Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 4

Recenze (182)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa so Snehulienkou najkrajšia Disneyovka. Dokonca sa mi viac páčila ako 3 oříšky pro Popelku. Možno aj preto, že Popelku som videl už 100x :-D A úžasná zábava - najlepší bol otec mladého princa - takého cholerika som ešte nevidel. Veľmi pekné piesne a príjemná hudba. Myšky tomu dali navrch, len mi bolo trochu ľúto toho kocúra. A Popoluška krásna ako obrázok... ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém přemýšlení dávám tři hvězdičky. Ovšem dalo to zabrat.:) Popelka je jiná než ta naše, to mi nevadí. Jsou tam skvělé myšky s kocourem a všeobecně je to hrozně pěkně vykreslený příběh. Hudba je taky skvělá... co je teda špatně? Jako u většiny disneyovek pokulhává zápletka - princ má jednu repliku, je hrozný blázen do té neznámé dívky, ale stejně jede zkoušet střevíc vévoda... Prostě prince je tam málo... Chápu, že kvůli dětem je tam kratší stopáž, ale těch pět minut by podle mě nevadilo... ()

Reklama

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že je to dost nadhodnocený aminák.Kdybych mu měl dát pět hvězdiček tak tedy nevím jak bych hodnotil Lady a Tramp nebo třeba Sněhurku.Asi bych to musel vyšroubovat tak na osm až devět hvězd.Příběh nezajímavý,dialogy slabé a některé dějové linky i když jsou kouzelné narušují plynulost děje.Mám na mysli tu s myšičkama. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jeden starý rest odškrtnut, konečně jsem viděla i animovanou Popelku. Jak jsem konstatovala u hrané a jejích skleněných střevíčků, musely jí holce strašně smrdět nohy. Tady jí smrděly už před tím a to z těch balerínek. Vím, není to zrovna pohádková úvaha, ale má poetická duše je poeticky pragmatická, což se u většiny lidí, možná u všech, krom mě, z podstaty pojmu vylučuje. Blbou hnusnou zlou kočku bych střelila mezi oči. Ztělesňuje ten nejodpornější kočičismus, který žádná skutečná kočka obsahovat nemůže, ať taková skutečná kočka obsahuje krom předražených kočičích kapsiček cokoliv. Pro myši mám slabost, takže přenesení velké části děje právě na ně vyhovuje mému pojetí humanoidního zvířete v animované pohádce. Kouzlení kouzelné kmotřičky bylo kouzelné, jaké by taky mělo být. Princi uniforma sekne. Řekla bych, že to byl chlapec jako malovaný. Popelku bych zařadila až za Sněhurku i za Malou mořskou vílu, ale pořád by, kvůli těm myším především, byla v pořadníku princezen v první pětce, navzdory tomu, že Popelka není princezna. Ráda bych však viděla toho smělce, který by princeznám dělal pořadník. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Parádní zpracování mého oblíbeného popelkovského příběhu. Nemám, co vytknout, až na dvě malé drobnůstky, které mi jsou vcelku ukradené a to: Zvláštně se měnící barva vlasů Popelky při každé příležitost a to, že první i druhý střevíc je zkoušený na stejné noze.... prkotina. Pojetí je prostě krásné a vážně mě to nadchlo. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 1950 v Bostonu. (Varan)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama