Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Recenze (153)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Poznatok: 33 otcov, manželov, bratov a synov stojí za záchranu /// Poznatok: Byť baník je jedno z najtvrdších povolaní /// Poznatok: Byť 69 dní zavalení v bani neznamená, že to pútavo naplní 127 minút filmu /// Poznatok: Čilania sú vlastne cigáni /// Poznatok: Neznášam rytmy Čílskej hudby /// Poznatok: Ako prvého zjedz Bolívijčana. Chutí ako kura. /// Poznatok: Každý jeden z nich je bezpochyby hrdinom, tí pod zemou ako aj tí na povrchu /// Poznatok: Videl som lepšie katastrofické filmy /// Rezultát: Priemernosť filmu by nemala v žiadnom prípade znižovať váhu celej udalosti. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Film, kterému k dokonalosti chybělo už jen zvýšit tempo... a i tak bych ho asi za dokonalost nepovažoval. Spíš to působí jako normální katastrofický film, u kterého bylo předem jasné, že ničím výjimečný nebude. Film dělá, co má, vypráví o katastrofě, nic víc, krom krátkých rodinných hrádek, nepřidá, ale zas diváka o nic nepřipraví. 60% za dobré zrekapitulování dějin. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení. Po letech jsem viděla Karla z Love Actually, pořád je to fešák. Přestože od začátku víme (aspoň ti, co si to pamatují z novin), jak to dopadne, je to zajímavé a přiměřeně napínavé až do konce. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Silný příběh s pravdivou předlohou zaujme sám o sobě. Jeden pak neřeší detaily okolo a i když ví, jak to dopadne, trne se všemi tam dole a jásá s těmi nahoře. Ale Antonio zpívající finální Chi-le je bonus navíc. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další "skutečný příběh"tentokrát z nedaleké minulosti o 33 uvízlých chilských hornících,kteří 69 dní trpěli zasypaní nějakých 750 metrů pod povrchem země.Co mně napadlo jako první,bylo to,jak scénář diváka udrží,když vlastně asi každý ví,jak to dopadne.Můžu v klidu říct,že to dopadlo dobře.Velmi mně herecky překvapil veterán a šéfhorník Antonio Banderas,hodně přesvědčivý výkon předvedl!To samé už o dalších výkonech bohužel říct nemohu,ale v nějakých mezích to ušlo.Hudba skvělá,vizuální stránka zbytečně nepřehnaná,tak akorát,jak se na "béčko"sluší.Už si představuju,jak by s tím naložil třeba Bay nebo zesnulý Tonda Scott.Možná by to to bylo více cool a asi i více navštěvovanější,ale mně to nevadilo.Závěr,ač teda předvídaný mně stejně slzu do oka vhnal.70%. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Spíš než film,to byla pocta 33 horníkům.Samozřejmě překvapí Bandaska a ještě víc Binoche,kterou bych v tomhle filmu vážně nehledal.Příběh vypráví o partě kamarádů jak jsou jednou zavaleni hnojem,aby si každý mohl říct do kamery pár vět.Naprosto žádné napětí,silné emoční drama se hledalo taky těžko.Myslím si,že naprosto normální film,kde se dalo mnohem více vytěžit než kus kamene do kamery.Samozřejmě pro ty frajery horníky je to hezká pocta,proč o tom nenatočit taky film,snaha tam byla inu.Na jednu věc nejlepší co holka u režisérskýho stolu vymyslelala,je scéna s jídlem,kdy se partě horníků jenom o tom zdá.Ta byla vážně skvělá a neotřelá věc,ale bohužel ostatní průměr a už to spíše vypadalo až směšně ke konci,kdy z dolů se tvořil Hilton,kdy jsem byl rád za konec.50% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Příbeh o zapadlých hornících se mi líbil. Je pravda, že pár věcí tam je až moc ujetých, ale celkově na mě film působil reálně. Muselo to být neskutečně složité tam dole přežít, ale asi to, že tam každý měl kamaráda a semkli se jako parta, je udrželo na živu. Abych řekl pravdu, nepamatuji si, že bych tento příběh v roce 2010 sledoval, tudíž jsem byl do poslední chvilky na trní, zda se podaří vytáhnout všechny členy či někdo zahyne. Naštěstí, jak jsem si přál, všichni přežili a happy end byl na světě. I když co jsem se dočetl, ne všichni následné měsíce zvládali v pohodě. Každopádně v Chile jsou za národní hrdiny, což jim přeji. Muselo to být strašné, 69 dní nevidět přírodní světlo. Co se týče obsazení, tak se mi tam hodili spíše neznámí herci, což bylo až na Banderase splněno, takže kvituji. Kamera byla také dobrá i reálnost všech prostředí. Opravdu mě film držel v pozoru a sledoval jsem až do konce s drženými palci. 80% - čtyři hvězdy. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Sice tu zavalenou bandu mohli vybrat trochu líp, protože se mi nepovedlo s nikým z nich nějak extra sžít, ale jinak fajn podívaná, která měla solidní vyústění. Pochopitelně to, jak blbě, nebo dobře to bylo natočený posouděj nejlíp samotný aktéři, který celý tohle drámo zažili na vlastní kůži. Mě osobně těch jejich 69 dní narvanejch ve dvou hodinách uteklo docela ryhle. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Zaujímavy film, pamätám si na tie udalosti ale príde mi, že média to zdramatizovali ešte viac ako tomu v skutočnosti bolo. A to preto, lebo vo filme to vyzeralo tak, že baníci sú nedotknuteľní a nič sa im nemôže stať. Ani jednému. Nie je to zlé, len tomu chýba v niektorých pasážach oveľa viac napätia. Čo z toho, že sa na konci zasekne záchranný modul, keď sa po pár sekundách opäť spojazdní. Tým chcem povedať, že celkom zbytočná snaha tvorcov o napätie, keď sa tam po celý čas takmer nič zásadnejšie neudeje. Celkovo to bolo zobrazené dobre, autentické prostredie o ktorom som pred tým nemal nejakú predstavu.To sa filmárom podarilo. Tiež sa tu nájde aj zopár emočných scén a páčil sa mi aj záver. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Velice slušné drama, kde se zbytečně nekecá a jde se na věc. Všeho je tam tak akorát, akorát slz, akorát dramatičnosti, akorát filmového nadhledu,... Perfektně vybalancované. A k tomu všemu parádní hudební doprovod a zajímavé obsazení. Film zaujme od prvních záběrů a udrží vaší pozornost až do konce i při více než dvouhodinové stopáži. Myslím, že není třeba se upejpat a klidně dám plný počet. ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na to. Strašně jsem tenkrát těm chlapům držela pěsti, aby to dobře dopadlo... Myslím, že film se povedl. Líbí se mi komentáře Agathy a Fiftise. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Davali im 3 dni a aj to iba za predpokladu, ze sa stihli dostat do ukrytu. Zaujimalo by ma, ci aj v skutocnosti to bolo tak, ze po uplynuti 8 dni automaticky ratali s tym, ze sa tam dostlai, a ze vsetci 33 este stale aj ziju. Pretoze nalejme si cisteho vina - pochybujem, ze by nepocitali s tym, ze minimalne zopar ich uz mohlo zomriet, na hlad, chorobu, ak nie na zavalenie. Silny skutocny pribeh, no spracovanie extra nevyniklo. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, čekal jsem totál kýčovitou podívanou a pěknou telenoveláckou srágoru navrch ještě s dvojkovym Bandériem v čele. K filmu jsem tedy přistupoval s dost velkým despektem, ale kupodivu jsem byl nakonec příjemně překvapenej. Herci se popasovali s rolemi se ctí, sám Antonio moc fajn, svým zralým půvabem mne upoutala Binoche, Phillips mi příliš nesedl, naopak Byrne mi přišel výbornej. Legrace to pro ty chlapce dole v dole opravdu bejt nemohla, čéku musí zákonitě hrabat a navíc bejt v situaci chlapíka, kterej se v kapsli dostal na povrch až jako poslední, to bych asi nedal...zůstat tam sám a čekat, jestli se komín nesekne, nezhroutí, no, nevim. Za tu dřinu obdivuju horníky komplet všude na světě, včetně těch našich. Pár takovejch těch "latýno blbin" a klišé jsem samozřejmě zaznamenal, to by bylo, aby nebylo, pročež hodnotím jen průměrným souhvězdím, ale zklamanej teda fakt nejsem. Dobrý to bylo. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události, která je každému dobře známá. Filmy podle skutečné události mají vždy něco do sebe. Po 5 letech jsme se dočkali zfilmování této katastrofy ve které nechápu kde se vzal tu se vzal Antonio Banderas... Herecká extratřída přijala roli do plných neznámých a Riggen měl veliké štěstí, protože Antonio byl velikým tahounem. O scénář se dělila trojice scénáristů, co měli odlehčenou práci a věděli, jak to bude vypadat, bohužel nudné scény aby se protáhl film? Těch bylo spousty. V podzemí kamarádi na život a na smrt to je sice hezké, ale chce to drama, zápletku, nebezpečí a to se bohužel nenaskytlo, nechce se mi věřit, že by za 2.měsíce v podzemí nebyli mezi horníky žádné konflikty... Nějaké vypjaté scény a znepřátelená dvojice by filmu pomohla jako sůl. James Horner ten si snad v tom filmu hrál na medvěda, protože hudby jsem se snažil dočkat marně 2.hodiny a přitom to bylo k hudbě jako dělaný, ale co asi se Hornerovi nechtělo. Prostě na tak dobrý námět málo, šlo z toho vytěžit daleko více. Ale splnilo to účel. 60% ()

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama