Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 040)

H34D 

všechny recenze uživatele

Labyrintový běžec na mě působí jako narychlo spíchnutý a ledabyle sepsaný projekt, který se chce svézt na vlně komerčního úspěchu Hunger Games. Pryč je ta originalita a brutální svěžest filmů typu Saw 1 nebo Kostka, tahle pubertální kravina není schopna ani stanovit smysluplná pravidla, natož umístit do nich postavy, které by smysluplně a logicky jednaly. V Labyrintu se dějí věci podle toho, co zrovna potřebuje scenárista, přičemž většina zajímavých otázek zůstává nezodpovězena. Akční scény jsou při nejlepším průměrné, samozřejmě jsou chaoticky natočené a atmosféra také trpí, neboť při takto nejasném ději se divák nemůže do situace a charakterů řádně vcítit. 4/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som sa takmer celý čas celkom slušne bavil. Kto hľadá nenáročnú oddychovku mal by byť spokojný. Začalo to fajn, hneď tu bola záhada okolo tajomného labyrintu a čudesní pavúčikovia v ňom, čo navodilo tú správnu mysterióznu atmosféru. Pekne sa vykryštalizovali aj vzťahy v skupine. Postupom času však dejová linka začala strácať na zaujímavosti, našťastie stúplo aspoň napätie. Koniec priniesol jedno veľké rozčarovanie, priznám sa, pointu som moc nepobral. Síce došlo na akýsi pokus o vysvetlenie, ale v konečnom dôsledku to bola iba kopa povrchných táranín, ktoré mi nedávali žiaden zmysel. Som zvedavý na dvojku. Silný priemer. 65/100 ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nalejme si čistého fridexu, na Osmana film pochopitelně nedosáhne, i když by se Lafita nabízel vzhledem k osazenstvu a ač se tlupa Bíbrů snaží a předstírá sebevíc, aby ukázala, že je majitelkou aspoň jedněch erárních varlat, my, dospělci... my jim věříme leda hovno, klecí teleportovaná Transka nepředstírá nic, snad jen hraní. Špatné. No nic. Snad bude aspoň v šestnáctém díle, který se bude točit z čistočiré dobroty, vysvětleno, kam chodili holobrádci k lazebníkovi, zatímco v šedesátém třetím pokračování Hangrgejms bude vysvětlena leda ta nejkyselejší prdel. Ve srovnání se zmíněnou slátaninou pro lobotomované nezletilce, je Labyrint o třináct levelů výš a i přesto ho mohou s klidem pouštět hafům v Jabloneckém útulku, aniž by jim zavařili šedou můru kostkovou. Mně, protože jsem velmi chitrí, tak mně se líbili ti Rmutové, Rmuti... ty kurvy nohatý a hošani si s nima aspoň sporadicky zapíchali. Málo labyrintu, hodně moralizování, to asi aby byla rovnováha mezi pubertálními vzory, na jedné straně píča létající na kouli, na straně druhé Thomas Dušín. Na adolescentní film, který je primárně určen pro dnešní (ouuu) dorost a nás, přestárlé, senilní geronty vcelku pohoda, jasně, bojím se věcí příštích, ale nemůžu vehementně a předrsně tvrdit, že se (pokud nezemřu) na další dílec nemrknu jedním, zeleným zákalem obdařeným vokem, což u hladové chujoviny můžu zaručit... páč by se vlastně jednalo o eutananastázii. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Já vám říkám, že třetí díl bude na obrovským parníku uprostřed oceánu... A jestli ne, ať se propadnu do pekla obrovského bludiště. Jen nevím, které je horší. Běhat uličkami a nechat se nahánět robotími "rmuty" nebo si hrát na plácku s klukama. Přiznám se, že bych těm pitomcům nejdříve vytmavil, proč za ty dva roky postupně nevysekali zářezy do betonové zdi, po kterých se pak dá vyjít z bludiště ven jedna radost, než aby tam furt běhali jak blm blm blm mik mik kukačka kohoutí. A kdyby přece přišli se seriozním vysvětlením (což se ve filmu nestalo), pak teprve bych chápal, proč se před pavoučími terminatory schovávají v slaměných chýších. A tak je to s celým filmem. Nic nedává smysl, ksichtí se to lacině a už od začátku víte, že to bude průser... nebo pochvala. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jinými komentujícími často zmiňované filmy Kostka, Dárce či ty všude dokola omílané Hunger Games, takže nemůžu porovnávat a možná také nebudu tak kritický (nebo ano?), jako kdybych s výše jmenovanými snímky měl tu čest. Nicméně, Labyrint mě docela mile překvapil (čekal jsem totální slátaninu). Jistě, je plný klišé a do značné míry předvídatelný, přesto mu nelze upřít 2 podstatné klady: slušnou dávku napětí a dobrou atmosféru, která dokáže člověka vtáhnout do příběhu (a to natolik, že ho některé do očí bijící skutečnosti zase tak moc neiritují…tedy jak koho, že). Když bych pominul řadu nelogičností, mám největší problém s koncem. Tvůrci divákovi nabídnou určité „rozřešení“ a příslib (do)vysvětlení v dalším díle. Osobně si nemyslím, že v pokračování přijdou s nějakou smysluplnější pointou, na druhou stranu už budou mít určitou zpětnou reakci a možnost se o ni částečně opřít. Tak či tak, závěr (tak jak ho vidím teď bez znalosti dalšího filmu) je pro mě osobně hloupý a rozuzlení silně nedořešené. Zatím nevím, jestli najdu odvahu na dvojku, mám trochu obavy, že jedna z mála překvapivých věcí (nekoná se velká romantika!) půjde nakonec do kytek, tenhle film sám o sobě však hodnotím čistým průměrem. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Nejoblíbenější scéna Dylana O' Briena (Thomas) byla ta, ve které se wrestlingovým způsobem pere s Gallym (Will Poulter). (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 102,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 348,3 mil. (NIRO)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama