Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Babovřeskách se stále něco děje. Tentokrát vesničku navštívilo pár mladých a úspěšných hokejistů, které zde tráví několik dnů pilným tréninkem. To je přiležitost pro místní babky, aby dostaly své vnučky bohatým hokejistům do chomoutu. Oproti tomu starosta s napětím očekává kontrolu z ministerstva, která se nakonec vyvíjí úplně jinak, než se obával. A místní farář, který je pro svoje mládí a neotřelý přístup k víře trnem v oku svým nadřízeným, nakonec udělá ten krok, na který na biskupství čekají, aby se jej mohli jednou pro vždy zbavit... No tak, co napsat o Troškově filmu, co zde ještě nebylo řečeno? Snad jen, že opět útočí na nejnižší lidské pudy, což znamená, že jsem se (asi tak dvakrát) mírně pousmál. Oproti Kameňákům se ale Babovřesky drží o chloupek výše, neb se jim daří docela vyhýbat velmi trapným scénám, a většinou se upokojí jen s mírně trapnými. Příběhové linie jsou vcelku nezábavné všechny, ale věřím, že u některých sociálních vrstev obyvatelstva mohou fungovat (a věřím, že pokud někam přikvačí pětice známých hokejistů (fotbalistů, zpěváků, ..), místní děvy jim své kalhotky nosí na stříbrném talíři taktéž)... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene stejna kvalitativni uroven jako v pripade prvniho dilu. Ze zacatku to tu je jeden for za druhym, u kterejch se da fakt dobre pobavit, ale postupem casu tomu krapet dochazi dech. Nicmene stejne z toho dejchne takova pohodova vesnicka atmosfera, herci jsou sympaticky a hokejisti nejsou tak rusivy, jak jsem se obaval, takze v zasade spokojenost, proste klasickej Troska. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ač mi to přijde skoro nemožné, druhé Babovřesky nemají zase tak daleko k pojmu "docela snesitelná česká komedie". Možná proto, že jsou proti předchozímu dílu kratší a více těží z vlastního koloritu (drbna Horáčková v podání Jany Synkové je - mhouřím všechna oka - fakt docela zábavně napsaná a zahraná role). Což nic nemění na tom, že rozpačitého a diletantsky předvedeného je pořád až moc - možná o něco ubylo trapných gagů, ale jen na úkor kameňákovitého recyklování laciných anekdot. Určitě je chvályhodné, že se nikdo nepokoušel zopakovat WTF momenty, jako byly v jedničce falešné titulky nebo intermezzo s Lucií Bílou. Horší je to s příběhem, který je pořád vyprázdněný a veškeré jeho větve končí v improvizované nicotě. Cíleně afektované herectví mi taky moc nešmakuje. Verdikt: Žádná sláva, ale aspoň už nemám chuť někomu nadávat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vejdi a neuškoď. Ano, je to místy neúnavně hloupé, ale občas se člověk uchechtne. Chápu, že většina hodnotitelů ani neviděla. Já se zase nemůžu dívat na Troškovy pohádky vyjma Jasněnky, ale proto je hned neposílám do odpadu. Po roce 1989 u nás vznikl celý seznam mnohem hloupějších filmů, zejména v posledních letech. Tohle alespoň funguje jako dobrá kulisa při domácí práci. Jen se nemůžu stále zbavit dojmu, že místo Jany Synkové vidím tetu Kateřinu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama