Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Solidní nízkorozpočtový nápad, který i přes amatérské sekvence dokázal z daného námětu vymáčknout většinu emocí. Pokud se člověk přiměje dívat se na tento experiment jinak, má reálnou šanci konkurovat ne o moc myšlenkově vzdáleným A filmům z kin. I tak mu spousta věcí chybí a je celkem jednoduchý potažmo hloupý. 4/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ~ Vůbec ne špatné, překvapivě. Jen tomu chybí ještě trochu víc hloubky, aby mi ten dějový zvrat přišel skutečně jak ZVRAT, vyústění něčeho, k čemu se to schyluje, co je neodvratné, akorát to nikdo z těch, co to vlastně tvoří, sami ve své zaslepenosti nevidí. Příběh totiž přináší spíše jen adaptaci již známého a očeávatelného. Ani ani by nevadilo, že to bylo poměrně laciné co se vizuálu týče, má to poměrně hezkou minimalistickou hudbu. Rozhodně od toho nečekejte nějakou sci-fi akčňárnu. Jen právě zaslepenost jednoho vědce a stroj, jenž se díky pár omylům naučil a poznal, co je součást starého a nového světa. ~ A přitom na počátku SkyNetu byla jen jedna malá nemocná dívenka... ~ PS: Film mi lehce připomenul Splice. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebola to A.I. Umelá inteligencia ani Metropolis ale zlé to rozhodne nebolo. Nápad a myšlienky ktoré tu vyzneli sú až znepokojujúco alarmujúce a bojím sa že sa podobná situácia, to jest navodenie nejakého citového vzťahu k neživému stroju, a naopak, môže v budúcnosti stať. Keď sa stroj bude uvedomovať a myslieť si že je živý. Herecké výkony hlavne hlavnej ženskej postavy ma takmer dojali. Bolo to perfektné. Soundtrack znejúci ako retro future 80´s ma tiež bavil. Sem sa to vyslovene hodilo. V celku to bolo dobré a aj tie čudne svietiace filtre by som prehltol ale tie gigantické diery v scenári, obrovské mnohé nelogické paradoxy, tie tu nemali čo hľadať. Vo filme sa vedie vojna proti číne. Tuto viedlo vojnu asi 10 Amerických ľudí. Po ich smrti sa všetko vrátilo do normálu a hlavné postavy mohli žiť šťastne až do smrti. Aj červená čiapočka sa skončila realistickejšie.. škoda. Pretože to malo obrovský potenciál. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama