Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,242,457Tržby Celosvetovo $15,060,457Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ dobrý námet, dobré obsadenie ale škoda toho zbytočného klasického balastu len aby to bolo v samom závere zaujímavejšie akčnejšie takže príde tuctový súboj zo zlosynom, škoda /60%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebyl špatný pokus! Mysteriózní thrillerek o třech postavách, zapomínání a neustále stejně opakujících se dnech. Trojce hlavních postav byla navíc královsky obsazena. Strong je klasický vedlejšák v úspěšných filmech, který odvede vždy práci na jedničku. O Kidman a Firthovi asi ani netřeba mluvit. Borci svého řemesla. Jinak rozuzlení filmu lehce předvídatelné, ovšem originálně podané. 75% ()

Reklama

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Jedno velké zklamání. Po vydařeném traileru poměrně šok, jelikož film začal být poněkud průhledný a snadno prokouknutelný a ten konec? Vážně? Všichni čekají na konci nějaké velkolepé odhalení, ale to se nekoná, film nikoho ani nikoho moc nepřekvapí. Neurazí, ale člověk by čekal něco poněkud zdařilejšího s touto tematikou, jelikož filmů na tento způsob je hodně a zatím žádný nijak vysloveně nevyniká. Hvězdičky patři snad jen výkonu Colina. Firtha a Marka Stronga, který přestává být záporákem. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Nicol Kidman se každé ráno probouzí s vygumovanou hlavou a neví kde je a kdo je ten chlap vedle ní v posteli. Není to ale díky divokému večírku nýbrž tím, že trpí amnézií. Podle fotek v koupelně jí to začíná za chvíli docházet. Pak je tu i manžel Colin Firth, který je již připraven s fotoalbem v ruce a se stručným shrnutím posledních 10 let jejího života. Colin všechno zvládá zmatené Nicol vysvětlit během vstávání a snídaně a pak už spěchá do práce. Nicol bloumá neznámým domem dokud jí nezavolá její doktor a nenasměruje ji ke schovanému foťáku ve skříni, na který si Nicol po večerech nahrává takový deník. A tady na scénu přicházejí pochyby, podezření a honba za pamětí. Kdo jí z hlavy vymlátil všechny vzpomínky? Colin Firth tady pro změnu hraje toho špatného a to mu sluší a Nicol Kidman předvádí svoje vyděšené oči a svou křehkost, čímž mě nudila. Film začne být zajímavý až těsně před koncem. Jinak to postrádá napětí. Knihu jsem nečetla, ale film asi nedokázal pojmout rozsáhlejší děj a souvislosti, které by to mohly udělat zajímavějším. Klasický americký objímací a uslzený happy end tomu taky moc nepřidal. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si ani prd. Takhle nějak to Nicole Kidman hlásala nebo aspoň takhle to bylo v kino titulcích. Vsadím se, že v dabingu to asi řekne trochu jinak. Nicméně výbornej film a jedno z letošních překvapení. Po slibném traileru jsem na to vyrazil a mimo jiné získal novou zkušenost a sice dnes hrál CineStar Černý most jenom pro mě! Ano byl jsem sám v celým sále a jakože v kině jsem jako doma, ale tohle jsem ještě nezažil. No asi ten film netáhne což je velká škoda páč ten námět je vynikající. Jenom si to představte každý ráno se vzbudíte a fakt si nepamatujete ani prd začnete se v tom hrabat a časem třeba zjistíte, že ten kdo o sobě tvrdí, že je váš manžel vůbec váš manžel není a to je jenom začátek paranoidních událostí který na vás ještě čekají. Myšlenka je to výborná a zpracování obstojný. Kidmanová to hraje přirozeně ne jako ty některý dnešní afektovaný rádoby herečky. Film mě vtáhnul maximálně do děje a nenudil jsem se ani minutu. Uvažoval jsem i, že napálím plnej kotel, ale je pravda, že ta pointa je snadno odhadnutelná už někdy od 15 minuty a celkově je ten konec slabší, ale přijatelnej. Každopádně je to poctivej oldschol thriller jak vystřiženej z devadesátých let.85% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • V knihe si pre seba Christine (Nicole Kidman) píše denník, vo filme však nahráva videá. (Astonko)
  • Natáčelo se od 20. května 2013 do 9. února 2014 v Anglii (Londýn a farmářská rezervace v Oxfordshire). (Varan)
  • V románe si Christine (Nicole Kidman) robí zápisky do denníka, zatiaľ čo vo filme si ich natáča na kameru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama