Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Spolu s pravou a ľavou rukou diabla to považujem za vrcholné diela s Budom Spencerom a Terencom Hillom. Ich hlášky a scény sú nezabudnuteľné. Scéna v salóniku pri kartách, spoveď, či obed v luxusnej reštaurácii..to sú veci, ktoré človek len tak nezabudne. Tento film je klasikou a nemožno mu dať iné než plné hodnotenie. Na týchto komických scénach sa môžem baviť dodnes a aj sa bavím.. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie a sympatie. Videl som to prvýkrát na dovolenke s rodičmi v Piešťanoch, kde bolo obrovské plátno a my sme dostali posledné lístky. Sedel som v prvom rade úplne na konci a pamätám si, že sa na mňa furt pozerala kolosálna tvár Buda Spencera. Z filmu som veľa nemal, ale kamošom som rozprával aké to bolo perfektné. Teraz už film stratil svoje predošlé čaro. Stále je to však lepšie ako súčasný večerný program v TV.. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Mmmmm..." "Mmmm." Bud 'Zaříkávač mul' Spencer. "Začal si najednou povídat sám pro sebe." Tohle je až z druhé poloviny, ale má to tak deset slušných momentů a to není, na dnešní poměry, málo. Jedna z těch povedenějších kolaborací slavného dua, které by ale přeci jen slušelo trochu střihu, ale už úvodní scéna, kdy se divákům představí napřed Spencer a pak Hill tím, že vyjebou s pistolníkama, okradou je a sežerou jim fazole ("Odhoďte fazole... eee. opasky!"), což je jako nekonečný a opakující se vtip ve variacích nejen tohohle filmu, je true comedy gold, stejně jako klasický trademarkový styl, kdy udělají z Hilla trickstera, co švejkuje a trollí, zatímco Spencer je popichovaný ubručený medvěd. Má to všechno, co člověka na dvojici S&H baví a je to v jejich nejsilnějším období. "Nemůžeš nás přece jen tak zabít." "Upřímně ti řeknu, že nevím... já teprve začínám. Co se obvykle dělá v takových případech?" "Na tvým místě bych šel a na všechno zapomněl. Dělali jsme si srandu." "Jo! Jasně." "To nejde. Víte co, začněte se prát a vítěze pak nechám naživu. Tak dělejte. No do toho. Do toho, hoši." (...) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu pravá a levá ruka ďábla. Tentokrát se Bambíno či chcete Drobeček a Joe vydají navštívit rodný domek a rodiče. Ač se nemají rádi stejně jsou nuceni slíbit ,že spolu budou kráct koně a jedou teda loupit ,jenže místo loupení jsou nuceni konat dobro a vyprášit bandu grázlů. Musí se vydávat za agenty vlády. Ps-nejvíc mě rozesmálo ,když rodiče vyčítají Joe " Proč jsi nenapsal matce?" ptá se otec a Joe odpoví " Jednak neumím psát a pak vy stejně neumíte číst" otec na to " to je dobrá výmluva" poněkud paradoxní bylo ,že když se pak dostanou do města ,tak si čtou odjezdy dostavníků.(poněkud divné ,když neuměli psát a číst). Přesto skvělá westernová komedie s oblíbenou dvojicí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na podobné řemeslné úrovni jako díl předchozí, se stejnými sympaťáky v hlavních rolích a totožným (jak jinak) stylem humoru. Jenže zpestření v podobě některých scén, ať už legendární fackovačka u baru, karetní partie nebo návštěva nóbl restaurace, je tak pikantní, že navzdory slabším chvilkám nelze než chválit. Na odreagování a zasmání ideální záležitost... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Po tom, čo sa Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) nechali podplatiť Parkerom, vrátili sa do San Jose. Scéna ich návratu ukazuje ako sa nesú na koňoch a niekoľko metrov pred nimi kráča staršia žena v tmavomodrom oblečení. V ďalšom prestrihu, keď ich kamera sníma oveľa bližšie, vidieť, že žena v tmavomodrom oblečení kráča nelogicky za nimi, navyše po pravej strane vidieť muža ako ide na koni, hoci v scéne predtým žiadny iný muž na koni nešiel. (AxelWers)
  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama