Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (7)

  • Paramount pre svoje vydanie v USA zmenil názov na dynamickejšie znejúci Duel of the Titans. Existovala tiež obava, že väčšina Američanov nebude vedieť, kto to bol Romulus a Remus. (Arsenal83)
  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Steve Reeves (Romulus) a Gordon Scott (Remus), ktorí hrajú vo filme dvojčatá, sa v reálnom živote nenarodili v rovnaký deň, ale v rovnakom roku - 1926. (misterz)
  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)

Reklama

Reklama