Reklama

Reklama

Mladá dívka Mimma se dostane do nevěstince a je zasvěcována do své nové role jako Paprika, královna noci. Její pouť po cestách neřesti a hříchu provází mladý důstojník námočnictva, Franco, který je dokonce ochoten si ji vzít. Po mnoha předchozích zklamáních však Paprika odmítá a raději se dá vlastní cestou. Cit první lásky se však neztrácí ani po letech, když se opět s Francem setkávají... Známý provokatér a skandalista Tinto Brass přichází se svůdnou kombinací svěží erotiky, lehkého humoru i něžné romance. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (89)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Brasssovi se nedá upřít nadání ke zobrazování určitým způsobem pokřivených projevů sexuality, kterážto mu často slouží jako zástupný prostředek k líčení podstaty zcela odlišných, byť skrze symboliku falu či psychoanalýzu přece jen se sexuálnem propojených fenoménů. Poměrně slušně si vede v Salónu Kitty či Caligulovi, s nadsázkou nešlape příliš vedle ve Voyeurovi, ovšem cokoliv dalšího jsem viděl, již mi přišlo slabé a Paprika (s Mirandou) nejhorší. Jistě, ani tentokrát nerezignoval a nepřistoupil na to, že by prostě jen poskytl materiál pro "navození atmosféry" či rovnou vhodný k masturbaci, však mu to taky neupírám. V Paprice opět předvedl svět, kterému vládnou různé druhy perverzí a nectností. Zvrhlými choutkami a nehezkými vlastnostmi obdařuje nikoliv prostitutky, ale jejich zákazníky, proti čemuž nic nemám, leč se mi zdá, že se až příliš seznamovitě zhostil svého úkolu a tak vrší piss, lesbickou lásku, hrbáče, trojky, SM a další záležitosti bez nějaké rozvíjející koncepce, snad s výjimkou jakési proměny hlavní hrdinky, žel nepříliš přesvědčivě zahrané. Ta totiž pořád vypadá a v mnoha ohledech se i chová jako hloupá selka nenasytně souložící při dojení krav, byť děj lehce naznačuje její proměnu v protřelou štětku schopnou pomocí vlády nad penisem i přes svou vnitřní jednoduchost dosáhnout výhod. S takovou jí těžko uvěřit životní moudro odrážející přirozenost sexuality, byť mu dala správnou formu větou: "Kunda je věčná." Hnojník ve mě totiž vzrušení spíš ničí. A že je tu stále brassovská kamera, zrcadla a symetrie? Nojono, ona je často dost stejná... A zrcadla se do filmu, v němž reflexe je neexistující pojem, stejně příliš nehodí. Silná *. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Muži popřípadě lesbičky si užijí, my ženy a gejové můžeme zatím vyprat, vyžehlit nebo uvařit apod. Přehlídka ženského masa je tady tak masová a přebytečná, že to snad musí po chvíli otrávit i 100%ního heterosexuála = všeho moc škodí! Vulgární scénář, většinou vycházející z úst žen a v češtině pravděpodobně ještě st´avnatější, tomu všemu nasadil ještě korunu. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Deborah Caprioglio je můj ženský idol počátkem 90-tých let a to právě díky tomuto filmu. Víc už jsem toho s ní neviděl, jen nějakej dvoudílnej film na Primě, ale tam měla furt svetr, takže její krásně přírodní figura nebyla vůbec poznat. Jinak Tinto Brass má svůj nezaměnitelný rukopis a na jeho filmech je vždycky něco zváštního. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ŠTÚDIO TRI/ DAVAY = 1991 + ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: DAVAY/ LUCERNAFILM VIDEO = V./ 1992 - Moje prvé zoznámenie sa s tvorbou TINTA BRASSA. V roku 1992 som si film kúpil na VHS a urobil som tú chybu, že som ho požičal nejakému nadržanému spolužiakovi. Odvtedy sa po kazete zľahla zem. :-) A mrzí ma to preto, že na kazete bol film UNCUT. Neskoršie v telke vysielali len úbohú zostrihanú verziu. TECHNICKÁ POZNÁMKA: ČSFR bolo po Taliansku prvou krajinou, kde bola snímka premiérovo uvedená. (20.10.2009) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tinto Brass je odjakživa starý chlípník. A podle toho jeho film, natočený na hranici porna, vypadá. Erotických scén je opravdu hodně, ale je s podivem, že to příliš sexy nepůsobí. Jinak celkově není o co moc stát. Film (možná) svým pojetím atakuje hranici kontroverznosti. Deborah Caprioglio v hlavní roli nebyla nejhorší volba. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Keď si Paprika (Debora Caprioglio) vyzlieka pred kúpeľom s Madame Olimpiou nohavičky, má na sebe aj podväzky. Hneď v ďalšej scéne ich na sebe už nemá bez toho, aby si ich vyzliekla. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama