Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy Marie Poledňákovej. Nepáči sa mi je režisérsky rukopis a nemám zmysel pre jej druh humoru. A všimol som si, že s každým ďalším titulom, pod ktorým je podpísaná ide kvalita krôčik po krôčiku nenápadne dole. Ak bude tento trend u nej takto pokračovať ďalej, a ja som presvedčený, že bude, tak to skončí až v odpade. Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia však natočila dve rodinné komédie, ktorým predsa len môžem s čistým svedomím dať tri hviezdičky. Jednou z nich je snímok z roku 1977 „Jak vytrhnout velrybě stoličku“. *** ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Film o urputné snaze jednoho kluka mít taky tátu, je dómenou především Tomáše Holého. Ostatní herci, kteří rozhodně hrají výborně, se ocitají při výstupech Holého v jeho stínu. Velký aplaus si samozřejmě zaslouží i česká mistrině filmů pro celou rodinu Marie Poledňáková. Ta se výtečně postarala nejen o herce, ale blýskla se i výtečnou atmosférou a smyslem pro humor. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "NA MĚ se můžeš spolehnout !" ----- Nezapomenutelná komedie ... s nezapomenutelným Tomášem Holým. Nenápadně, leč s obdivuhodnou jistotou se proplétá labyrintem mezilidských vztahů ... po svém boku má lásku, porozumění - a smysl pro humor. Její úsměv je nevtíravý, upřímný a bezprostřední - snad proto, že ve své moudrosti vychází ze života. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborný, vtipný, v dobrom jednoduchý (také často fungujú najlepšie) rodinný film s dialógmi a hláškami, ktoré je radosť počúvať. K štvrtej hviezde to dokopáva perfektné herecké trio Preissová-Němec-Hollý. Akonáhle sa dostaneme preč z hôr, stráca snímka tempo, ale i tak sa jedná o podarený kúsok. Dvojku mám každopádne kvôli letnej atmosfére a vidieckej výprave, ktorá mi pripomína detstvo, o čosi radšej. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film spolu s "polepšovnou" je jedno fantastické vzpomínání na dobu mého mládí, kdy jsem každý rok v létě trávila prázdniny v Českém ráji, ve skalách u rybníka Vidlák ad. .... Film je nádherný dějově spolu s hereckým obsazením, kdy si užívám Tomáše Holého, Františka Němce a Janičku Preissovou. Co dodat ...? Marie Poledňáková je (byla) Paní režisérkou ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • Na konkurs přišlo kvůli roli Vaška 140 dětí a režisérka Marie Poledňáková si prý malého Tomáše Holého málem ani nevšimla. Byl malý, nevýrazný, málo mluvil. "Teprve když udělal na pozdrav zvláštní gesto, upozornil na sebe," říkala režisérka, když byla dotázána, jak Tomáše objevila. [Zdroj: centrum.cz] (hippyman)
  • Snímek se umístil na sedmém místě v anketě "Nejúspěšnější česká komedie století" vyhlašovanou při příležitosti stého výročí České kinematografie. (Olík)
  • Tomáš Holý pred kamerami v podstate nič nehral, bol len sám sebou. Štáb ho miloval aj vďaka roztomilým breptom. Keď mal napríklad povedať, že je niekto ženatý, namiesto toho povedal vydatý a potom to opravil na ženatá. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama