Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo mám rád na 80-ties béčkových hororoch tu je v plnej miere a vrcholovej kvalite! Krásna Barbara Crampton, ktorá ukáže cicky a navlečie sa do sado-maso oblečku tu má skoro všetky možné polohy: nevinná kráska v nočnej košeli versus zvodná chlípna dračica v latexe, okuliarnatá ambiciózna vedkyňa versus psychopatická narušená pacientka... Vrcholom sú však ako to už v takýchto prípadoch býva geniálne masky a efekty, ktoré sú tu vskutku pôsobivé a megalomanské a dokonca oveľa lepšie, ako o tri roky neskôr producent Yuzna so Screaming Mad Georgeom urobili v Society (aj keď tam to nabralo status kultovosti kvôli kontestu a úchylnosti). Skrátka, táto na pohľad komorná a nenápadná "Lovecraftovko-gordonovko-Yuznovka" ma prekvapila a plnohodnotne potešila. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zní to jako dokonalý film pro mě=Lovecraftovská předloha, old school triky, zrůdy prapodivných tvarů, sexuální submotiv, zápletka o "bráně vnímání" a kultovní herecké obsazení....Ale-to by se všichni nesměli chovat jako kreténi po otřesu mozku. Nemám na horory obecně moc vysoké nároky co se logiky a chování postav týče, ale tohle byl fakt docela extrém. Když je potřeba někde utéct, najednou postavy postihne jakási obrna a i pár schodů je náhle děsivá překážka. Když je potřeba něco udělat, nebo naopak nedělat, postavy vždy(z naprosto absurdních příčin) udělají pravý opak. Doprdele-dva špičkoví vědci a nejlogičtěji se tam chová ten velkej černej cop, co si omlátil mozek o lebku při americkém fotballování?-ostuda. Občasný dotek parodie je věřím nechtěný a tady vůbec nesedí. Podtrženo sečteno-je to zábavné a některé scénky jsou "roztomilé" ale jako celek je to nezvládnuté. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

V osmdesatemsestem se vratilo osvedcene kvarteto Gordon, Yuzna, Band a Combs a pokusili se navazat na uspech dokonaleho Re-Animatora. Vpodstate se jim to povedlo, neni to samozrejmne takova vypalovacka, ale pobavi spolehlive. Nejzajimavejsi je Jeffrey Combs, ktery, ac hral zase vedce, vytvoril totalne odlisnou postavu, nez je Herbert West. Jeho Crawford Tillinghast je neustale vystrasenej a zmatenej a naprosto mu to verite. No a kdyz pak zacne vysvat mozky ocnim dulkem...nadhera. Jinak atmosfera, hudba, triky - vse je presne takove, jake od techto tvurcu ma byt. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Úžasná béčková podívaná z pera H. P. Lovecrafta a dílny Stuarta Gordona. Příběh je zajímavý, perverzní a nechutný, což je výborná kombinace. Jeffrey Combs už sice nepředvádí tak skvělý výkon, jako v Re-Animatorovi, ale stále hraje velmi dobře. Pak je tu můj oblíbenec, Ken Foree. Ovšem hvězdou filmu je zde Barbara Crampton, která má co ukázat. Ve finále tu máme slizkého Teda Sorela, který se předvedl ve všech možných monstrózních variacích. Za to přenádherné nechutné gore a scénu s červem ve sklepě jsem nadšen! Škoda toho finálního zpomalení, jinak by to bylo pět hvězd. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cítíš tu energii Crawforde? Roztomile příjemná úchylárnička a výlet do neprobádaných částí lidského mozku a někdy když chcete vědět víc nezbývá než se doslova zakousnout do šedý kůry mozkový a... Je to výborný!!! přesně tak jak netušené chutě lze objevit! Jefrey Combs v druhé půlce plešatý zakusující se do mozku je neodolatelný a rezonátor je dílo satanovo. Co se stalo? Ono ho to snědlo! 85% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)
  • MGM vydala DVD verzi, která obsahuje některé očekávané scény navíc. MPAA (Motion Picture Association of America) požadovala, aby byly vystříhány S&M a gore scény, aby mohla být verze označena jako R-rated. Odstraněné zaběry byly poté vydány s verzí publikovanou na Monsters HD Channel (kopie této verze byly distribuovány na internetu). (PußyMagnet)
  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama