Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Nejepičtější" z celé Colizziho trilogie. Duo Spencer a Hill už v mnohem komediálnějším pojetí, ale pořád ještě přímo nešaškaří.  Bitky už jsou sice řádně ztřeštěné, ale zbytek se pořád odehrává na vážnější notě. Velkou ozdobou je pak Eli Wallach, který se "špinavou elegancí" dodává  i špetku emocí a snesitelného patosu.  Pohodové pokoukání, tak akorát na nedělní odpoledne. Čtyři mezi oči. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pouhý rok uplynul od uvedení spaghetti westernu ´Bůh odpouští, já ne!´, kde se oficiálně poprvé blýskla dvojice Spencer a Hill, když se v kinech objevilo volné pokračování pod názvem ´Trumfové eso´. Drsné motivy a dlouhé dramatické scény typické pro spaghetti western samozřejmě zůstaly, nakonec, druhá polovina 60. let byla pro tento žánr velice příznivá, takže není divu, což může potvrdit i Clint Eastwood či Franco Nero, ale co se týče charakterů postav hlavní dvojky, byl ucelený směr, kterého se už oba představitelé striktně drželi a později komediálně zdokonalili. Dějová linka je oproti předchozímu snímku daleko jednodušší, avšak stále zpracovaná žánrově zcela skvostně. Plno hlášek a jasný dějový směr je zárukou skvělé spaghetti westernové podívané. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Buh Odpousti, ja ne! sa dockalo roku vzniku uz 1968. Dvojka BS/TH tu vydiera nepoctiveho banara, tematicky film nadvazuje na Leoneho Hodny, Zly a osklivy. Pochopitelne tu na kladnu postavu nenarazite, vsetci su zloduchovia a sleduju vlastne ciele. V zivote by BS/TH tymito filmami neprerazili, drsnych kovbojov bolo vtedy ako psenicnych klasov. Pokial taky Villaggio zacinal cistymi komediami hned, tito dvaja sa k nim - talianskym blaznivmy komediam - museli pekne prepracovat. A 132 min je prilis vela. 70 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama