Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Výborné odlehčené pokračování série s komisařem Rizzem, kdy po trochu slabším druhém dílu tu máme daleko více zábavy, než v předešlých dílech a to filmu dodává další svěží vánek a celou sérii v podstatě oživuje. Nemá cenu rozebírat výkon Buda Spencera, který jede ve starých kolejích hláškujícího drsného policajta. Potěšil zejména návrat Caputa, který tvoří s malým Bodem výbornou komediální dvojici a jsou komediálními tahouny celého filmu. Děj se tentokrát přesouvá do slunné Afriky, takže změna prostředí působí velmi svěže. Přesto všechno musím přiznat, že oproti následujícímu dílu, který je kvalitativně ještě o něco lepší, mi na snímku vadí slabší zápletka, která je místy až zbytečně překombinovaná a ve výsledku na diváka nijak nezapůsobí. Škoda, protože jinak je film výborná krimi/komedie plná dobrých hlášek a scén. 8/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se nemůžu dvořit ženám jiných mužů. Kdyby se manžel nešťastnou náhodou vrátil, tak se nevejdu do skříně." Rizzo je zkrátka romantik. A taky tanečník, trombónista a pilot. Navíc už se netváří tak vážně, jako v předchozích dílech. Sice jde pořád o drogy, ale zase tak moc se o nich mezi tím vším fackováním nemluví. Mě ty dobře mířený budspencerovky zkrátka vždycky bavily, i když si plně uvědomuju, že se padouchové chovají jako idioti jenom proto, aby si na nich Rizzo mohl pochutnat. Forza Napoli. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +příběh, hudba, prostředí Afriky bylo slušně využito, Bud Spencer tady pěkně hláškuje -děj je opravdu delší, až zdlouhavej/// Po opravdu dlouhé době první film tohoto ranaře. A překvapivě i v dnešní době celkem solidně zabaví. I když, z počátku se film tvářil více jako krimi a přecijen dvouhodinová stopáž filmu taky moc nepomůže. Ale je zase fakt, že náš komisař toho hodně prožije a divák s ním. Bitky docela v pohodě, hlavní záporáci fain a ten malej černoušek byl super./// Celkem 66%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi pokracovani pribehu Rizza se uz nese vic v komedialnim duchu, hlavne diky Caputovy - Enzo Cannavale a Bodovi - Baldwyn Dakile a i kdyz takovy filmy, kde otravuje malej kluk nemusim, tenhle mi nevadil, Bodo je docela sympatak. Bud tentokrat trochu pribral, ale na druhou stranu je takovej vic frajerskej a sem tam hodi i nakou tu hlasku. Dej se presunul do Afriky a je to uz spis takovy dobrodruzny, protoze se Spencer ruzne poflakuje po Africe a rve se s kym muze, ale nakonec prece jen neco vysetri. Opet tu je spousta bitek a tentokrat opravdu spousta, par akcnejsich pasazi a docela slusnej pribeh. Akorat opet krapet dlouhej, ale i tak to je na ty 4*. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další nenáročná zábava v podání komisaře Rizza (Bud Spencer), který kvůli drogám tentokrát musí zamířit do Johoafrické republiky, kde v té době sice byla rasistická vláda, ale bylo tam mnohem bezpečněji. A do Namibie, která tehdy byla pod jakousi okupací Jihoafické republiky. A nádherné jihoafrické reálie se spoustou divoké zvěře. Při této cestě mu pomáhá bývalý policejní inspektor Caputo (Enzo Cannavale), který se ale spíše stále třese v obavě o život. Protivníkem mu je bohatý podnikatel Smollet (Joe Stewardson), který dodává drogy dohromady se zvěří. A jeho hlavní poskok Spiros (Werner Pochath). Samozřejmě nechybí nedorozumění, jisté podezření, že Rizzo je darebák a spousta rvaček, i když jeho protivníci tentokrát hojně vytahují střelné zbraně. Asi nejpůsobivější rvačka je na závěr v kulisách pobíhající divoké zvířeny. Už vstupuje na scénu malý černoušek Bodo (Baldwyn Dakile), kterého se musí Rizzo ujmout. A už je tu také ženský faktor v podání znuděné Smolletovy manželky Margy (Dagmar Lassander). Nenáročné, ale velmi pobaví. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Gaetano Caputo (Enzo Cannavale) pracuje v restauraci, která se nachází v bývalém hotelu Carlton na Commissioner Street 150 v Johannesburgu. Do roku 2019 byl hotel s výškou 223 metrů nejvyšší budovou v Africe. (999.9)
  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)

Reklama

Reklama