Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

misterz 

všechny recenze uživatele

Z Lovecraftovej predlohy mám obyčajne zmiešané pocity. Nápad je skoro vždy zaujímavý, ale rozvedenie do príbehu často upadne len do priemeru. Je to aj tento prípad. Dejová linka sa tu miestami ťahá ako chrípkový sopeľ, jednotlivé scénky sa zbytočne naťahujú a zachádzajú do zbytočností, čo logicky uberá na atmosfére aj napätí. Na druhú stranu chválim na tú dobu celkom dobre zvládnuté trikové efekty, pričom sa tu našlo aj kopec slizu a hnusu. Ani gore nebolo zlé, ale zase ho nebolo veľa. Koniec našťastie svojou akciou niečo málo ohľadom celkového dojmu vylepšil. Len priemer. 60/100 ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs ako doktor Crawford a Pretorius zostroja rezonátor, ktorý slúži k stimulacii epifízi. Pretorius pri rezonátoru zomrie, a Crawforda zavrú do blázinca. O Crawforda sa začne zaujímať doktorka Mcmichaelosová, ktorá ho dostane z blázinca a s pomocou policajta Brownlea Ken Foree pokusili overit jeho teoriu. Lenže po otvorení začina oživovať Pretorius a začína sa boj o život. Ten parchant vyzeral fakt slizko. Celkovo dosť dobrý dojem z filmu ako takého ani to nenudí a má to zaujímavý dej. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Víceméně totožný tvůrčí tým jako u o rok staršího Re-Animatora, předloha opět Lovecraft, v hlavních rolích opět šílený Combs a odhalující se Crampton, ale tentokrát se hraje na poněkud temnější (a nechutnější) notu. Téměř absence humoru (včetně černého), zato více vážnosti a horrorovosti, tedy více "lovecraftovosti". Ale pořád je to víc taškařice než horror, nemůžu si pomoct. A komediálnější Re-Animator mě bavil o dost víc, jeho děj mi připadal pestřejší i záživnější. I tady ovšem musím ocenit práci trikařů a nadprůměrnou porci bizáru a nechutna. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bolenie hlavy? Jeffrey Combs a jeho úhory za dverami! Adaptácia príbehu H.P. Lovecrafta From Beyond, ktorý bol spísaný už v roku 1920 (publikovaný až v roku 1934), vstúpila do pekných 80tych rokov efektne a herecky na úrovni. Vyšiel z toho rozmanitý sci-fi horor s množstvom nápadov, pohrávajúci sa s myšlienkou paralelného sveta, ktorého sila a vedomie sa usiluje o desivú expanziu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé béčko ,hodně krve a spousta akce. Jakýsi vědec udělá stroj kdy se dá s jeho pomocí dostat na druhou stranu ,ale poněkud to člověka změní a stává se z něj něco jako vetřelec.Jeho asistent je poslán na psychárnu jelikož si myslí ,že toho vědce zabil ,ale je tu mladá žena ,které to nedá a chce ten přístroj znova použít s jeho pomocí samozřejmě jde s nima policista a akce začíná. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)
  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama