Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willard je asociální člověk, který je svým šéfem vyhozen po smrti otce z rodinného podniku. Mezi jeho přátele se dají počítat jen Ben a Socrates, což je párek potkanů, které chová ve svém domě. Postupně se v jeho blízkosti potkani množí a shromažďují. Willard dostane brilantní nápad využít potkany k pomstě proti jeho dřívějším kolegům, kteří se k němu chovali nevybíravě. (Chatterer)

(více)

Recenze (13)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je důkazem, že filmy na začátku 70tých let nás dokážou zaujmout i dnes. Prvních 35 min je neustálé seznamování postav, a cvičení potkanů, což pro mě není žádná nuda, já mám moc rád potkany. Pak ale Willardovi umře mamka, a on je pouze se svýma potkanama. Po těch 35 minutách začíná narůstat hněv samotného Willarda, a poté mu zemře i jeho potkan Socrates, který je brutálně zavražděn majitelem podniku, který kdysi patřil jeho otci. Vlastně jsem nepochopil co měl Willard proti Benovi (jeho druhému potkanovi) on vlastně celou polovinu s Benem trávil jen proto, aby ho pokřikoval a neustále upozorňoval ať nepíská. Pak ale pomocí vycvičených potkanů Willard nechá potkanama zabít majitele firmy, který hodlal Willarda zabít. Pak ale Ben na vlastní oči spatří, jak Willard topí potkany v bazénu. Nakonec se rozhodne Willard Bena otrávit. Ben je ale mazaný, a vycítí, že jeho páníček se chystá ho otrávit. No, a tak si zavolá na pomoc potkany co přežili, a pokousali ho k smrti. Vlastně po celý děj se Willardovi Potkani množí, ale on místo toho aby je někomu daroval, a nebo dál některé na svobodu, tak si je nechá pořádně rozmnožit (A potkani se rozmnožují rychle, to není lež), a pak je vzteklý, a zabíjí je. I když jsem jako mladší tento film hodnotil na 4* (Považoval jsem to pouze za výborný film), tak v součastnosti jsem si uvědomil, že je to totálně geniální film, a celkově to vidím na takových poctivých 5*. Film nenudí, takže můžu jen doporučit, a já se brzy kouknu i na pokračování tohoto filmu, které viděla moje teta, když jsem ještě ani nebyl na světě, které nese jméno po hlavním veliteli potkanů, a v němž zazní píseň Michaela Jacksona, Ben. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Potkany sú relatívne inteligentné zvieratá, ale ako sú vykreslené v tomto filme, je jednoducho cez hranu. Menej známy animal triler je ale zaujímavý svojím dramatickým a psychologickým prístupom. Príbeh je vykreslený zoširoka, je svižný a dokáže udržať napriek dlhej absencii napätia divákovu pozornosť. Aj preto ubieha celkom rýchlo. A nesmiem zabudnúť na vždy skvelého Ernesta Borgnina, ktorý tu hraje záporaka, a opäť bravúrne. Kto čaká nervydrásajúci triler, či nebodaj horor, nedočká sa, ale film je to zaujímavý a na 70. roky s celkom originálnym námetom. ()

Reklama

faana21 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela slušný snímek. Nejlepší moment je onen, kdy na scénu nastoupí kočka a kdy pan šéf Martin strachem šmrncnutým překvapením koulí očiskama minimálně o sto šest...jsou věci, které nejdou zahrát, a to je právě jeden z nich. Jinak pan magor Willard je hrozbou společnosti, ale co se dá dělat, vlastně mu fandíte, aby to těm ostatním magorům dal pořádně sežrat...a aby následně byl sám SPOLIER: sežrán. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Wllard je stratená existencia jeho jediný priatelia sú potkany Ben a Socrates.Willard žije so svojou výstrednou matkou a potkanmi,nielen s tými dvoma ale s celou tlupou potkanov vo veľkom dom.Potkany ho počúvajú a dokonca na jeho príkaz zabijú aj človeka.Ale nakoniec sa všetko otočí proti Wllardovi.Veľmi vydarený film,v USA veľmi úspešný a dostal aj viacero ocenení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Willard je trošku zabržděný kluk, postrkovaný dominantní matkou, terorizovaný šéfem a nemá žádné přátele. V domě se pravidelně objevuje parta "přátel" jeho matky, ve skutečnosti banda vyžírků. Není divu že se skamarádí s krysou a postupně ji i spoustu dalších začne učit různé kousky. Zkrátka ideální Norman Bates 2, ale Willard je většinu filmu relativně normální a když mu konečně ke konci rupně v bedně, v podstatě udělá totéž, co by udělal na jeho místě každý. V podstatě až na dvě scény to ani není horor, spíše lehce nezávislé pomalu plynoucí drama s pěknou hudbou a hereckými výkony. Míra hnusu/strachu plyne nejspíše z toho, jak moc se bojíte krys. Já vůbec, připadají mi celkem roztomilé, takže pro mě to zkrátka horor moc nebyl. Ale nenudil jsem se. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • O rok později byl natočen sequel s názvem Ben. (hladass)
  • Ve hře "Shining Force II" bojuje hlavní hrdina s monstrem pojmenovaném Willard. Je to obrovská krysa s telepatickou mocí nad ostatními krysami. (hladass)
  • Film byl natočen podle románu „Ratman's Notebooks“ Stephena Gilberta. (hladass)

Reklama

Reklama