Reklama

Reklama

Keoma

  • Itálie Keoma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pokud si představím věci, které dělají špageťáckej western špageťáckym westernem, tak zde jsou snad všechny a to jak v dobrém, tak v tom nepříliš povedeném (poněkud dřevěnější herectví menších i větších rolí). A ano, je to povedené, zarostlý a vyvlasený Franco Nero hází zadumané pohledy a moc nemluví, přičemž čelí démonům své minulosti (což mi připomíná, měl bych zavolat bráchovi, hm). Děj je sice prostinký, ale funguje, více méně, bohužel ale nedokáže naplnit stopáž a má tak dva vrcholy, z nichž ten druhý je nastavovaná kaše (zdravíme Tarantinovského Djanga, mimochodem). Zkrátka a dobře, je to slušná žánrovka, co má ucházející přestřelky a zádumčivého pistolníka, co dělá pif paf a s brokovnicí zas pchžžrrž. Howgh. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný a originální spaghetti western. Nejde o další klon Leoneho, Castellri si jde vlastní cestou. Za zmínku stojí absence hudby od Ennia Morriconeho, což rozhodně není na škodu. Bratři Angelisové ji s přehledem nahrazují v podstatě jen jedou, za to ale skutečně působivou písní. Keoma má vážně skvělou mystickou atmosféru. Motiv záhadné stařeny se mi opravdu líbil a díky němu působil snímek "japonsky" (vzpomněl jsem si na Onibabu) ještě více, než jiné spahetti westerny. Scénář také poměrně originální (potěší flashbacky do minulosti, i když nejde o nic nového pod sluncem), ale na můj vkus možná trochu překombinovaný. Hlavně zdlouhavý souboj s Cadwellem a spol. Naštěstí to vynahradil atmosférický finální souboj s nevlastními bratry. A závěr. "Muž, který je svobodný nikdy neumírá". (ty pseudofilosofický kecy Franca Nera jsou ale snad ze všeho nejlepší!) 4,5 ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Keoma: „Musím zistiť, kto som. Aby som dal svojim najjednoduchším činom dôvod. Viem, že to, že som na tomto svete, má nejaký význam, ale bojím sa, že keď zistím, aký, bude už neskoro. Zatiaľ som tulák. Stále cestujem. Aj keď zem spí, stále cestujem... naháňam tiene.“ Nechýbalo veľa a tento western u mňa skončí medzi odpadom. Kde sa toto natáčalo, napríklad? Vyzeralo to ako údolia pod Dolomitmi... Modrooký Franco Nero ako miešanec mi do roly nepasoval, príbeh je bez príbehu a chýba mu hlbšie posolstvo. Prekážali aj spomalené zábery po každom výstrele, keď telá lietali vzduchom. Gangstri sú gangstri a ochrancovia práv sú úplne pozitívni. Cítiť prevahu štýlu nad obsahom. Sú tam však postrehnuteľné isté alegórie – pani Smrť sa túla ulicami a „ukrižovanie“ Keomu je tiež postrehnuteľný prvok. Divne pôsobí podfarbenie príbehu hudbou – kvílivý ženský hlas alebo naopak hlboký mužský tón môžu divákovo ucho skôr dráždiť ako potešiť. Dosť som sa snažila vcítiť do doby vzniku filmu, ale pocit, ktorý vo mne zostal, bol veľmi mdlý. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poslední slovo v žánru spaghetti westernu s lehkým tónem mystiky. Franco Nero je coby titulní hrdina skvělý a přesně takový, jaký se pro danou postavu dá čekat. Jenom mezi záporáky (a že jich není málo) schází nějaký hlavní superdémon (jako třeba Ramon či El Indio z "Dolarovek", major z "Djanga"), všichni splývají do davu (ani Caldwell nemá mnoho prostoru). Za zmínku stojí výtečná kamera, přestřelky alá Peckinpah také nejsou k zahození a film celkově ani na chvilku nenudí. "Keoma" je hodně zajímavý a skvělý western, kterému však hodně přidává (možná z poloviny) úžasná a mrazivá ústřední píseň. 80%. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje hodně zajímavého matroše. Popravdě takhle dlouho jsem se u filmu nebavil. Zažil jsem podobné déja vu jako u http://www.csfd.cz/film/10620-vsichni-domu-tutti-a-casa/ , který je (podle mě) předlohou pro Sedmou Rotu. Nasleduje volný proud myšlenek napsaný při sledování Keoma. _______ DADA _________ Brilantni zacatek - k dokonalosti ( mi ) chybela akorat komiksova bublina s jeho jmenem "keoma"........ On mel foukacku? Jestli jo tak ten chlap musel delat do skla. ..... Aha, posledni mohykan sveho kmene.....Koukam ze byl profesionalni fukar. Tak ne, treba pozdejc. ..... Kontrast spiny a cistoty, z pohledu naivniho hippie, a spiny a cistoty, z pohledu druhych postav, doplnene svetlem a stinem, kontrast........Na tohle prece beru prasky ..... Proc tohle nedostalo oskara za kameru? Skoda te barvy. .... Ted uz je mi jasny proc mel http://www.csfd.cz/reziser/3128-woo-john/ rad western. A taky je mi jasny ze tak trochu kecal ze mel rad John Wayna. Jako kazdej umelec nerad prozrazoval svoje zdroje. Fakt jsem necekal Hard Bolied 0. Foreshadoving - chlupatej Franko a hrnek ryze. Jass man...... Vysvetlovacka takze si muzu dojit pro leky na uklidneni srdce ......Hippies.......... http://www.csfd.cz/film/18811-blazing-saddles/ Cernej serif ........ Pigment na kuzi holt neni pigment na papiru...... Ta ustredni melodie mi uz leze krkem. http://www.csfd.cz/film/8844-balada-pro-banditu/ Proc vzdycky kdyz si vzpomenu na nejakej film tak byl natocenej az po tomto? ...... Koukam ze tento film prinesl aji koncept oazky - save pointu - neskodne babky. ...... Dobra nemesis. .... Richard Chamberlain? Tak ne. ......... Proc mam takovej pocit...... Podhled. Svatozar. Mocnej doplnek babky - famfary - dedek.. ........ Harvey Keitel? Tak ne............... Pry je to podle Djanga. Hmmm, chvili jsem myslel ze jsem nasel Prazdroj. Houby - http://www.imdb.com/title/tt0074740/mediaindex Django Rides Again ...... http://www.youtube.com/watch?v=cZh787eKeEw Rotoskopicka matrixovska obihaci kamera ......................................Ted je mi jasne proc http://ytmnd.com/sites/profile/316538 Gordon Freeman vypadal jak vypadal........ Windsurfing? http://www.youtube.com/watch?v=2U7z_-6Dckw Jesus? Bravehearth? Tento film ma vic popkulturovejch odkazu nez matrix. ..... Ted jenom najit svoje prasky .......................... EDIT: prasky jsem zatim jeste nenasel takze dodam ..... Konecne jsem videl jak zase jeden filmar umi pouzit http://www.youtube.com/user/dedy834 "ticho" ...... "Vzkriseni"? "A man who's free never dies". Ne. Ne vzkriseni abych byl presny...... http://www.youtube.com/watch?v=6Lhmh6DRGTU Hard boiled taky nakonec nevysel,skoda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama