Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (744)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechny ty nominace jsou pochopitelné, ale nebavilo by mne koukat na to znovu a když, tak jen kvůli některým málo scénám, které stojí za to především díky fantastickým hereckým výkonům, skvělé estetice, kostýmům a povzbujícím hudebním flákům sedmdesátých let. Ovšem vyladěné to je až běda a divák, která prokoukne sofistikované motivace postav a skvělou psychologii, bude spokojen. Nikoliv však ohromen. Na to je to příliš pomalé a nevyrovnané s x hluchými a zbytečnými momenty, kde nezbývá než se opájet skvělým vizuálem a to je při konverzačním filmu ne úplně v pořádku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už dlho nepamätám tak oceňovaný film s tak slabým hodnotením. Vzhľadom k mnohým kritickým ohlasom i celkovému hodnoteniu na csfd som k filmu pristupoval s odstupom, ale to obsadenie ma lákalo. Ja to nevidím až na taký prúser. Každý z hercov zvládol svoj part skvele a potešil i DeNiro v malej roli mafiána. Chyby sa nájdu, ale herci hrajú tak dobre, že ma to bavilo, navyše atmosféra 70-tych rokov sa vydarila. Ch. Bale svoje premeny zvláda výborne, po svalnatej postave Batmana opäť nabral pekný "pupek" a užívateľ Duke90 trefne poznamenal, že J. Lawrence je vzhľadom na svoj vek zrelá i na tak náročné postavy. Smiech B. Coopera po vydarenej akcii ma dobre rozosmial , škoda, že mu ten smiech krátko na to zmrzol. Váhal som v hodnotení, ale ja to vidím bližšie k štyrom slabším hviezdam. 70%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

David O. Russell (poslední dobou) točí jednoduše "lidské" filmy, které nemusí mít kdovíjak chytrý děj, či převratně napsané dialogy, aby se člověku vryly pod kůži. Fighter, Terapie láskou a nyní i Špinavý trik působí sympaticky, domácky a sálá z nich lidství. Na obrazovce se pohybují lehce groteskní charaktery, na které se díky kvalitnímu herectví dost dobře dívá. Rozjezd filmu je skvělý, Russelovo filmové vyprávění je poutavé, děj se zamotá tak akorát a 70. léta jsou zpodobněna perfektně. Výhrady mám k závěrečné fázi, která se jaksi rozplývá do ztracena, a to i přesto, nebo spíš právě proto, že se snaží působit mindfuck dojmem, což neodpovídá dosavadní neseriózní náladě. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $150,117,807║Tržby Celosvetovo $254,000,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,337 //počet predaných kusov 299,939║ Tržby za predaj DVD v USA $8,692,828 //počet predaných kusov 362,142║ tak tento krát to David O. Russell dobre namiešal, vyšlo mu to dokonale, výborné obsadenie, ktoré sa prekonáva a ponúka herecký koncert, hlavne Christian Bale a Amy Adams hrajú delikátne, milé osviežujúce prekvapenie, narozdiel od prechváleného predošlého filmu Silver Linings Playbook(Terapia láskou) /80%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Přemýšlel jsem i o lepším hodnocení, jelikož ten film mě relativně bavil ale když zvážím to obsazení, námět na zápletku a celkového usazení snímku, měl jsem dostat mnohem víc, než jen relativní zábavu. Russelovi to vycházelo, protože doteď ty snímky nebyly příběhově nijak extra komplikované, byly ze života, pohodové.. zde se pokusil rozehrát jakousi hru, která sice tak nějak funguje ale je to jen spousta zbytečných okliček, když vlastně v závěru dostanete to, co jste měli na začátku. Herecky to je parádní, všichni ale naprosto všichni tu byli výborní, Amy to co se svůdnosti týče Jennifer natřela na plné čáře a občas tam byl dobrý vtípek (třeba historka s rybařením) ale jinak opravdu nic, co by stálo za řeč a jsem upřímně docela zklamaný. Z hlavy zmizí dřív, než řeknu "Oscaři." ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Dle slov Louise C. K., představitele Stoddarda Thorsena, byla povídka o rybaření, kterou jeho postava v průběhu filmu vypráví, improvizována podle potřeby. Byl vymyšlen i konec, ale do finální verze filmu se nedostal. (HellFire)
  • V jedné scéně dojde k polibku mezi Sydney (Amy Adams) a Rosalyn (Jennifer Lawrence). S tímto nápadem přišla sama Amy Adams, která si později v rozhovoru pochvalovala hebké rty Jennifer Lawrence. (adam9)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama