama