Reklama

Reklama

Major

(festivalový název)
  • Rusko Major (více)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné gradovanie príbehu, kde všetko smeruje k tragickému koncu. A čo je hlavné, žiadne prestoje, od začiatku až do konca sa niečo deje a nešťastný osud matky čo prišla o dieťa ako aj tých policajtov sa pomaly napĺňa... Tiež prehliadka odporných charakterov ľudí, ktorých by človek nechcel ani opluť, škoda slín. Má to len jednu obrovskú chybu. Nebolo to reálne, aleže vonkoncom nie. Neverím na nejaké záchvaty svedomia a pod. Keď sa už raz človek do niečoho takého namočí, ide v tom až do konca. A nešaškuje potom. Ako povedal ten jeden kolega policajt, všetko sa malo vyriešiť už na tej zastávke... presne tak. Niečo také som čakal aj ja. Že sa stane nešťastie a potom divák vhupne do skorumpovaného policajno-právneho systému a začne sa mu otvárať nožík vo vrecku. No ale nestalo sa. Miesto toho adrenalínová jazda, nereálne, no pozeralo sa na to veľmi dobre. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když jim dal komsomol vše potřebné pro život. Chovají se jak svoloč amerikanskaja. Škoda, že tu není žádný Vaska Trubačov, který by třeba ojedinělé excesy ochlastů vyléčil. Třeba vyhlášením nejlepšího policejní mlátičky týdne a konec by mohl mít lepší verzi. Buďto mělo jít o psychologické drama se vším všudy, nebo pořádný akční nářez v ruském balení. Ač film není špatný, tak pro mne je to jistý hybrid žánrové směsi, který ubírá příběhu na životnosti. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDO Z NÁS TOHLE NECHTĚL, UDĚLALI JSME TO JENOM KVŮLI TOBĚ. ZAŠLO TO MOC DALEKO. UŽ NENÍ CESTY ZPĚT…“ /// Když vám policajt před vočima přejede děcko, můžete mluvit vo štěstí, že neskončíte zahrabaní někde u silnice, ale jen z vás udělaj idiota. Příběh, jak z rozvojový země, s mírou korupce, vo který nemá smysl přemejšlet, ale jen tupě zírat. Jestli ten chorvatskej ,,prcinář“ (svým způsobem) bavil, tak tady jde vo RUSKO, drsnou zemi, ve který policajti nepotřebujou zločince, páč si vystačej sami. Taky je tu zmínka vo složitým životě bezejmennejch lidí a o lítosti, která je na vině veškerýmu svinstvu. Aplaus sklízí Jurij Bykov, kterej se tímto stává stejným broukem Pytlíkem, jako Til Schweiger. Hodně slušný 3*, páč to má hloubku. Škoda, že to tam měl v závěru trochu časově nekrouhnul! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Rusko, zemi, kde včera znamená loni. 2.) Chystám do Nšoči. Nebo do Soči…? 3.) Thx za titule ,,TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od začátku film stanoví jasný pravidla, ty si divák a já si budu brát tvoje emoce a jako správný diktátor je bral všechny. Vše se však zadrhne v okamžiku kdy se dění přenese na policejní stanici a realičnost ustupuje na úkor akce, která na mně tedy příliš věrohodně nepůsobila. Pak se film uklidní a začne trocha psychologie což baví, na druhou stranu chování majora v poslední části popírá jeho předchozí myšlenkový pochody. Pravdou však taky zůstává, že každej člověk nějak reaguje na vývoj situace. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Skvelý začiatok, ktorý sa dal rozvinúť podľa mňa úplne iným smerom. Šedé sídlisko, špinavý sneh, ošarpané interiéry... Bezútešná realita súčasného ruského človeka. Neskôr sa to ale zvrhne a je to dovedené ad absurdum. Správanie filmových hrdinov naznačuje, že v krajine ešte stále pretrváva sovietske uvažovanie "nas mnogo". Nejaké tie straty sú proste povolené a nikto si slzičku v oku zatláčať nebude. Mnohí porovnávajú Bykova a Zvjaginceva, lenže v tomto súboji režisérov má Zvjagincev stopercentne navrch... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama