Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (818)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Účinný, zlý a intenzivní thriller, který na první zhlédnutí diváka prohlubuje do temného světa. Atmosféra, extrém vymítání se tu podávají s krásně silným odstupem, divák je sice připravený, ale těžko bude dýchat. Derrickson svůj vrchol ve své kariéře (Exorcism of Emily Rose) sice nepřekonal, ale pořád je ve svém oboru výjimečný. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Se vám takhle jednou katolík Sarchie ožral pod obraz a měl stíhu z jukeboxu hrajících The Doors. A nyní je o tom komediálně policejní krimi buddy vymítačský horror "inspirovaný skutečnými událostmi", kde díky bohatosti žánrů nemáte stokrát provařená klišé z jednoho či dvou, ale hned tří žánrů. Vznikají tak situace, kdy se jednotlivá klišé potkávají v roztodivných kombinacích a vytvářejí něco zcela nového, mnohdy i bizarního až směšného, ale vždy (jakkoli nechtěně) zábavného. Kdyby se to umělo rozhodnout čím to chce být, kdyby to bylo kratší, kdyby si to naivně nenabíhalo do směšných situací (zdravíme v hrobě se obracejícího Morrisona či plyšovou sůvičku), kdyby lekačky nebyly tak laciné a dopředu avízované, kdyby Ramírez pobral špetku charismatu, kdyby McHale nebyl Jeffem z Community, kdyby tohle, kdyby tamto, tak to mohlo být dokonce i velmi dobré. Ovšem to je přeci jen až příliš "kdyby" na jeden snímek. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,577,122Tržby Celosvetovo $85,277,122Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po 20 minútach to ide vo svojej banálnosti stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo samotné peklo keď tam je toľko ľudí posadnutých, nie?... a už nehovoriac o záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny /15%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezdebaty film k posraniu. Dickerson naozaj vie ako nahnať strach, dlhoročné skúsenosti zúročil naozaj umne a skombinoval divákovi naozaj zaujímavý príbehový mix, ktorý sa nebojí experimentovať. Stret žánrov vidím (na rozdiel od početnej skupiny kolegov) ako veľké pozitívum, nakoľko sa konečne po dlhej dobe nejedná o príbehovo sterilnú vymietačskú drámu s pár "posteľnými" scénami, ktoré majú byť vrcholom každého horroru o posadnutosti. Týmto žánrovým koktejlom sa tvorcovia snažia vymiesť nielen satanského protivníka, ale aj pavučinu v tejto žánrovej bubline. A podľa mňa to funguje, príbeh je fajn, nesmie chýbať kňaz, zopár poriedne gore scén, Dickerson sa nebojí nechať niekoho zomrieť, no proste paráda. 85%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film má (místy) celkem hustou atmosféru, daří se mu budovat napětí, vcelku dlouho se vyhýbá ukázat divákovi svoji pravou tvář (na což ale bohužel stejně dojde) a nabízí docela dost lekaček, možná sice mírně očekávatelných, avšak přesto fungujících. Stejně tak je potřeba pochválit masky a vcelku i triky. Ovšem na druhou stranu, „určité“ scény nepůsobí (vůbec) děsivě, nýbrž dost směšně (ostatně jako celá postava kněze a nejen jeho), podobně je tomu s mixem jazyků („mumlání“, latina, angličtina a jejich libovolné střídání…což je teda bohužel letitá praxe žánrových snímků, která mě už ale ani trochu nebaví), důraz na víru je maximálně iritující a konec…až tak banální a hloupou pointu jsem opravdu nečekal (avšak věřím, že řada amerických diváků ji přijme s pokorou, ehm). Za mě to budou lepší 3*; závěr, ze kterého se mi chce zvracet, zkrátka pohřbívá naději na vyšší hodnocení. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Olivia Munn o filme povedala: "Pred týmto filmom som neverila v nadprirodzeno. Potom, čo som však videla reálne zábery new-yorskej polície o exorcizme, už naplno verím." (Arsenal83)
  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)
  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama