Reklama

Reklama

Všechny roztleskávačky zemřou

(festivalový název)
  • USA All Cheerleaders Die (více)
Trailer

Obsahy(1)

První mrtvou roztleskávačkou ve filmu je Lexi. Její tragická nehoda přijde vhod novopečené kapitánce středoškolského týmu roztleskávaček Tracy, která chodí s Lexiným bývalým přítelem, fotbalistou Terrym. Lexiyně kamarádce Maddy se ale Tracyina romance nelíbí, a proto vstoupí do družstva roztleskávaček, aby se Tracy a Terrymu pomstila. To se ale zase nelíbí Leeně, která k Maddy chová mnohem hlubší, než jen přátelské city. Ještě menší radost jí ale udělá, když Maddy a dalších několik roztleskávaček zemře při nečekaně drastickém incidentu s chlapeckým fotbalovým týmem. Leena naštěstí ovládá černou magii, takže přivede mrtvé roztleskávačky k životu. Jenže, aby se udržely při životě, musí obírat ostatní o jejich životní sílu. Tvůrce hororové morality Žena Lucky McKee tentokrát zvolil mnohem odlehčenější přístup k žánru a spolu s Chrisem Sivertsonem natočil krvavou komedii připomínající teenagerské horory z osmdesátých a devadesátých let, kde ke každé pořádné středoškolské párty patřila duchařská seance a kde se puberťáci měnili v ohyzdné zabijácké démony s gustem trhající hlavy svým někdejším kamarádům. Jejich přehlídka zábavné brutality dušičkově rozjímajícím divákům napoví, že smrt může být i velmi komickou událostí,... zvlášť když se jedná o smrt někoho jiného. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po tragickej, nešťastnej smrti roztlieskavačky Lexi, sa jej bývalá kamarátka Maddy snaží dostať na jej miesto. Čoraz viac sa zbližuje s kapitánkou družstva, Tracy, ktorá tesne po Lexinej smrti začala chodiť s jej priateľom, miestnou futbalovou hviezdou, Terrym. Po banálnom konflikte medzi mladým párom, nastáva ďalšia z tragédií. Auto s partiou kamarátok sa v plnej rýchlosti zrúca do potoku, pričom všetky umierajú. Krvavá hra pomsty, lovu na miestnych futbalových hráčov roztlieskavačkami, začína po rituály vzkriesenia miestnou čarodejnicou. Tak nejak som v šoku kam sa tejto priemernej teengerskej vyvražďovačke podarilo vyštverať. Priznávam, aj mne sa páčia krátke sukne a zarezané trenky po babičke, ale toto nie je horor, ktorý by si zaslúžil úroveň takmer 70%. Taký si Ja, predstavujem úplne inak. Tak si to teda zrekapitulujme. Príbeh v kombinácii s nápadom - ujde. Gore - síce pomerne slušné, ale nijak výnimočné. Navyše ho bolo málo, pramálo. Spôsob vrážd - až na "pascičky", úplne bez nápadu. Efekty - trápne. Miestami som mal pri lietaní svetieľok naozaj pocit, že sledujem Harryho Pottera. Atmosféra - priemer. Jediné čo zaujalo, bolo občasné odhalenie prdeliek, pár vtipných scén a úplne posledný záber. "Trošku" málo na horor - 50%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po geniálnom The Woods veľký krok späť. Koreň problému je v scenári. Zápletka je jednak dosť dlho nejasná (mytológia nie je vysvetlená vôbec) a keď už príde, nemá veľmi spád a všetky udalostí sa odohrajú v priebehu niekoľkých hodín bez nejakej výraznejšej gradácie. Navyše do konca filmu som nevedel rozlíšiť jednotlivé postavy. A vizuál je dosť lacný (o vizuálnych efektoch ani nehovoriac). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JSI TO UDĚLALA?“ … ,,ZACHRÁNILA JSEM VÁS."... /// Měsíc v úplňku, magický kameny, síla krve… taky láska … HOLKY, JE ČAS VSTÁVAT! Dlouhej úvod se zajímavým rozuzlením! Bohužel film nakonec sklouzne do vobyčejný krávoviny, ze který je cejtit snaha vo nějakej děj, ale leze z toho hlavně efekt (nekrvavej). Spíš než horor je to holčičí Harry Potter, kterej nemůže starýho chlapa uspokojit, ani nekonečnou promenádou nahatejch roztlekávaček. (Která tam mimochodem nebyla. Ale mohly to na mě zkusit…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará sežrala nějaký svítící bonpari. 2.) Thx za titule ,,Matuush“ a ,,Nakiii“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký nabušený splatter s kvlaitním gore, ale chyba lávky. Prakticky polovinu filmu se vůbec nic neděje. Jen se seznamujeme s postavami a jejich vzájemnými vztahy. Kdyby mi někdo řekl, že je to nové béháčko, klidně bych tomu věřil. Vlastně se jen čeká na to, až se roztleskávačky odporoučí na pravdu Boží a pak obživnou a začnou se stravovat po lidojedsku. Jenže ani tahle stránka věci mě příliš neoslovila a ta gothička s barevnými kamínky tomu taky příliš nepřidala. No a vtip............já nevim. Možná jsem se párkrát pousmál, ale to je na něco s označením komedie trochu málo. Pozitivem tak zůstávají docela sympatické herečky, přičemž od jedné až dvou bych se nechal v klidu kousnout. Ale od McKeeho jsem po Woman čekal mnohem, mnohem víc. 30% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2013 Special] Pejsek s kočičkou natočili film. Byla tam spousta zajímavejch nápadů, ale vzniknul z toho slepenec bez pořádnýho tahu na branku. Vše se odehrává někde ve vzduchoprázdnu, kde okolí jako by nic nevnímalo, psychologie postav je podivná a hlavní záporák je charakterově naprosto odfláklej a nezajímavej. Perfektních momentů, jako je třeba smrt první roztleskávačky, je ale film plnej a jo, kouká se na to vážně pěkně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Jednou z lokácii, kde prebiehalo natáčanie, bola škola Cathedral High School v blízkosti Čínskej štvrti v Los Angeles. Škola bola založená roku 1925 na mieste, kde stal kedysi cintorín. (beso74)

Reklama

Reklama