Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Spencer-Hillovka. Příběh není ještě ve stylu "lumpárna, kvůli které se S+H zase porvou", je tu příběh, který by se neztratil ve vážnějším westernu (vlastně jsou to obšlehlý Django a Sedm statečných - přičemž oba filmy vycházejí z Kurosawy), ale úplně jinak řešený, takže místo přestřelek je tu obrovská rvačka na konci, která je propracovanější a akčnější, než spousta westernových přestřelek. Spousta hlášek: "Víš, Bambino..." "Neříkej mi Bambino!" "A jak ti mám říkat?" "Neříkej mi nijak! i kdyby ses topil!"Hlavní záporák má celkem dost prostoru a je správně slizký. A ta písnička je úžasná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľná dvojica Terence Hill a Bud Spencer. V detstve som si ich užil dosť a s tých všetkých filmov čo som videl twnto radím k tomu najlepšiemu čo kedy natočili. Už úvodná scéna v krčme kde sa Terence Hill kde sa napcháva s fazuľou patrí k mojim najobľúbenejším." To neni hlad to je hladomor" Vynikajú ce bitky drsné hlášky zabalené v špageťáckom westernu. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na filmy s Budem Spencrem a Terencem Hillem (případně na filmy jejich kopií Šimon a Matouš) musím opatrně.  V mládí se mi líbily moc. Jednoduchý humor a pořádná rvačka, nebo spíš fackovaná mě dokázala spolehlivě rozesmát. Po mnoha letech v dospělosti, a pokud se vypaří nostalgie a pěkné vzpomínky, z toho mohou být vcelku nudné taškařice bez nápadu. Film Pravá a levá ruka ďábla jsem ale riskl, protože jsem jej v mládí vůbec neviděl, ani nevím, jak se to stalo. :-) Každopádně hned na začátku můžu napsat, že to bylo super. Nebyla to totiž jen fackovaná a jednoduchá komedie, která si zakládá především na parodování mnoha situací. Výjimečně tady měly smysl i dialogy. Kontrast dvou pekelníků, kterým není nic svaté a společnosti Mormonů byl perfektní. Rozesmály mě mnohokrát a výrazy hlavních hrdinů také. Bud Spencer a Terence Hill dokázali, že umí i hrát. K parodii to opravdu nesklouzávalo a byla to poctivá komedie. Jako režisérská prvotina Enza Barboniho to bylo skvělé, rád udělím čtyři hvězdy a dokonce mám chuť si to pustit v co nejbližší době znovu, což se mi u podobných filmů nestává. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Už takmer pol roka mi v hlave vŕtal film, v ktorom po pasáži z Kazateľa nasleduje dobrá bitka. Do "Hľadám film..." som nechcela písať, nakoľko táto rubrika žiaľ už dávno neplní svoju funkciu. O to väčšia bola moja radosť keď som zbadala brata Tobiáša a jeho blond náborovú jednotku. A po toľkých rokoch čo som túto klasiku nevidela, opäť nesklamala. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dlouho (pře)dlouho jsem přemýšlel, který film slavné herecké dvojice Bud Spencer a Terence Hill, je ten nejlepší, avšak po další projekci tohoto komediálního spaghetti westernu, už to konečně s jistotou vím. Jsou to RUCE ĎÁBLA! Snímek má výborný český dabing, jak je u filmů této dvojice zvykem. Brej večír, šerife. - Drž hubu!  ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno