Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Haluz! Šel jsem na horor (duchařinu), načež jsem dostal něco úplně jiného. Co to bylo? Toť otázka. K čemu bych to tak žánrově přirovnal....asi tak k tomuto, což nelze brát doslova pointově, ani kvalitativně, nicméně plusem budiž, že se jedná o poměrně neobvyklou a svěží žánrovou mix záležitost. Dost o žánru, ten, byť byl pro mne překvapením, kladem jest. Derricksonův kabátek je v čele s Ericem Banou výborný, i když několik krtků se ke konci plete pod nohy, no co považuju za slabinu, ne-li hotový průser, to se nachází někde mezi předlohou a scénářem. Až do vyvrcholení všecko šlape jako na drátkách, no grande finále bych nazval bez zbytečného spoilerování jako (marný) pokus o originální zpracování (dnes už) klišéčka. Posledních pár minut je jak z jinýho filmu, a to nemyslím v dobrým, no nad nějakýma souvislostma, objasňujícíma co a proč, se radši ani nezamýšlím. A on je to docela problém, protože být to kovaný horor, snadno nad tím lze mávnout rukou, jenže když už si hrajeme na detektivy....eeeh....no je to každopádně jakýsi kočkopes, který ale Derrickson se zpocenou prdelí dal dohromady tak, že vůbec nenudí, napne, lekne i rozesměje, takže hodnotím jako nadprůměr. Hororáři budou poprskávat, kdo nemá nakoukáno, mohl by být spokojený. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pustil, už jsem si v hlavě maloval komentář, jak vskutku vtipně zakomponuji název, jakože mě měli raději chránit od zlého filmu, hihihi, nakonec jsem ale byl mile překvapen. Natočené to bylo vskutku skvěle. Až mě to úplně naladilo na poctivý syrový trihel o policajtech i veteránech, kterým prostě jeblo. Bohužel však se to stočilo k exotismu, hihi, tedy exorcismu, které mi přijde fakt směšný. Zvlášť když takhle vyhání zlého ducha ze sprostého podezřelého v zadržovací cele. Jako kdyby slepili dva různé filmy. Celkově jsem si to ale užil a dvakrát se lekl tak, až se mi zatáhlo prostěradlo do prdele. Lepší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív to připomíná pomatenou temnou mysteriozní kriminálku a pak - SPOILER !!! - je to zas nějaký vymítání kdo ví čeho z kdo ví koho -- KONEC SPOILERU. Všechno už tady bylo milionkrát, o těchhle věcech tvůrci věděj prdlajs, nebaví mě to a nudí... Ale hezkej vizual docela a tak nějak to v pohodě uteče. Ale celý to jede tak na čtvrt plynu a ne a ne ho pořádě sešlápnout ... Tuctovej průměr. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak blesk uhodil do osamoceného stromu u cesty, začal jsem tušit, kudy režisérovy cesty povedou, jelikož Derricksonův nezpochybnitelný talent dostal finanční infuzi i zvučnější herecká jména, ale zároveň se tím upsal Bruckheimerovskému ďáblu, který spoléhá na klišé a dějové banality v ději, které vlastně nevytrhne ani těch pár zručně zkoncipovaných bu bu bu scén a spíš vás přinutí lamentovat nad tím, jak nefunkční je chemie mezi postavami, tudíž je to subjektivně asi o půl hodiny delší a v závěru o chlup nesnesitelnější, než tvůrci zamýšleli. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTE, MYSLÍM SI, ŽE TO NEBYLA NÁHODA, ŽE JSTE TO VY, KDO OBJEVIL TY ZPRÁVY. BUĎ PŘIPADÁTE ZLU ATRAKTIVNÍ, NEBO MÁTE JEDINEČNOU SCHOPNOST OBJEVIT HO…" /// To se tenkrát Sarchie rozkecal, jak prej v NY potkal ďábla. Potkává ho v noci, hlavně ve tmě, předvádí zajímavý obrázky (krvavý), a děj je na rozhraní hororu a thrilleru. Potěší pár slušnejch lekaček, ale furt to né a né naskočit na vyšší level. Nepomůžou ani ty fáze exorcismu. Super role pro Erika Banu a film (možná) lepší Obřadu. Možná. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Beware the Night“, kterou v roce 2001 napsal Ralph Sarchie, neznám. 2.) Mám popsat tajemství prvotního zla. 3.) Thx za titule ,,SneakyT a Katchib“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)
  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama