Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

miki68cz 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi pořád Kiru" "Tak jo Kiru", moje oblíbená filmová replika, kdy Bud Spencer naplňoval můj klukovský svět silou pěstí a zábavou do té doby nevšední. Super lehká komedie s hercem, který byl hrdinou pro generaci kluků zvaných "husákovy děti". Tenhle film doporučuju všem, kteří se chtějí jednoduše pobavit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu většiny, ale já tenhle díl považuju za dosti průměrnou záležitost. Oproti jedničce určitě a co se týká dvojky, tak tam to vyjde zhruba na stejnou. Jak píší někteří ostatní, tak tady už šlo spíše o komedii, která byla zcela upřednostněna před detektivní zápletkou. Ta se tu sice vyskytuje, ale v dosti mrzké podobě. Nemám nic proti „nabušenému“ Buddovy a jeho pěstem – on patřil k tomu nejlepšímu, co nám film kromě nádherného prostředí a pěkné Dagmar Lassander nabídl, jenom jsem prostě očekával i něco navíc. Ono přece jenom ty pěstní souboje s několika borcema, kteří se pořád dokola zvedají a zvedají…,časem okoukají. Každopádně finální bitka za pomoci malého černouška a Caputa patří k těm lepším a zábavnějším. 60% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Série se nám překlonila do typické budspencerovské komedie, ale to není na škodu. Bud mnohokrát ukázal, že utáhne film i bez svého blonďatého parťáka, pokud se mu tvůrci nesnaží dosadit do dvojice nějakou pitvořící se otravnou parodii. Caputo se sice občas pohybuje na hraně, ale komické situace s ním jsou tak vypečené (např. s dravou zvěří v jednom kontejneru anebo jak ho Bodo vždycky přechytračí), že Enzo Cannavale suverénně kráčí celým filmem, aniž by si divák na Terence vzpomněl. Rvačky tradičně excelentní, o příběh tady moc nejde, exotické prostředí má opět kouzelnou atmosféru a nad vším kraluje nezpochybnitelné Budovo charisma ve spojení s perfektním dabingem Rudolfa Hrušínského. Role komisaře Riza patří k jeho nejlepším. I když zase tak moc nevybočuje z jeho běžné šablony, přecejenom tady má příležitost ukázat více ze svého herectví (např. v dojemných scénách s Bodem), až člověku přijde líto, že nikdy nedostal příležitost ukázat se i v jiném typu filmů. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neapolský detektiv Rizzo (Bud Spencer) se vydává do prosluněné Afriky, aby objasnil případ pašování diamantů. Za pomoci malého Boda, osmiletého syna zavražděného policisty a potrhlého Capota musí čelit organizovanému gangu, kterému se samozřejmě nějaké vyšetřování moc nelíbí ... Možná je to tím, že jsem než "obyčejnou" detektivku čekal hillovsko-specnerovskou komedii, tak jsem se ukrutně nudil - možná k tomu přispěla i docela drsná délka filmu, ve kterém zas tak o nic moc nešlo. Z šedi nudi sice sem tam diváka vytrhne nějaká ta hláška, případně bitka Spencera s armádou zločinců, ale i tak víc než 2 hvězdičky nedám.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zase drogy, drogy, nic jiného než drogy. Tentokrát se k nim přidaly ještě diamanty, ale jinak je kriminální zápletka fakt slaboučká. Což, je ale vcelku jedno, protože film už je čistou komedií a je opravdu zábavný. Bud je ještě takovej víc frajerskej než obvykle. Dost se pere a hláškuje. Dabing Hrušinského je zpočátku nezvyklý, ale nakonec sedí výborně. Caputo dostává o dost víc prostoru a je to fakt skvělá postava. Dabuje ho mistr Stanislav Fišer Closeaovským způsobem, takže je to opravdu sranda. Celkově má film skvělou atmosféru, šlape jak hodinky a moc jsem si ho užil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)
  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)
  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)

Reklama

Reklama