Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dánský western? Proč ne. Mads Mikkelsen tu hraje tvrdého pistolníka, který po smrti své ženy a syna nemá problém sejmout vůbec nikoho. Plukovní Delarue sužuje drobné městečko díky jeho strategické poloze pro budoucí těžbu ropy. Někdo se této tyranii musí postavit i za cenu ztráty svých blízkých. Konec je trochu přehnaný. Madsovi v jeho tažení pomáhá i němá a pohledná Eva Green. Výhodou je i krátká stopáž. "Nikdy tě nezkrotil." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film potvrdzuje, že western nie je mŕtvy. Trocha špinavej rapavej tvár. ženská s uhrančivým kukučom, smradľavé pušky, sympatický záporák, hoci hovado prvého rangu, kazateľ, čo nepozná Bibliu, a kúdole prachu až v zadku. Prišiel, trocha si odtrpel a vybavil, čo treba. Taký štandard, legendou sa to nikdy nestane, ale tak na dánskeho cowboya veľmi slušné. Pritom v Dánsku už tie kravy pásť až tak nechcú, lebo veľa prdia. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen a Eva Green vo westerne? Ktorý chlap odolá? Úvod v dostavníku je perfektný, napätá atmosféra by sa dala krájať. Potom je tu už "len" Mikkelsenova priamočiara cesta za pomstou na ktorej mu trochu pomôže Evka. Tá za celý film neprehovorí ani slovo, indiáni jej vyrezali jazyk, a všetky scény v ktorých sa objaví sú rovnako napínavé ako tie Mikkelsenove. The Salvation je čistá žánrovka, bez nejakých zvratov či prekvapení. Podľa tejto šablony vznikli desiatky možno i stovky westernov, takže fanda žánru prekvapený nebude. J. D. Morgan mi ksichtom už niekoľký krát pripomenul Ch. Bardema. Osobne by som tomuto westernu aspoň 10 minút pridal a rozhodne by som v nich rád videl Evu Green. Jej postava bola jednoducho zaujímavá a patrilo by sa pridať pár scén z jej minulosti, napr ako prišla o jazyk. Na odľahčenie musím dodať, že nechcem nijako zľahčovať tragédiu akou Mikkelsen prešiel, ale nakoniec mu to prinieslo malý poklad. Kto by nechcel sympatickú Evku a k tomu nemú? Krásna a nemá žena - sen každého chlapa...80%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je v podstatě ta nejohranější zápletka co může být, jenže odolej tomu, když se koukneš na hlavní mužskou a ženskou roli. Samozřejmě ani jeden herecky nezklamal, Evča se sice nemusela moc obtěžovat s dialogy a po dlouhý doby neukázala kozy (fňuk) , ale to neznamená že by neměla co hrát, naopak, vyjádřit emoce jen očima je snad nejtěžší herecká disciplína vůbec no a pokud jde o Madse, tak ve filmu řádí jak černá ruka a řádí opět po čertech dobře. Film má výbornej start, atsmoféra, syrovost, strach to všechno se poměrně rychle vydere na povrch, ale někdy ke konci jsem měl pocit, že příběhu docházel dech, naštěstí se jedná o krátkou záležitost a tak dřív než jsem stačil ohrnout svůj frňák, dostal jsem mimořádně kvalitní finálovku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sám nemáte šanci!“ Přiznávám, že jsem snímku před projekcí kvůli hloupému národnostnímu předsudku příliš nevěřil. Po zhlédnutí nutno omluvně dodat, že zbytečně. Dánové (spolu s koprodukčními partnery) se opravdu vytáhli a pominu-li upozornění na dánské reálie a samozřejmě jazyk, podařilo se jim natočit velmi čistokrevný western. Možná poněkud přímočařejší (či jednodušší, chcete-li), ale přesto dost kvalitní. Kupříkladu už jen fakt, že tvůrci hned na začátek dají jasně najevo, že hlavní hrdina je bývalý voják, pak nemusí v divákovi vyvolávat pochyby ohledně schopností, které poněkud nekorespondují s prací obyčejného farmáře (podobné je to s pohledem na to, kolik vydrží, což začalo krapet drhnout až v závěru). Vůbec se mi konec líbil (pokrytectví vs. smíření) a bylo mi dost jedno, že byl předvídatelný (ostatně jako celý film). Z detailů bylo úsměvné snad jen to, jak v nekonečném dešti nikomu nezvlhly náboje, což je ale na druhou stranu vlastně jen prkotina. Tak či tak, The Salvation je poctivá žánrovka, která si v mých očích zasluhuje slušné 4*. „Nebudou to poslední lidé, které tady Delarue zabije.“ – „Ne. Nejspíš ne. Ale vaše smrt nám poskytne trochu času.“ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama