Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

coinneach odpad!

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejhorší režijní debut v historii české kinematografie. Jedná se o spleť na sebe špatně navazujících obrazů bez špetky vtipu, nápadu nebo alespoň náznaku zápletky. Výkřikům typu "Je to tak blbé, že se vám to bude líbit" nevěřte, jelikož Troškovy výlety do Kameňákova jsou oproti této slátanině studnicí inovativního humoru. Nikdy mi nebylo v kině tak stydno. Těch pár bodů je za tři snesitelné skladby Michala Davida 10 % ()

Streeper odpad!

všechny recenze uživatele

Po odchodu z kina jsem si nesla nemalé následky a ptala jsem se sama sebe, co sakra jsem udělala tak špatného, že jsem musela jít se svou mámou na Decibely lásky? Příběh je trapný, nelogický a negradující. Postava Ivy Janžurové na začátku filmu chodí o berli s tím, že má trvale poškozené koleno a na konci filmu jezdí vesele po městě na kole. Celý film je jedna velká reklama na Michala Davida. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Film se jmenuje Decibely lásky, ale tahle skladba v něm nezazní. Myslím, že tahle zmatenost mluví za vše. Musím se přiznat, že na rozdíl od Baarové jsem se nenudil - od začátku do konce jsem měl nasazený tupý a nevěřícný úsměv, jak blbě jde napsat scénář, který postrádá náznak zápletky a je v něm snad několik desítek unikátních postav, které si nejde zapamatovat. V kontrastu s tím podivně bohatá výprava a režisér, který si myslí, že je kříženec Michaela Baye a Orsona Wellese a musí s kamerou pořád dělat "věci". Opravdu bizarní kus, který jde doporučit s flaškou něčeho tvrdšího. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtělo by se procedit skrze zuby: Kurv@ Halík..! Kvalita českých filmů je čím dál niŽŠí, NIŽŠÍ!!! Neboť jde o další naprosto zbytečný filmový propadák s panoptikální hereckou squadrou, které vévodí Janžurka s vizáží Jokera, dále nestárnoucí diblík/doktorka/dancing queen, jejíž obsazení zaručuje pro každý film „smrtící polibek“, reklamní konsolidátor půjček coby konsolidátor půjček a jako bonus překvapivě herecky zdatná bývalá kopačka coby kápo plzeňských metařů. A na závěr... sám božský Kája! Ani to však film neodpíchne ode dna, kde se v bahně českých filmových rybníčků poslední dobou tlačí čím dál více podobných počinů. A jelikož se (s ohledem na českou filmovou bídu) zdá, že brzy nebude stačit ani Bezdrev, je načase začít napouštět Orlík. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alternativní Diskopříběh 3? Ale co vás nemá, to jen tenhle (Sou)kup se jaksi minul hudebním účinkem. Jestli jste měli rádi předchozí vypalováky s Mišelem Doudym, můžete mít radost, že téměř padesátiletý dřívější kominický učeň se transformoval v šéfa popelářské party, táhne se za ním jakási křivda z minulosti (pořádně se divák nedozví jaká) a už vůbec se nejmenuje Horáček, nýbrž Hovorka, to je ale taky od H, že jo. Ale stále synchronně otvírá hubičku a pěje staré songy Mišela Doudyho. A má dceru. Naštěstí nechce kandidovat na prezidenta popelářů, ale má štěstí, že se kolem něj začne motat hodná krasavice, která vůbec nestříhá dohola, není to zlatokopka, nejmenuje se Jituš a má mírně problémového bratra z uměleckých sfér, co hov(n)í tanci i hudbě. Kdysi poddajné hudební těleso se jaksi minulo účinkem, když pár kusých písniček nezachrání scenáristický a režijní marast. Když je nejlepším hercem bývalý "šutér" Pája Horváth, dovedete si asi hravě představit, jak vypadá zbytek. Postavy, které dělí generace, se párují a všichni prožívají deci lásky. Ty "bely" už se asi do filmu nevešly, ostatně písničku "Decibely lásky" uslyšíte jen v koncertním podání mistra Mišela Upocence. Film absolutně nedrží pohromadě, ano, najdou se styčné body s Diskopříběhy, mezi něž patří hudba, láska, přátelství, přátelská felace a tak, akorát chybí normální scénář a režijní řemeslnost. Rudla Hrušínský a spol. už netrefili hudební blbohřeb jen mezi kozy natupírovaných náctek, nýbrž se jim podařilo oslovit všechny divácké generace. Snad jim ten prajednoduchý film přitancoval mládí a přišel jim k duhu. 3/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)
  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)

Reklama

Reklama