Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po oslavě narozenin slepého důchodce Karla Zíchy (L. Pešek) je ráno nalezen ve svém bytě mrtvý jeho přítel Jan Meduna (F. Filipovský), který se často chlubil svými penězi na vkladní knížce. Ta ale zmizela. Nešťastná náhoda v podobě úniku plynu se nakonec ukáže jako dobře promyšlené maskování vraždy. Léky, které bral nemocný Meduna, byly vyměněny za prudký jed. Podezřelých je řada – Medunova nevydařená dcera Věra (E. Balzerová), alibi nemá ani železničář, v podezření je i slepý Zícha, který zřejmě ví ze všech nájemníků domu nejvíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

argenson 

všechny recenze uživatele

Mi chcete jako říct, že na počátku tuhé normalizace jezdil přímej vlak Praha-Paříž a dneska ne? To za prvé. Za druhé jsem byl natěšenej na mladou krásnou Balzerovou. Jenže ta nebyla ještě ani krásná ani Balzerová, místo toho oplácaná Havránková s příšernou parukou až do prvního patra. Herecky slušné (Eva Jiroušková), dějově divné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh slepého důchodce Zíchy a jeho přítele Meduny, který je nalezen mrtev druhý den po oslavě Zíchových narozenin. V první chvíli to vypadá, že Meduna se otrávil plynem, ale po přivolání policie začínají na povrch vyplouvat zcela jiné skutečnosti a samotný Zícha od začátku tuší nějakou nekalost. Pešek skvěle zahrál svou roli slepce a inteligentního zlomeného muže a neméně sympaticky se představil i Postránecký v roli mladého vyšetřovatele. Oddychová poklidná detektivka ze staré školy, která rozhodně neurazí. 70% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný příběh. Před Ladislavem Peškem musím smeknout. Bylo příjemné sledovat jeho herecký koncert. Také jsem si jako Miroslav Masopust myslela, že se jen za těmi černými brýlemi jen skrývá. Ale to by bylo příliš podlé. Elišku Balzerovou jsem poznala podle očí, i když je měla velmi silně nalíčené a podle úsměvu. Ale nejdřív jsem nevěřila vlastním očím. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem teda chtěl dnešní večer strávit rybařením, ale déšt mi to překazil, tak jsem rychle projel čsfd a našel tuhle starou kriminálku a musim říct, že jsem to čekal fakt horší.. Ladislav Pešek toho slepce zahrál skvěle a vrah nebyl až do poslední chvíle jasnej (teda aspon u mě).. silnější 3 hvězdy ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší kriminálka s jinak zajímavými herci, kteří ale nedostali moc možností rozvíjet svůj talent - viz Eliška Balzerová. Na začátku Karel Zícha prozradí kriminalistům mnohé, aby jim vzápětí nechtěl prozradit skoro nic. Překvapil mě častý retrospektivní vpád, který ale nebyl nijak naznačen, takže se do něj přešlo čistě střihem, což je trochu škoda. Stejně jako to, když je mluvící postava přerušena střihem uprostřed monologu. Kriminalisté zpočátku docela tápou a nevědí kudy kam. Bez slepého Ladislava Peška by asi byli úplně v lóji. A závěr bych čekal trochu důmyslnější. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Kytarista skupiny hrající ve varieté v čase 32:48 je zpěvák Petr Novák. (moriaty)

Reklama

Reklama