Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejradši mám filmy od kterých nečekám naprosto nic a oni mě pak vlítnou do hlavy i do srdce takovým způsobem, že po skončení filmu jen žasnu, mrkám očíčkama a otevirám hubu naprázdno. Erasmus a spol je přesně ten případ a přitom jsem mu věnoval pozornost jenom proto, že slovo erasmus mě připomínalo jiné poněkud zajímavější slovíčko a byl jsem teda zvědavej, čím chce veřejnoprávní televize oblažit své koncesionáře. Nemohl jsem čekat, že velmi záhy po začátku Erasmu a spol se proměním v závistivou mrchu. Já chci taky bydlet v zahraničí, v bytě 1 +1 s chlastajícím rusákem, šarmantní francouzskou, temperamentním italem, prdelatou brazilkou a vůbec s celým světem a taky bych chtěl spát s lezbou v jedný posteli, kecal bych s teplou holkou o těch studenejch, vyžunknul bych s ní pár lahváčů, dal bych si s ní páku a šel do hajan. Fakt jsem jim strašně záviděl, a současně jsem se neskutečně bavil. Ta přirozená pohoda co s filmu vyzařuzuje je neskutečně nakažlivá . ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,3miliónaTržby USA $3,897,799Tržby Celosvetovo $31,024,110║ V prvom rade to je moc rozvláčne, chýby tomu svižnosť, témou to nedokáže moc zaujať, vtipnosť minimálna a vydarených scén čo dokážu upútať pozornosť je fakt minimum. /40%/ ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne príjemný film. Jeden z tých, pri ktorých vás zamrzí, že nie ste hlavnou postavou. Zažiť Barcelonu s kopou skvelých ľudí, kamarátiť s Cécile De France, chodiť s Audrey Tautou, spávať s Judith Godrèche a baviť sa baviť sa a nemyslieť na to, že ste tam kvôli škole. 85% a bezprostredne po záverečných titulkoch som tomu chcel dať päť hviezd. Ta volnosť! Keď ste mladí, môžete čokoľvek ()

cross 

všechny recenze uživatele

Skvělý film – vtipný, milý a hlavně pravdivý.... Na programu Erasmus jsem sice byl jen na návštěvě, ale své dny života v cizím městě jsem si taky užil dosyta a můžu s rukou na srdci potvrdit, že s hlavním hrdinou jsem se dokonale ztotožnil... Nečekejte zábavu ve stylu Prciček, ale spíše mírně úsměvný pohled do života lidí kteří poznali jaké je to opravdu žít...Ve dvojici s filmem The Last Kiss dokonalý předobraz skutečných ze života vycházejících scénářů! Bravo... ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

Každý má pocit, že v životě spoustu věcí prošvihnul. A Erasmus je přesně ten můj případ. Když jsem takhle seděl v Tours na nábřeží Loiry, s přáteli popíjel v místním klubu při „pivních dnech“ (ano, poprvé jsem ochutnal škopek s malinovou šťávou) a pozoroval ty davy mladých lidí, vzpomněl jsem si na tento snímek. Uvědomil jsem si, že za takový rok, který prožil Xavier v Barceloně, bych dal nevím co – no uznejte: bydlet s angličankou, španělkou, belgičankou, němcem, dánem a italem … A k tomu: “Cesane?“ - “Ano?“ - “Pojď sem, pomůžeš mi, naučíme Xaviera něco důležitého. Teď se dívej, ukážu ti, co by měli umět všichni chlapi…“ No ólalá :) ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama