Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva ľahkovážne mladé páry cestujú po mokrom írskom vidieku a napokon odhalia vzrušujúce tajomstvo malého mestečka. Keď však obyvatelia mestečka ponúknu štvorici turistov na prenocovanie malú chatu na pokraji lesa, Ben (Brendan Fletcher) a Jeni (Melissa Roxburgh) rýchlo zistia, že idylická krajina nie je taká, aká sa na prvý pohľad zdá. Jedna z najslávnejších írskych legiend je totiž pravdivá a desivá realita, ktorá sa za ňou skrýva, je horšia než nočná mora. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sice mi není úplně jasné, koho napadlo remakovat/rebootovat polozapomenutou hororovou sérii a současně těch pár potenciálních natěšených fanoušků potenciálně nakrknout tím, že tam není "ten" Leprechaun, ale budiž, já s tím osobně problém nemám. Řemeslně to nenaštve, klišovitostí občas jo (ty falešné záchrany, kdy postava nastoupí k někomu do auta, přičemž ten někdo spolupracuje se záporáky, mi už fakt pijou krev), leprikóni vypadaj' jak mutanti z Descentu a má to sympaticky krátkou stopáž. Jako zaměnitelné creature feature of the week v pohodě. 5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Žiadny zázrak, ale na rozdiel od pôvodnej (príšernej) série tu aspoň nenarazíte na trápne pokusy o humor. Samotný leprechaun vyzerá niečo ako E.T. skrížený s niečím z Pádu do tmy. Nevšimol som si prítomnosť (v pôvodnej sérii kľúčových) štvorlístkov, ale to ma skôr potešilo, než rozladilo. V rebootu ide o smrteľne vážnu postavu, ktorá neblbne, nerozpráva a vidíme ju len občas. Plusom je i brutalita jednotlivých úmrtí. Bohužiaľ, scenár je hlboko podpriemerný. Poznáte to: noc, neustále niekto pred niekým/niečím uteká, kričí, plače, hystericky reve, občas niekto umrie, iné postavy sa zabarikádujú v dome, potom barikáda povolí a bojuje sa odznova, stále noc, útek po lúke, útek v lese, ukrývanie (neúspešné) sa pred netvorom a pravdaže nastúpenie do auta záchrancovi, ktorý je v skutočnosti ešte horší, ako Leprechaun. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si toho hláškujícího skřítka, který zabíjel pro svoje zlaťáčky a šlo mu to docela pěkně od ruky? Pokud ano, tohle Vás určitě nenadchne. Nový Leprechaun se zdá spíše jako spin-off k pádu do tmy. Přesně tak, už to není ten starý, vtipný skřítek, ale nějaká gumová příšerka, která se radši moc na kameru neukazuje a tak jsme svědky zběsilých střihů a rozmazaností kamer. Na druhou stranu se film rozjíždí docela rychle, utíká rychle a nějaké to gore (ikdyž málo) tu taky najdeme. Pokud znáte starého Leprechauna, moc se netěšte, pokud ne, 50% by jste tomu dát mohli. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte ležet někde u lesní cesty pytlíček se zlatem, raději ho tam zanechte, nebo si ho přijde od vás vzít zpátky rozzuřený skřítek, no spíš skřet, který se nebojí násilí. Horší to je pro lidi, co mají po těle piercing. Jednodušší zápletka, která ale nabízí celkem slušnou atmosféru, i když vás zase tak moc do děje nevtáhne. Lepší průměr. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výlet na írsky vidiek sa stane neopakovateľným zážitkom pre dva mladé páry, ktoré tu objavia temné zákutia miestnej histórie... Podobne ako minuloročný reboot Chuckyho „Child's Play“ série, tak aj tohtoročný reboot série Leprechauna sa vracia k hororovým koreňom, nesie sa vo vážnejšom duchu a ponúka značnú dávku tajomna, pričom svoju hlavnú postavičku ukazuje čo najmenej. A tak ako pri spomínanom Chuckym, aj tu bol podľa mňa ten reboot vhodným riešením, keďže sa posledné diely série uberali už príliš komediálnym smerom. Takže Leprechaun vyzerá úplne ináč, netancuje, nespieva, nerapuje, no podstatne tomu chýba osvedčený Warwick Davis, ktorý mu vdýchol neopakovateľnú osobnosť. Toto je už v podstate béčková lesná vyvražďovačka, ktorá má bližšie napr. k Leprechaun's Revenge (Red Clover), či dokonca k Wrong Turn, takže som zvedavý ako (a či vôbec) sa Leprechaun predvedie v ďalších rokoch. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama